2023. július 26.
„Kikerült alólunk a védőháló, nyerni kell!”
A Shamrock elleni találkozó előtt Máté Csaba és Dibusz Dénes tartott sajtótájékoztatót.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk július 27-én, csütörtökön 19.00-tól a Shamrock Rovers együttesét fogadja a Groupama Arénában az UEFA Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében. A találkozó előtt vezetőedzőnk, Máté Csaba, és csapatkapitányunk, Dibusz Dénes tartott sajtótájékoztatót.

Az újságírok először Dibusz Dénest kérdezték arról, hogy milyen állapotban van jelenleg a csapat.

- Mindenkit megviselt a feröeriek elleni kudarc, ami akkora pofon volt, amiből az ember nem tudja az egyik napról a másikra túltenni magát. Nagyjából vasárnapig érezhető volt ez az edzéseken. Mindenkit megviselt ez az egész, nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Az elmúlt két nap viszont már úgy telt, ahogyan telnie kellett, minden jel arra utalt az edzéseken, hogy jövünk ki ebből a helyzetből. Bízom benne, hogy csütörtök este másik arcát mutatja a csapat, mindenki mindent belead, és meg tudjuk nyerni ezt a roppant fontos találkozót - mondta Dibusz Dénes az FTC sajtótájékoztatóján, aki hozzátette: jelen helyzetben igazából nem lényeges, hogy itthon vagy idegenben kezdjük a Shamrock elleni KL-selejtező párharcot, a lényeg, hogy visszataláljunk a győztes útra.

- Aki a Shamrock elleni meccsen kint lesz, az biztosan támogat bennünket, aki nem, az nyilván ezzel fejezi majd ki nemtetszését. Nekünk az a dolgunk, hogy újra magunk mellé állítsuk szurkolóinkat, és ezen is leszünk!

Csapatkapitányunk Máté Csabával kapcsolatban elmondta, jól ismerik a játékosok, és a vezetőedző is a keretet.

- Nem volt nehéz Csaba munkájára ráhangolódni, sokan ismerjük őt tíz éve. Nem egyszerű a helyzete, hiszen egy nagy pofon után kell rendet tennie, főleg mentálisan, de bízunk benne, hogy ez alatt az egy hét alatt tudtunk tenni jó néhány lépést előre, remélem, ez a csütörtöki meccsen is látszódni fog majd.

Dibusz Dénes az őt kérdező izraeli újságírónak angolul válaszolva elmondta: Mohammed Abu Fani is meglepődött a múlt heti eredményen, de bízik benne, hogy profi játékosként kezelni tudja majd a helyzetet, és mozgékonyságával, kreativitásával hamar a Fradi egyik vezéregyéniségévé válik.

Vezetőedzőnk szerint az elmúlt napok legnagyobb feladata az volt, hogy a csapat tagjait kimozdítsa abból a sokkos hangulatból, amibe kerültek.

- A játékosok feszültek voltak, idegesek, de egy-két nap után már változott a helyzet. Azt látom, hogy tisztában van vele mindenki: csütörtökön a pályán kell majd megmutatni, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit múlt héten nyújtottunk. Ami a megbizatásomat illeti, régóta ebben a szakmában vagyok már, így megtanultam, hogy nem lehet hosszú távra tervezni. Meg kell nyerni ezt a párharcot, mert ez a legfontosabb a klub számára. "Kikerült alólunk a védóháló", nem tudunk lejjebb esni ha nem nyerjük meg a következő selejtezős párharcokat, nagyon fontos tehát, hogy folytassuk a nemzetközi szereplésünket - nyilatkozta vezetőedzőnk, Máté Csaba.

Szakvezetőnk az ír bajnokról elmondta: több meccsét is látta a Shamrocknak, és az szembetűnő, hogy 80-90%-ában az ellenfél kerete nem változott, nem úgy nálunk.

- Más jellegű találkozóra számítok mint a tavalyi, megfelelő alázattal kell hozzáállni a meccshez, főleg a múlt heti események után. Természetesen nyerni akarunk, nyerni is kell, de lehet kicsit ez döcögősebb lesz, mint korábban.

Az FTC-Shamrock Rovers EKL-selejtezőt július 27-én, csütörtökön 19.00-tól rendezik a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás, UEFA Európa Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

FTC-Shamrock Rovers
Budapest, Groupama Aréna
2023. július 27., csütörtök 19.00
Jegy: ITT!

Váltsa meg bérletét most és nyerjen utat a csapattal!

Most igazán megéri szezonbérletet vásárolni a Ferencváros férfi labdarúgócsapatának hazai bajnoki mérkőzéseire, ha ugyanis annyira szerencsés, hogy éppen ön lesz a 7000., aki bajnoki bérletet vált a Groupama Arénába, olyan élményt kap ajándékba, amelyre egészen biztosan élete végéig emlékezni fog!

A 7000. szezonbérletes extra nyereményként egy kétfős utazást kap az FTC egyik, a klub által kiválasztott idegenbeli nemzetközi kupamérkőzésére.

Részletek: ITT!

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin