archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2015. november 15.
Kijutottunk!
Nagy Ádámmal, Pintér Ádámmal és Böde Dániellel a pályán a magyar válogatott hazai pályán is nyert Norvégia ellen, ezzel kijutott a 2016-os Eb-re!

A magyar válogatott 1-0-s előnyből várta a Norvégia elleni pótselejtező második mérkőzését, amelyet a Groupama Arénában vívtunk.

A Fradisták közül Nagy Ádám kezdett, a középpályán nagyon fontos szűrő feladatokat látott el. Rengeteg norvég támadás rajta akadt meg, a tőle megszokott intelligens, sallangmentes futballt mutatta be. Ádámnak komoly szerepe volt abban, hogy a magyar védelem remekül zárt.

A 14. percben pedig lényegében a meccs első helyzetéből vezetést szerzett a magyar válogatott: Priskin lépett ki egy hosszú indítással, és hiába volt vele szemben három védő, egy csel után jobbal a bal felső sarokba tekert!

A 27. perc végén jutottak el először lehetőségig a norvégok, de Lang szögletre tisztázott. Ezt leszámítva viszont tanácstalannak tűntek az északiak, míg a magyar ellentámadások több veszélyt hordoztak magukban.

A 36. percben Kleinheisler beadása után nagy esélyünk volt a 2-0-s vezetésre is, de Lovrencsics csukafejese nem mellé ment. A 40. percben újabb veszélyes kontrát vezettünk, Dzsudzsák és Priskin főszereplésével.

A 45. percben viszont a norvégok jártak közel az egyenlítéshez: Hovland fejese után a Groupama Aréna kapufája védett nagyot.


A második félidőben folyamatosan nőtt a pályán lévő FTC-játékosok száma: Elek Ákos helyét Pintér Ádám foglalta el a magyar középpályán, majd az utolsó fél órára Böde Dániel állt be Priskin Tamás helyett.

Pintér rendkívül harcosan játszott a középpályán, Nagy Ádámmal együtt áthatolhatatlan Fradi-tengelyt alkottak, és még egy-egy nagy megindulásra is futotta erejükből.

Böde beállása után szinte azonnal helyzetbe került: Lovrencsics beadása épphogy magas volt támadónknak. Egy percre rá sárga lapot harcolt ki Böde, majd Nagy Ádám levágódó beadása után Lovrencsics lőtt az oldalhálóba.

Dani a védekezésből is kivette a részét: volt, hogy egymás után két norvég szögletet ő fejelt ki.
A 72. percben Pintér labdaszerzése után Dzsudzsák szólózott a 16-ig, jobblábas löketét azonban nagy bravúrral kitolta Nyland, majd a túloldalon a 76. percben Pedersen ziccerét védte Király.

A 79. percben Henriksen lövése felülről súrolta a hálót, a 83. percben viszont a saját
kapujába betalált, miután Böde remek csúsztatása megzavarta! Ezzel a furcsa Fradi-gólpasszal eldőlt: a magyar válogatott ott lesz a 2016-os Európa-bajnokságon!


A 87. percben Henriksen szépített, de ez már nem osztott nem szorzott. Fradisták hathatós segítségével Eb-résztvevő Magyarország!

Nem szabad elfeledkeznünk a visszavágón remek teljesítményt nyújtó Nagy Ádám, Pintér Ádám, Böde Dániel trió mellett a finnek ellen győztes gólt szerző Gera Zoltánról, a Görögország ellen gólpasszt adó Leandróról és a Feröer elleni idegenbeli meccset kapott gól nélkül lehozó Dibusz Dénesről sem: ők is hozzátették a magukét a rég várt sikerhez!

Magyarország–Norvégia 2-1 (1-0), összesítésben 3-1
Magyarország:
Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á. – Dzsudzsák, Elek (Pintér, a szünetben), Kleinheisler (Németh K., 75.), Lovrencsics – Priskin (Böde, 62.)
Norvégia: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Skjelbred (Berget, 80.), Tettey, Johansen, Elyounoussi (Pedersen, a szünetben) – Henriksen, Ödegaard (Helland, a szünetben)
Sárga: Nagy Á. (73.), Böde (81.), illetve Johansen (11.), Forren (65.)
Gól: Priskin (14.), Henriksen (83., öngól), illetve Henriksen (87.)

Eb-résztvevő: Magyarország!


Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin