2024. május 31.
Ki volt a szezon legjobb Fradi-futballistája?
Szurkolóink dönthetik el szavazással, ki volt férfi labdarúgócsapatunk legjobbja az elmúlt idényben.

35-szörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk zsinórban hatodik alkalommal zárt élen az OTP Bank Ligában. Együttesünk nagy fölénnyel nyerte meg a bajnokságot: 33 mérkőzésen 74 pontot gyűjtött, 16-tal többet, mint a második helyen végzett Paks. A Magyar Kupában egészen a fináléig meneteltünk, ahol hosszabbításban maradtunk alul 2-0-ra a tolnaiakkal szemben. Egymás után a második idényünken értük meg a nemzetközi kupatavaszt. Az Európa-ligát követően ezúttal az Európa-konferenciliagában jutottunk be a legjobb 16 közé, ahol veretlenül zártuk a csoportkört, majd a sorozat későbbi győztese, az Olympiakosz Pireusz állított meg minket a nyolcaddöntőben. A remek csapatteljesítményünk mellett persze futballistáink egyéni teljesítményére is büszkék lehetünk. Ennek megfelelően arra buzdítjuk szurkolóinkat, szavazzanak, ki volt az év Fradi-futballistája.

Szavazásunkon azon játékosok vehetnek részt, akik legalább 10 bajnoki mérkőzésen pályára léptek a 2023/2024-es szezonban.

A 2018/19-es szezon (Davide Lanzafame, 16 találattal) után ünnepelhetett ismét ferencvárosi játékos gólkirályi címet. Varga Barnabás 24 bajnokin (17-szer kezdett, 7-szer csereként lépett pályára) 20 gólt szerzett, így sorozatban másodszor lett az OTP Bank Liga legeredményesebb játékosa (a 2022/23-as idényben még paksi játékosként nyert). Magyar válogatott támadónk hazai pályán és idegenben is kiegyenlített teljesítményt nyújtott: a Groupama Arénában kilencszer volt eredményes, míg idegenben tizenegy alkalommal mattolta az aktuális ellenfél védelmét. Az MTK ellen mesternégyest jegyzett, a Paks, illetve a ZTE ellen triplázott, az Újpest és a Fehérvár ellen pedig duplázott. Csatárunk amellett, hogy az NB I gólkirálya lett, a RangAdó-gálán az év játékosa díjat is kiérdemelte. A nemzetközi meccseken is eredményesen futballozott: az Ekl-selejtezőin hét, a csoportkörben két gólt jegyzett.

Mohammed Abu Fani is kiemelkedő teljesítményt nyújtott első ferencvárosi idényében. Izraeli válogatott középpályásunk 28 meccsen négy találata mellett kiosztott 11 gólpasszt is, így ő lett az NB I gólpasszkirálya. A gólpasszokban brazil légiósunk, Marquinhos is jeleskedett, nyolc alkalommal segítette találathoz a társakat. Villámléptű szélsőnk ráadásul hét alkalommal be is vette az ellenfelek kapuját.

A Németországba igazoló Lisztes Krisztián kilenc alkalommal szállt be csereként, s lőtt így három gólt (összesen nyolcat jegyzett).

Az OTP Bank Liga kapusai között kiemelkedik válogatott hálóőrünk, Dibusz Dénes, aki 29 mérkőzésen védett, ráadásul ezek közül 11-et hozott le kapott gól nélkül, ami a második legjobb a magyar élvonalban (a Puskás Akadémia kapusa, Tóth Balázs, 13 kapott gól nélküli meccset hozott le). 

Az év játékosa a hagyományoknak megfelelően egy értékes bronzszobrot vehet majd át Mladoniczky Tibornak köszönhetően, aki az egyedi alkotás készítője és felajánlója is egyben.

- Én is a családomtól kaptam a Fradihoz való kötődésemet. Nagypapám a klubnál volt gyalogló, van is egy ereklyénk abból a korszakból. Néhány éve kaptam egy felkérést, az akkor készülő Fradi Sas szoborhoz készítettem el a nagyméretű bronzlabdát. A mostani díjnak más a története. Előbb egy falabdát készítettem, ezt öntötték ki bronzból, és látva a végeredményt, nagyon megtetszett az alkotás. Erre készítettem még egy talpat, illetve egy bronzlapot, amelyre a győztes neve kerül - fogalmazott Mladoniczky Tibor.

Az év Fradi-futballistája díjat eddig háromszor Dibusz Dénes, kétszer Gera Zoltán, egyszer-egyszer pedig Miha Blazic, Böde Dániel és Myrto Uzuni érdemelte ki.

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin