2023. szeptember 29.
„Két nagy klub találkozója lesz a szombati”
Kubatov Gábor és Deutsch Tamás tartottak közös sajtótájékoztatót az Örökrangadó előtt.

Mint ismert, magyar bajnoki címvédő, listavezető és EKL-csoportkörös férfi labdarúgócsapatunk szeptember 30-án, szombaton 17.00-tól az MTK vendégeként lép pályára a 222. bajnoki Örökrangadón (minden sorozatot figyelembe véve a 274. egymás elleni mérkőzése lesz ez a két csapatnak).

A találkozó előtt, szeptember 29-én, pénteken az FTC és az MTK elnökei, Kubatov Gábor és Deutsch Tamás tartottak közös sajtótájékoztatót az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Elsőként Kárpáti Tamás műgyűjtő mutatta be a helyszínen relikviáit: Albert Flórián magyar válogatott mezét, amelyet Aranylabdás klublegendánk lánya, Albert Magdolna ajándékozott oda neki. Emellett bemutatásra került Hidegkuti Nándor Egyiptomból származó zöld meze is.

- Két nagy klub találkozóját rendezik a hétvégén – kezdte megszólalását Kubatov Gábor. – Ez a két klub vezeti most a magyar bajnokságot. Évtizedekkel korábban a három fővárosi klub, az FTC, az MTK és az Újpest vezetői kötöttek egy megállapodást: nem visznek el egymástól játékost. 1938-ban a Ferencváros azt mondta, ha az MTK-t kizárják a bajnokságból, akkor ő sem fog játszani. Egymás segítsége ezután is kitartott, és Tamással ezt a hagyományt szeretnénk továbbvinni és képviselni a jövőben.

Kubatov Gábor után Deutsch Tamás is felszólalt.

- A digitalizáció világában nagyon könnyű párhuzamot találni a labdarúgás és a világ eseményei között. Én mégis rábukkantam valamire, amit talán kevesen tudnak: 1958. július 13-án játszotta utolsó meccsét Hidegkuti Nándor a magyar bajnokságban az MTK színeiben – kezdte Deutsch Tamás. - Három hónappal később a Fradiban pályára lépett Albert Flórián, aki első meccsén két gólt szerzett. Pont az ellen a Diósgyőr ellen, aki ellen Hidegkuti az utolsó meccsét játszotta. Három hónap híján követte egymást két korszakos zseni. Csodálatos érzés, hogy úgy készülhetünk az Örökrangadóra, hogy a tabellán az első és a második játszik helyezett játszik egymás ellen. Ez két, évszázados barátságot ápoló futballklub ünnepe, amely immáron régóta kizárólag a futballról szól, és erre büszkék vagyunk. Ezt mutatja az is, hogy egy héttel a mérkőzés előtt ki kellett írni, hogy sold out, azaz minden jegy elkelt.

Az újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy az elmúlt meccsek alapján az FTC elnöke hogyan értékeli Dejan Sztankovics munkáját.

- Amit láttam az elmúlt meccseken, az nagyon tetszett. Nagyon bízom benne, hiszen ő egy specialista (Dejan Sztankovics – a szerk.). Érti az atmoszférát. Az átlagosnál többet tud hozzátenni a nemzetközi szerepléshez. Az MTK vendégeként mindig nehéz meccset játszunk. A mostani keretünk képes a technikás és az erős futballra is. A labdarúgásnak az a szépsége, hogy mindegy, ki vagy, honnan jöttél, mi a vallásod, gazdag vagy szegény vagy, ugyanannak a csapatnak a mezét viseled, egy csapatnak szurkolunk – mondta Kubatov Gábor.

Cikkajánló

A rocksztár Varga Ádám és DJ Zágonyi a szentélyben

A gitároktól és a DJ-pulttól zengett a Groupama Aréna a zene világnapján – VIDEÓ!

„Fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen nyilatkozott a vasárnapi, Paks elleni mérkőzésünk előtt.

„Felvettük a versenyt a Tottenhammel”

Stefan Gartenmann és Cristian Ramírez értékelte a Tottenham elleni UEFA Európa Liga-mérkőzésünket.

„Az akaratra és a játékra nem lehet panasz”

A Tottenham ellen eredményes Varga Barnabás szerint egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek - VIDEÓ!

Nagyot küzdöttünk, szoros vereség a Tottenham ellen

Varga szépített, de csapatunk 2-1-re kikapott a Tottenham ellen az UEL főtábláján.

"Sok tanulsággal szolgált ez a meccs"

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint a helyzetkihasználáson javítani kell.

Négy bajnoki mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára a Fehérvár, a Győr, a DVSC és a Kecskemét ellen.

Matheus Saldanha: „A higgadtság az egyik nagy erényem”

Úton-útfélen rovatunkban brazil labdarúgónk beszélt legfőbb erősségeiről és arról, hogy érzi magát a Fradiban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin