2021. március 25.
Két fradista, három magyar gól és egy pont a rajton
A házigazda magyar válogatott 3-3-as döntetlent ért el Lengyelország ellen a vb-selejtező 1. fordulójában.

Dvali kezdett, Uzuni csere volt

A magyar válogatott mérkőzése mellett a B-csoportban a Svédország–Georgia, az I jelű hatosban pedig az Andorra–Albánia selejtezőn is egy-egy labdarúgóval képviseltette magát a Ferencváros. A végül 1-0-s vereséget szenvedő georgiai csapatban Lasha Dvali kezdőként végig a pályán volt, az albánoknál pedig a csereként beálló Myrto Uzuni 28 percet játszva járult hozzá csapata 1-0-s sikeréhez.

A helyszínről tudósított: Hatos Szabolcs

Csütörtök este hazai környezetben, a budapesti Puskás Arénában, ám természetesen zárt kapuk mögött kezdte meg szereplését a 2022-es, katari rendezésű labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatában a magyar válogatott, amelynek ellenfele az I-csoport első körében Lengyelország volt. A szervezők mindent megtettek, hogy „otthonosabbá” varázsolják az ürességtől kongó stadiont, az egyik kapu mögött kisebb elemekből óriási méretben kirakva a lengyel és a magyar nemzeti lobogó, a hosszú oldalon pedig a két nép 100 éves futballmúltját, 1000 éves barátságát hirdető molinó került kihelyezésre.

Magyarország szövetségi kapitánya, Marco Rossi a keretében szereplő négy FTC-játékos, Dibusz Dénes, Botka Endre, Sigér Dávid és Lovrencsics Gergő közül csupán utóbbinak szavazott bizalmat kezdőként, ezzel a Ferencváros csapatkapitánya a 38. válogatottságára készülhetett.

 

Első félidő

Az 5. percben az előzőleg szabálytalankodó Kleinheisler László gólját még érvénytelenítette a játékvezető, Felix Brych a hatodikban azonban már nem volt mentség a lengyelek számára. Fiola Attila a saját térfélről, a magyar tizenhatostól remek lapos passzal indította Sallai Rolandot, aki vezette a labdát, majd körülbelül 15 méterről a bal alsóba lőtt, ezzel vezetéshez juttatva a házigazda magyar együttest (1-0)! Álomszerűen kezdődött a mérkőzés!

A gyors gól után sokáig jobbára a mezőnyben zajlott a játék, amikor a vendégcsapat egy szöglet után közelebb kerülhetett volna a kapunkhoz, az azt védő Gulácsi Péter kézzel tisztázni tudott. A 19. percben ismét a mieink jártak közelebb a gólhoz, a szélről érkező labdát Lovrencsics Gergő csavarta 15-ről kapura, ám Szczesny-kapus hárított. Majd negyedórával később egy már-már lecsengő akció végén szerezte vissza a labdát Fiola Attila, aki a kapuval szemből, húsz méterről lőtt – mellé.

A 34. percben megint a magyar csapat volt veszélyes, Szalai Ádám visszafejelt labdája után Lovrencsics Gergő a szélről adott be, ám Szalai Ádám közelről mellé lőtt. Ezt követően már egyik csapat előtt sem adódott lehetőség, egy félidő után a kapura veszélyesebb együttes vezetett.

 

Második félidő

A szünetben Rossi-kapitány nem cserélt, azaz a Ferencvárosból továbbra is Lovrencsics Gergő volt a pályán. Ott, ahol szinte megismétlődött az, ami az első félidőben: az újrakezdés után hét perccel Lovrencsics lapos átadása után Sallai Roland lőtt kapura a tizenhatoson belül, a levágódó labda viszont éppen jó helyre, Szalai Ádám elé pattant. A csatár nem hibázott, az ötöstől a jobb alsóba emelt, megduplázva a magyar előnyt (2-0)!

A kialakult helyzetre reagálva a lengyel kapitány hármat cserélt az 58-59. percben. A változtatás bejött, előbb ugyanis a 60. minutumban Krzysztof Piatek szépített (2-1), egy perccel később pedig Kamil Jozwiak egyenlített (2-2). Mindketten friss beszállók voltak…

A gyors lengyel gólok után a 65. percben Marco Rossi lecserélte Lovrencsics Gergőt. A hajrához közeledvén többször is odaértek a magyar játékosok a kapu elé, a 77. percben pedig vissza is vettük a vezetést: Szalai Ádám beadása után Lang Ádám ért bele fejjel a labdába, melyet végül Willi Orbán kotort a kapuba közelről. Ezzel 3-2 volt ide, de nem sokáig, sajnos újabb öt perc elteltével megvillant a vendégek világklasszisa, Robert Lewandowski, aki 12 méterről lőtt nagy gólt, kialakítva a 3-3-mas végeredményt. Közben a 81. percben beszállt még Sigér Dávid is, aki Kalmár Zsoltot válotta.

A nemzeti tizenegy a következő napokban még két mérkőzést játszik a kvalifikációs csoportban: március 28-án, vasárnap San Marino, 31-én, szerdán pedig Andorra vendége lesz.

Férfi labdarúgás, világbajnoki-selejtező, I-csoport, 1. forduló

Magyarország–Lengyelország 3-3 (1-0)

Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Felix Brych (német)

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs. (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai (Varga Kevin, 71.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Lengyelország: Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58.), Reca (Rybus, 78.) – Szymanski (Józwiak, 59.), Krychowiak, Moder (Piatek, 58.), Zielinski – Lewandowski, Milik Grosicki (84.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa

Gólszerzők: Sallai (6.), Szalai (52.), Orbán (78.), illetve Piatek (60.), Jozwiak (61.), Lewandowski (82.)

Sárga lap: Fiola (8., 90+3), Lang (73.), Nagy (80.), Szalai A. (87.), illetve (Helik 34.), Bereszynski (49.)

Kiállítva: Fiola (90+3)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin