2024. június 2.
Jól szerepeltek fiataljaink a kis Fradiban
A másodosztályban a hetedik helyen záró Soroksárban több FTC-futballistára is alapemberként számítottak.

A Lipcsei Péter által vezetett Soroksár, a kis Fradi 34 forduló alatt 45 pontot gyűjtött, ezzel a tabella hetedik helyén zárta az NB II 2023/2024-es szezonját. Az együttesben több Fradi-játékos is komoly szerepet kapott. A 20 esztendős Mergl Szabolcs 24 mérkőzésen, 2160 percen keresztül védte a Soroksár kapuját, s hétszer is sikerült megőriznie hálóját a kapott góltól. Az egész csapatban a legtöbb időt Kaján Norbert töltötte a pályán. 19 éves hátvédünk 2841 percet játszott 32 mérkőzésen, amelyen kétszer is eredményes tudott lenni. A belső középpályásként bevethető, 26 éves Katona Máté 24 találkozón 1936 percet játszott, s három gólpasszal segítette a soroksári csapatot. Szélsőnk, a 17 esztendős Varga Zétény 23 találkozón 1194 percet töltött a pályán, ez idő alatt három találatot jegyzett, és kiosztott egy gólpasszt is. A 22 éves Hajdú Roland 22 meccsen 1076 perc lehetőséget kapott a Lipcsei Péter által irányított szakmai stábtól. Három góllal és öt gólpasszal igyekezett meghálálni a bizalmat. A ghánai Say Shadirac 14 meccsen 1149 percet futballozott, Varga Stefan pedig 17 találkozón 533 percet töltött a pályán, utóbbi egy gólpasszt kiosztott. A Ferencváros első csapatában is egyre többet játszó, 18 éves Tóth Alex kilenc meccsen 703 percet játszott soroksári színekben az NB II legutóbbi idényében.

- Úgy gondolom, a fiatalok jó úton járnak, elégedett vagyok a hozzáállásukkal. Egy fiatal futballistában benne van, hogy hibázik, de ha látni rajta az akaratot, akkor azt egy edző könnyebben elnézi neki. Alex már a Ferencváros felnőtt csapatában is megmutatta, hogy milyen képzett, jó képességű labdarúgó. Szabi az első tíz forduló után végigvédte a bajnokságot. Kaján Norbi is sokat játszott, a védelemben a jobb- és a baloldalon is számíthattunk rá. Zétény nagy tehetség, aki komoly terhelést kapott, pihenőre is van szüksége - mondta Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője.

Klublegendánk hozzátette, több játékos, mint például Varga Ádám vagy Pászka Lóránd példája is mutatja, ha egy fiatal jól teljesít Soroksáron, a Fradiban is szerepet kaphat.

- Folyamatosan játéklehetőséget biztosítunk a fiataloknak, akik igyekeznek élni a bizalommal - folytatta Lipcsei Péter. - A Ferencvárossal kötött együttműködésünk nagyon pozitív, természetesen motiválja a játékosokat. Az a céljuk, hogy a Fradiban szerepeljenek, vagy ha ez nem is jön össze nekik, másik NB I-es klubban játszhassanak. Voltak olyan mérkőzéseink, amelyeken öt fiatallal a kezdőnkben álltunk fel. Ezt az utat folytatjuk!

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás is pozitívan látja klubunk és a Soroksár együttműködését.

- Sok fiatal játékosunk kapott rendszeres játéklehetőséget az elmúlt idényben is a Soroksárban, mindannyian értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. Lipcsei Péterrel és Szűcs Mihállyal is szoros a kommunikáció, remek munkát végeznek. A játékosaink szépen fejlődtek a legutóbbi szezonban is. Mindegyik futballistánk teljesítményét figyeljük. Igyekszünk nekik minden segítséget megadni, hogy minél magasabb szinten tudjanak játszani - fogalmazott Hajnal Tamás.

Cikkajánló

Távozik Iyinbor Patrick

A 22 éves védő az elmúlt három idényt kölcsönben töltötte.

Tusványoson mesélt a VVK-győzelemről Rákosi Gyula

Klubunk legendája a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen vett részt.

„Nagyon meglepődtem!” – Varga Barna megkapta a maszkját

Riportunkból kiderül, hogy Kylian Mbappé Eb-n viselt maszkja jobb-e magyar válogatott támadónkénál – VIDEÓ

Indul a jegyértékesítés a walesi visszavágóra

Walesbe utazó drukkereink 10 ezer forintért válthatnak vouchert a párharc második összecsapására.

Zachariassen: „Ez egy tökéletes kezdés”

Norvég játékosunk szerint minden remekül alakult a TNS elleni első BL-meccsünkön – VIDEÓ!

„Fantasztikus energia áramlott a pályára”

Holland vezetőedzőnk ötgólos győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

Magabiztos, ötgólos győzelem az első tétmérkőzésen

Együttesünk 5-0-ra verte a The New Saints-t a BL-selejtező első mérkőzésén.

HSA Hónap Játékosa: Marquinhos lett május legjobbja

Szurkolói szavazásunkon brazil szélsőnket látták május hónap legjobbjának.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin