2024. június 22.
„Bízunk az eredmények pozitív alakulásában”
Ezt várják a Fradi-játékosok Skócia ellen, a FradiMédia pedig Einsteintől kért nyerő ötletet a válogatottnak.

Vasárnap 21 órától a stuttgarti Mercedes Benz Arénában csap össze Skócia és Magyarország, a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság A csoportjának 3. fordulójában. A találkozó tétje, hogy melyik csapat búcsúzik biztosan a folytatástól. Ahhoz, hogy reménykedhessünk mindenképpen le kell győznünk a skótokat, akik Svájc ellen 1 pontot már szereztek, vagyis ha ők nyernének akár második helyen is továbbjuthatnak. 


Pénteken is már ennek a meccsnek a bűvöletében dolgoztak a válogatott tagjai, köztük a három ferencvárosi játékos, Dibusz Dénes, Varga Barnabás és Botka Endre, a stábban pedig Makkai Ádám, az FTC és a nemzeti csapat masszőrének munkájáról ITT számoltunk be részletesen.

A játékosok ügyességi feladatsort kaptak a gyakorláson az MLSZ videós beszámolója alapján, mivel ezúttal a tréning nem volt sajtónyilvános. Karikával kellett célba dobni, karikába kellett gurítani a labdát, nyitott dobozba emelni azt, vagy épp a kapufát eltalálni a tizenhatoson kívülről, vagyis minden a célzásról, koncentrációról szólt, reméljük meg lesz az eredménye Skócia ellen.



Dibusz Dénessel és Varga Barnabással sikerült beszélnünk tegnap, míg Botka Endre szombat este sajtótájékoztatón beszél majd várakozásairól.
  
"Fontos mérkőzés jön. Reméljük az addigi eredmények úgy alakulnak, hogy még pozitívabban tudunk belemenni a skótok elleni meccsbe. A németek elleni teljesítményre lehet alapozni és a Weiler im Allgäuban nyújtott munkára. Kapus és védő szempontból fel lehet készülni az ívelgetésekre, beadásokra, belőtt labdákra a skótok ellen. Rögzített helyzeteknél is ügyelni kell, meg több kreatív megoldásuk is van. Bátran lőnek távolról” – mondta csapatkapitányunk, Dibusz Dénes, aki elárulta, csütörtökön ebéd után családi délutánja volt a válogatottnak, szeretteik meglátogatták a játékosokat.



Nagyon bízom benne, hogy Skócia ellen elérjük célunkat, és győztesen jövünk le a pályáról. Hogy az én gólommal vagy máséval nyerünk az mindegy. Skócia komoly ellenfél, ők is tovább akarnak jutni, a Svájc ellen szerzett egy pontnak köszönhetően felbátorodtak, de mi is javultunk a németek elleni meccsen” – tette hozzá Varga Barnabás, aki eddigi egyetlen Eb-gólunkat szerezte az idei tornán.





A magyar válogatott győzelem esetén marad Weiler im Allgäuban és várja, hogy miként végeznek a többi csoportharmadikok - a legrosszabb kettő esik ki a harmadikok közül. Jelen állás szerint a B és C csoportban is várható, hogy kevesebb ponttal záró harmadik helyezett lesz, mint a magyar csapat, amelynek előbb persze le kell győznie Skóciát…


A skótok elleni találkozót egyébként egy vendégjátékvezető, a 42 éves argentin Facundo Tello vezeti majd, aki már fújt a tornán, a Törökország-Georgia találkozón. A dél-amerikai szövetég kontinenstornája, a Copa América is most zajlik, oda pedig egy olasz bírót küldött cserébe az UEFA.

Albert Einstein szülőházának emlékhelye Ulmban Az egykori ulmi erőd, az Ehinger Tor, amely manapság egy buszállomás kapuja


A FradiMédia a nap zárásaként Ulmban felkereste a Nobel-díjas fizikus, Albert Einstein szülőházának emlékhelyét, valamint az egykori helyi erőd, az Ehinger Tor falait, hátha valami ihletet és bátorítást kapunk a történelmi helyszínektől, amelyet továbbíthatunk a válogatottnak a sorsdöntő mérkőzés előtt.
 
Kövessetek minket és élvezzétek folyamatosan frissülő tartalmainkat a FradiMédia minden felültetén: a fradi.hu mellett Facebook- és Instagram-csatornánkon, valamint a Youtube-on és Tiktokon is.

 

Labdarúgó-Eb-programunk

A csoport:
Június 15., szombat  Magyarország-Svájc 1-3
Június 19., szerda     Németország-Magyarország 2-0
Június 23., vasárnap  Skócia-Magyarország 21 óra, Stuttgart

1. Németország 2 2 - - 7-1 6 pont - már továbbjutott
2. Svájc 2 1 1 - 4-2 4 pont
3. Skócia 2 - 1 1 2-6 1 pont
4. Magyarország 2 - - 2 1-5 0 pont

A fradista Eb-útinapló korábbi részei:

1. rész ITT olvasható!

2. rész ITT olvasható!

3. rész ITT olvasható!

4. rész ITT olvasható!

Cikkajánló

Fradi TV: Megmutatjuk, hol készültek Macron-mezeink!

A Macron-gyár kulisszái mögött, új brazil igazolásunk és olimpiai ruhapróba a legújabb adásban.

Íme, labdarúgóink vadonatúj meze!

Új sportszergyártónk, a Macron három teljesen egyedi mezt tervezett a rekordbajnok Ferencvárosnak.

Ilyen volt a nyár első edzőtábora

Mérkőzések, kemény edzések és vicces pillanatok jellemezték labdarúgócsapatunk napjait Bad Radkersburgban.

Kehinde: „Azt mondta az edző, 0-0-ról indul a mérkőzés”

A második félidőben pályára lépő és duplázó Tosin Kehinde szerint az egész csapat optimista a szezonra.

Jansen: „Jól megismertük egymást ebben az egy hétben”

Vezetőedzőnk több dolgot is látott a Sepsi ellen, ami reméli, később is visszaköszön.

4-4 a Sepsi ellen, az utolsó pillanatban egyenlítettünk

A sorcsere után a második játékrészben végül négy gólt szereztünk.

„Az Eb legjobb része? Mikor kiderült, Varga jobban van”

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a Svájc elleni vereség rányomta a bélyegét a torna folytatására.

Véget ért az Európa-bajnokság Magyarország számára

Nem a magyaroknak kedvezően alakultak az eredmények az utolsó két csoportban, a mieink búcsúztak a tornától.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin