2024. október 23.
Jansen: „Többre vagyunk képesek Európában”
Vezetőedzőnk szerint a csapat célja, hogy a nyolc UEL-főtáblás meccsen túl is érdekeltek maradjunk.

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk október 24-én, csütörtökön 18.45-től az OGC Nice együttesét fogadja az UEFA Európa Liga főtáblájának harmadik fordulóban. A találkozó előtti sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Pascal Jansen, valamint játékosunk, Ibrahim Cissé állt a sajtó rendelkezésére.

- A francia csapatnak örülök, hiszen francia vagyok, de a Nice ugyanolyan ellenfél, mint az összes többi, ez egy meccs, amit meg kell nyernünk. Itthon játszunk egy gyors csapat ellen, gyorsak lesznek az átmenetekben, nekünk erre kell figyelnünk – mondta védőnk, Ibrahim Cissé.

Cissé szerint a Nice az átmenetekben lehet veszélyes.

A sajtó részéről felvetődött, hogy a Nice nincs jó formában, a francia élvonalban hosszú ideje nyeretlen, ám Cissé szerint ebből nem szabad kiindulni.

- Én ebben óvatos lennék, hiszen egy rossz periódusból bármikor ki lehet jönni egy sikerrel, az edzővel is beszéltünk erről - folytatta védőnk. - Láttam a meccseiket is, a hatékonyságuk valóban nem volt rendben, de jó meccseket játszottak. Ali Abdival még a Caenban játszottam együtt, de Antoine Mendyt is jól ismerem az ellenfélből.

Cissé után vezetőedzőnk, Pascal Jansen következett.

- Mindig jó, ha az embernek több ideje van készülni, de ugyanakkor szerencsések vagyunk, hogy sok játékosunknak van kötelezettsége a válogatottakban. Akik itthon maradtak, azokkal tudtunk együtt készülni, és ahogy a többiek visszatértek a nemzeti csapatoktól, akkor pedig már kezdtük összehangolni közösen a dolgokat. Huszonkét nap alatt játszunk hét meccset, erre kell fókuszálnunk.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy mennyire határozhatja meg a játék képét, hogy mind a két csapat győzelmi kényszerben lép pályára.

- Ezt a kérdést vártam, abszolút jogos. Nyolc meccset játszunk január végéig ebben a sorozatban, mind a két csapat hasonlóan kezdte a szereplését, két szűk vereség után vagyunk, ugyanakkor sok értékes tapasztalattal gazdagodtunk. Igaz, hogy ezen a szinten az apró hibáknak komoly következményei lehetnek, tudjuk, hogy a holnapi meccs milyen fontos a számunkra. Meg szeretnénk mutatni, hogy többre vagyunk képesek az európai kupaporondon.

A múlt heti, Fehérvár FC elleni bajnokin megsérült Habib Maiga állapotára vonatkozóan vezetőedzőnk elmondta, hogy az elefántcsontparti középpályás egy teljes kivizsgálás után kedden már újra a csapattal edzett, illetve szóba került az ellenfélből Pablo Rosario, akit Pascal Jansen még a PSV-ben edzett.

- Ő egy különleges srác, kiváló mentalitással, amikor bekerült a PSV első csapatába, akkor gyorsan csapatkapitánnyá vált, nagyon örülök, hogy újra találkozhatok vele. Követem a francia bajnokságot, hiszen sok korábbi játékosom szerepel a ligában. A meccs előtt és után barátok leszünk, de a találkozó közben viszont nem.

Végezetül a Ferencváros reális céljairól is szó esett az Európa Ligában.

- A realitás eddig két meccs, két szoros vereség, nulla pont. Le kellett vonnunk a tanulságokat ezekből a mecsekből, a célunk, hogy a nyolc főtáblás meccs után is érdekeltek legyünk, ehhez 8-12 pontra lesz szükség, ez a célunk, ezen dolgozunk, hogy további meccseken legyünk érdekeltek a nyolc főtáblás találkozón túl.

 

Cikkajánló

Tiszafüred-FTC: szurkolói információk a kupameccsre

Október 31-én, csütörtökön 12.30-tól idegenben játszunk a MOL Magyar Kupában 4. fordulójában.

Győrben is ott lesz a Fradi-minibusz

Szurkolóink az ETO FC Győr elleni bajnoki idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Indul a jegyértékesítés a Kecskemét elleni bajnokira

Férfi labdarúgócsapatunk november 10-én Kecskeméten lép pályára a bajnokságban.

Három éven belül harmadszor vertünk topligás csapatot

A Nice mellett még egy francia, német és angol együttest is legyőzött az FTC az aktuális kupasorozatban.

Nagyot ugrottunk a tabellán, továbbjutásra állunk

A következő öt UEL-ellenfelünkből négyen is mögöttünk állnak az eddigi három forduló után.

„Nagy szükségünk volt az önbizalomnövelő győzelemre”

Mohammed Abu Fani és Philippe Rommens értékelte első győzelmünket az UEFA Európa Liga 2024/25-ös főtábláján.

„Edzésen gyakoroltuk ezeket, emlékeztem a dolgomra”

A győztes gólban elévülhetetlen érdemeket szerző Ibrahim Cissé értékelt a Nice legyőzése után - VIDEÓ!

Pascal Jansen: "Hatalmas dicséret illeti a fiúkat"

Vezetőedzőnk a csapatjáték fontosságát emelte ki a Nice elleni győzelem után.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin