2024. július 29.
Jansen: „Szeretnénk tovább csiszolni a játékunkat”
Pascal Jansen tartott sajtótájékoztatót a The New Saints elleni BL-selejtező visszavágó előtt.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a múlt héten 5-0-s győzelemmel kezdte szereplését az UEFA Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában a The New Saints ellen. A Ferencváros július 30-án, kedden magyar idő szerint 20.00-tól játssza a visszavágót a walesi rekordbajnok hazai pályáján, az angliai Oswestryben található Park Hallban. Vezetőedzőnk, Pascal Jansen a hétfői utazást követően késő délután már a helyszínen válaszolt az újságírók kérdéseire a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Trénerünk elsőként kérdésre válaszolva elmondta, mindenképp tudatosítania kell a csapatában, hogy a párharc két mérkőzésből áll, így a nagyarányú győzelem ellenére a második találkozót sem lehet félvállról venni. „Ezt úgy lehet magunkban tudatosítani, ahogy rögtön az első mérkőzés után mondtam is. Tisztelnünk kell a Bajnokok Ligáját, különben könnyen ellenünk fordulhat. Készen állunk, hogy holnap ismételten egy jó mérkőzést játsszunk. Az első meccsen voltak jó periódusok, és nyilván voltak olyan részek is, amin még dolgoznunk kell. Ez természetesen egy folyamat, de jó úton járunk.”

Vezetőedzőnk arról is beszélt, kell-e változtatnia a taktikán az első meccshez képest.

„Úgy gondolom, hogy már az előző mérkőzésen is lehetett egy kis ízelítőt kapni abból, hogy mi a játékfilozófiánk. Már a legelső napomon leszögeztem, hogy mi az, amit játszani szeretnénk, a legutóbbi meccsen, illetve már az edzőmérkőzéseken is lehetett villanásokat látni ebből. Mindenképpen szeretnénk felhasználni ezt a találkozót arra is, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat, és természetesen a továbbjutás a célunk, ezért küzdünk.”

Pascal Jansen arról is említést tett, ellenfelünktől milyen játékra számít, illetve befolyásolja-e bármiben a mieink játékát az, hogy műfüves pályán rendezik a találkozót.

„Felkészültünk mindenre, amire az ellenféltől számíthatunk, de nyilvánvaló, hogy ha valaki az első meccsen 5-0-ra kikap, akkor biztos, hogy szeretne változtatni a játékán. De ez az ellenfelünk dolga, nekünk magunkkal kell foglalkoznunk. Minden eshetőségre felkészültünk, a játékosok is tisztában vannak a feladatukkal, készen állunk, bármivel is rukkoljon elő az ellenfél.”

„Ami a műfüves pályaborítást illeti, semmiképpen sem szabad, hogy ez bármiben is befolyásoljon bennünket. A műfüves pályák több helyen is előfordulhatnak, főleg a selejtezők során, számunkra ez abszolút nem szabad, hogy bármilyen gondot is okozzon. Készen állunk, bármilyen pályán is kell játszanunk.”

Trénerünk kérdésre válaszolva a hiányzókról is szót ejtett. „Botka Endre és Marquinhos sem alkalmas jelenleg, illetve Pászka Lórival is ugyanez a helyzet, úgyhogy a keret további részének a feladata, hogy elvégezzék a munkát. De tökéletesen alkalmas erre a mostani keretünk is, úgyhogy amint már korábban is mondtam, készen állunk.”

Zárásként vezetőedzőnk egy összetett kérdést kapott, miszerint a családjában a szülei révén nagyon fontos helyet foglal el a zene, a kérdés pedig arra vonatkozott, őt ez inspirálja-e pályafutása során, abból a szempontból, hogy egy futballcsapat jó működésének összehangolása hasonlóan összetett feladat, mint például egy szimfonikus zenekar irányítása, hogy jól hangzóan szólaltassanak meg egy adott zeneművet.

„Nagyon érdekes kérdés! Mondhatjuk, hogy a zene hatással van a futballfilozófiámra, hiszen valóban össze kell hangolni alaposan a különböző részfeladatokat a különböző játékhelyzetekben. Ott van remek példaként az, amikor mi birtokoljuk a labdát, ilyenkor mindig tartanunk kell egy ritmust, ha ez nem sikerül, az olyan, mintha egy lemezen mindig meg-megugrana a tű – az élmény nem lesz harmonikus. Szóval igen, a zenei képzettség mondhatjuk, hogy hatással van a filozófiámra!”

A The New Saints – FTC UEFA Bajnokok Ligája-selejtezőt július 30-án, kedden magyar idő szerint 20.00-tól rendezik az angliai Oswestryben található Park Hallban.

Férfi labdarúgás
UEFA Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 2. mérkőzés
The New Saints – FTC
Oswestry, Park Hall
2024. július 30. kedd 20.00 (magyar idő szerint)

Cikkajánló

Rommens: "Tudtam, hogy középre fogom lőni!"

Első Fradi-gólját szerző belga középpályásunk mesélt a büntetőrúgás kulisszatitkairól - VIDEÓ!

Jansen: „A továbbjutás volt a cél, ezt megoldottuk”

Vezetőedzőnknek a játék több eleme és a fiatalok pályára lépése is tetszett a visszavágón.

Kettős győzelemmel jutottunk tovább a BL-ben

Az FTC 2-1-re nyert a TNS otthonában és biztos, hogy sorozatban hatodszor is csoportkörös lesz.

Törökországba adtuk kölcsön Kodrót

A bosnyák válogatott támadó a mostani szezont a Gaziantep csapatánál tölti.

Miért játszik a walesi bajnok Angliában? Most kiderül!

A Ferencvárosra nem megszokott borítású pálya vár a BL-selejtezőn. Íme, a The New Saints otthona – VIDEÓ

Ne hagyja ki! Gazdagodjon pályaszéli VIP élménnyel!

Exkluzív programelemünkkel a pálya széléről nézheti végig a bemelegítést, pacsizhat a kedvencekkel.

Megérkeztünk a TNS elleni idegenbeli BL-selejtezőre

Férfi labdarúgócsapatunk hétfő kora délelőtt indult a The New Saints elleni visszavágóra.

Sajtóakkreditáció a Kecskemét elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 2., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin