2024. október 20.
Indul a licit Saldanha és Kady labdájáért
A meccslabdák megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Tovább folytatjuk jótékonysági akciónkat, amelynek keretében minden győztes hazai férfi labdarúgó-mérkőzés után elárverezzük a ferencvárosi gólszerzők által dedikált labdákat.

Magyar bajnoki címvédő és UEL-főtáblás férfi labdarúgócsapatunk október 20-án, vasárnap brazil támadóink, Saldanha és Kady góljaival 2-0-ra legyőzte a Fehérvárt az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

A licitekből befolyó nettó összeget az Albert Alapítvány kapja.

A meccslabda kikiáltási ára (egyben kereskedelmi forgalmi átlagára): 57.990 ezer forint!

Licitálni már a lefújást követően lehet. A liciteket az arveres@fradi.hu e-mail címre küldhetik el az aktuális hazai bajnoki mérkőzést követő harmadik munkanapon éjfélig. Az árverés állását a találkozó után minden nap közzétesszük a fradi.hu-n. A jótékonysági árverés végeredményéről mindig a meccs utáni negyedik munkanapon számolunk be, szintén a hivatalos honlapunkon. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Az Albert Alapítványról

Az Albert Alapítványt két magánszemély alapított 2010-ben. Az alapítványnak 2011 októberéig maga a névadó, aranylabdás legendánk, Albert Flórián volt az elnöke. A Császár halála után, 2012. június 12-től, Sipos Jenő személyében új elnökkel és kibővített célokkal láttunk munkához. Az új célkitűzéseknek köszönhetően az alapítvány neve szintén megváltozott - Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány lett. 2013 májusában az alapítók Kubatov Gábort, klubunk elnökét jelölték ki az elnöki tisztségre, aki jelenleg is betölti ezt a pozíciót.

Az alapítvány megalapítása óta több olyan projekt is elindult, amelyekből azóta hagyomány lett. Ilyen például a Fradi Családi Nap, amelyet minden évben megrendez az alapítvány és az FTC szoros együttműködésben az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban, illetve az Albert Flórián emléktorna-sorozat. Elindult egy iskolai akció is, amelynek keretében a diákokat a rendszeres sportolással, ennek előnyeivel, élményeivel ismertettük meg, ebből nőtte ki magát a Fradi Suli Program.

Fontos kiemelni továbbá azokat a díjakat, amelyeket minden évben átad az alapítvány. Az első kitüntetettek már 2013-ban átvehették az Albert-díjat: ezt utánpótlás-labdarúgóink közül a legjobb, illetve a legtöbb gólt elérő játékos kapta meg, de életműdíjat kapott a legeredményesebb nevelőedzőnk is.

díjak mellett több sportoló részesül alapítványi támogatásban, azokat a sportolókat támogatja az alapítvány egész évben, akik eredményeikkel, hozzáállásukkal és szorgalmukkal méltóképpen képviselték a Ferencvárosi Torna Clubot. Közöttük vannak, akik kiemelt támogatásban részesülnek, de nemcsak ők kapnak hozzájárulást a sportkarrierjükhöz. A kiemelt, szakosztályi versenyzők támogatása mellett több tehetséges labdarúgót sikerült már felkarolnia az alapítványnak, akiket az ország különböző pontjain találtunk meg.

A névadó hírnevének megőrzése, ezen keresztül a magyar labdarúgó-kultúra és a sportemlékek ápolása szintén fontos feladata az alapítványnak. Az ország több pontjára, sőt, már a határokon túlra is többször eljutott az Albert Flórián emlékkiállítás.

Cikkajánló

„Ha a fiam kísért be, nyertünk, hozom a Nice ellen is”

Dibusz Dénes elmondta, amikor kislánya kinn volt a meccsen, még gólt sem kapott – VIDEÓ!

„Örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint emberhátrányban is megfelelő stratégiával futballoztunk.

Brazil támadóink góljaival 2-0-ra vertük a Fehérvárt

Saldanha hetedik meccsén hetedik gólját szerezte, Kady Paks után újra betalált listavezető csapatunkban.

HSA Hónap Játékosa: Saldanha lett szeptember legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon gólerős brazil támadónkat látták szeptember hónap legjobbjának.

Pascal Jansen: „A játékosaim rendkívül elszántak”

Soron következő hazai bajnokink előtt holland vezetőedzőnk mondta el várakozásait.

FTC–Fehérvár FC: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon a Közlekedés Napját ünnepeljük. Számos programmal várjuk a szurkolókat.

Sajtóakkreditáció a Nice elleni UEL-meccsre

A sajtó munkatársai október 22-e, kedd 16.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

„Szeretnék segíteni a Fradinak a pályán kívül is”

Korábbi brazil labdarúgónk tervei szerint jövőre Magyarországra utazik – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin