2020. augusztus 27.
Hatékonyságával múlta felül a Fradi a Celticet
Mindössze négy kapura lövése volt a Fradinak, de annak a fele gól lett.


Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk, ahogy megírtuk, nagy bravúrt végrehajtva, Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljaival 2-1-re legyőzte az 51-szeres skót bajnokot, a második selejtezőkör legerősebb csapatát, a Celticet. Az eredmény komolyságát jelzi, hogy a Celtic legutóbb 15 évvel ezelőtt esett ki ennyire korán a Bajnokok Ligájából, akkor a szlovák Artmedia Petrzalka (akkori nevén Artmedia Bratislava) ejtette ki, szintén a Bajnokok Ligája-selejtező második körében a 2005/06-os szezonban.

A mérkőzés előtt várható volt, hogy a Celtic fogja dominálni a találkozót, ennek megfelelően a skótok szinte minden statisztikai mutatóban a Fradi fölé tudtak kerekedni. 25 alkalommal próbálkoztak lövéssel, ám a védelem remekül állta a sarat, hiszen a 25 kísérletből mindössze hét találta el a kaput. Ekkor azonban Dibusz Dénes segítette ki a csapatot, egy alkalommal pedig a felsőléc. Ez azt jelenti, hogy a lövések mindössze 28 százaléka talált kaput. A védelmünk egy másik mutató tanúsága szerint is remekül együtt mozgott, kilenc lövést sikerült Botkáéknak blokkolni, vagyis az összes lövés 36 százalékát.

Összevetve a Celtic és a Ferencváros lövési hatékonyságát, a különbség magáért beszél. A Ferencváros sikerének a kulcsa, a hatékony védekezés mellett ez a mutató volt. Sigérék ugyan mindössze négyszer próbálkoztak kapura lövéssel, de ennek a feléből gólt lett, vagyis a Celtic 28 százalékos hatékonyságával szemben a Fradi 50 százalékot tudott produkálni, ami döntőnek bizonyult. A mieink tehát sokkal hatékonyabbak voltak a kapu előtt, amikor oda kerültek.

Csapatunk vezetőedzője, Sergei Rebrov is kiemelte, hogy nem a labdabirtoklás számít, hanem a gól. Hiába játszott ugyanis mezőnyfölényben, és birtokolta jóval többet a labdát a Celtic (60 százalék) a játékbéli fölényét nem tudta a maga javára fordítani. Ami a szögleteket illeti, a skótok hét sarokrúgása mellett a Fradi mindössze egyet végezhetett el, de az ezt követő szituációból szerzett vezetést Sigér révén. Ebből is látszik, hogy a Fradi nagyon megbecsülte minden lehetőségét.

Győzelmével a Ferencváros bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körébe, ahol ezek közül a csapatok közül fog ellenfelet kapni. Erre a linkre kattintva elérhető vezetőedzőnk, Sergei Rebrov mérkőzést értékelő nyilatkozata, itt pedig az első gólt szerző Sigér Dávid lefújás utáni reakciója.

Cikkajánló

Utoljára 15 éve sokkolták ilyen korán a Celticet

Az Ajaxot és a moszkvai sztárcsapatokat is felülmúlta a Ferencváros a nem mindennapi bravúrral – BL-LEGEK

Történelmi siker, nyolc meccse veretlenül idegenben

A Fradi nyolc idegenbeli meccs óta veretlen Európában, ez a sorozat pedig egyedülálló klubunk történelmében.

Jöhet újra a Dinamo – íme, lehetséges BL-ellenfeleink!

Megvan, kik közül kerül ki Glasgowban hatalmas bravúrt bemutató labdarúgóink következő BL-ellenfele.

Sorsolás, játéknapok: íme, a BL-folytatás kulcsdátumai!

Együttesünk hétfőn kapja meg ellenfelét a kvalifikáció harmadik fordulójára.

Sigér: „Majdnem elsírtam magam!”

Videón a Celtic elleni siker, gólszerzőink ünneplése és a lefújás utáni örömmámor.

Pascal Jansen: „A játékosaim rendkívül elszántak”

Soron következő hazai bajnokink előtt holland vezetőedzőnk mondta el várakozásait.

FTC–Fehérvár FC: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon a Közlekedés Napját ünnepeljük. Számos programmal várjuk a szurkolókat.

Sajtóakkreditáció a Nice elleni UEL-meccsre

A sajtó munkatársai október 22-e, kedd 16.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin