2020. december 10.
Hatalmas ugrás: 200 helyet javítottunk Európában!
Férfi labdarúgócsapatunk elmúlt két évének hála bekerült Európa 120 legjobb klubja közé!


Ahogy megírtuk, férfi labdarúgóink szoros meccsen 1-0-ra kikaptak a Dinamo Kijevtől a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén, és ezzel véget ért számukra az őszi nemzetközi kupamenetelés. 

A Fradi 25 év után képviselhette magát ismét a legrangosabb európai kupasorozatban, ahol egy csoportba került a spanyol Barcelonával, az olasz Juventusszal és az ukrán Dinamo Kijevvel. Együttesünk nem vallott szégyent egyik találkozó alkalmával sem, sőt, a Dinamo Kijev elleni, hazai mérkőzésen megszerezte 1995 után a magyar labdarúgás első pontját a BL-ben, emellett az utolsó fordulóig esélye volt, hogy továbbjusson a tavaszi Európa Ligába. Emellett csapatunkat egy hajszál választotta el története egyik legnagyobb bravúrjától, hiszen sokáig 1-1-re állt Torinóban, a 36-szoros olasz bajnok, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval felálló Juventus ellen, és a pontszerzésre is megvolt az esélye.

Sergei Rebrov csapata egymás után két évben volt érdekelt valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. Egy évvel ezelőtt az Európa Ligában szerepeltek a mieink, ahol kétszer is döntetlent játszottak az Espanyollal, legyőzték a hatszoros orosz bajnok CSZKA Moszkvát idegenben, és az utolsó fordulóig esélyük volt arra, hogy továbbjussanak a csoportból, amiben végül 7 pontot szerzett a Ferencváros.

Az elmúlt két év kiváló szereplésének köszönhetően csapatunk óriásit lépett előre az európai csapatok ranglistáján. Néhány évvel ezelőtt a mieink az európai erősorrendben a 315. helyen voltak, a legfrissebb rangsorban viszont már a 112. helyen vannak Dibusz Dénesék, ami azt jelenti, hogy Sergei Rebrov együttese több, mint 200 helyet lépett előre 2017 óta.

Ami az UEFA-együtthatónkat illeti, a csapat itt is sokat lépett előre. Az idei Bajnokok Ligája selejtezősorozatot - amely során négy ország bajnokát, a svéd Djurgardent, a skót Celticet, a horvát Dinamo Zagrebet és a norvég Moldét búcsúztattuk - 9-es koefficiens értékkel kezdtük meg. A csoportkörbe jutással és az ott elért Dinamo Kijev elleni döntetlenünkkel 4,5 koefficienspontot szereztünk, vagyis a következő selejtezősorozatnak 13.5-es értékkel vághatunk majd neki, ami új magyar csúcs. 

Végezetül megvizsgáltuk a Transfermarkt adatai alapján, hogy keretünk értéke hogyan változott az elmúlt hónapokban. Ősz elején még valamivel több, mint 24 millió euró volt csapatunk összértéke, míg jelenleg 28.65 millió euró, ami szintén új magyar rekord, ráadásul még előttünk áll a Transfermarkt decemberi frissítése, így elképzelhető, hogy rövidesen ismételten megdöntjük a magyar csúcsot.

 

Cikkajánló

A legtöbb mutatóban felülmúltuk a Kijevet

Többek között nagyobb labdabirtoklás, több kapuralövés és több passz a mieink részéről.

„A Fradi emelt fővel távozhat” – ezt írják rólunk

A külföldi sajtó szerint a Fradi most szerzett BL-tapasztalatai a jövőben hasznosulhatnak.

Szoros vereséggel zártuk a BL-csoportkört

Az FTC férfi futballcsapatának idei BL-szereplése egy 1-0-s kijevi vereséggel ért véget.

Rebrov: „Szeretnék még a BL-ben szerepelni a Fradival”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a keddi, kijevi mérkőzés után nyilatkozott.

Lovrencsics: „Mindenki mindent megtett”

Így értékelte csapatkapitányunk a Dinamo Kijev elleni mérkőzést és az őszi BL-szereplést.

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin