2024. október 14.
Három FTC-labdarúgóval győzelem Boszniában!
Dibusz bravúrokat mutatott be, Botka és Varga is kezdett a bosnyákok ellen 2-0-ra megnyert NL-találkozón.

A Hollandia elleni bravúros 1-1-es döntetlen után a magyar férfi labdarúgó-válogatott Bosznia-Hercegovina vendégeként lépett pályára a Nemzetek Ligája A csoportjának 4. fordulójában. A hollandok elleni meccsen jól szállt be csereként Botka Endre, aki ezúttal már ott volt a magyar kezdőcsapatban, akárcsak Dibusz Dénes és Varga Barnabás.

I. félidő

Egy perc sem telt a találkozóból, és máris feljegyezhettük az első helyzetet, egy szerencsésen pattanó labda után kerültek helyzetbe a bosnyákok, de Gazibegovic lövése elment keresztbe. Az első percekben főképp a hazaiak járatták a labdát. A mieink a nyolcadik percben veszélyeztettek először, egy felpassz után Sallai próbálta meg megtréfálni a kinn álló bosnyák kapust, de nem talált célt. Két perccel később Varga Barnabás 18 méterről próbálkozott, de Vasilj védte a középre tartó kísérletet.

A két gyors helyzet után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Előbb Varga harcolt ki szögletet, majd a sarokrúgás után Bolla lövését kellett bravúrral védenie Vasiljnek. Nagy harc folyt a mezőnyben minden labdáért.

A 38. percben mintaszerű támadást vezetett a magyar csapat, Nagy Zsolt egy szép labdaátvétel után igazított egyet a labdán, majd ballal passzolt a védővonal mögé bemozgó Szoboszlainak, aki egy érintés után helyzeti előnybe került védőjel szemben, majd ballal gurított Vasilj mellett a kapuba (0-1). Az első félidőben újabb gól már nem született, így egygólos magyar előnnyel mentek szünetre a csapatok.

II. félidő

A szünetben csak a bosnyákok változtattak, Gazibegovic helyére Omerovic érkezett.

A 49. percben Nagy Zsolt tört be a tizenhatoson belülre, és a pont frissen pályára lépett Omerovic volt szabálytalan, Anthony Taylor pedig büntetőt ítét. Szoboszlai állt oda, aki magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába (0-2). Öt perccel később Dzeko kapott remek labdát, de fejesét védte Dibusz, aki napra pontosan tíz évvel ezelőtt debütált a magyar válogatottban (Feröer-szigetek ellen 1-0-ra megnyert idegenbeli Eb-selejtezőn).

A 65. percben kettőt cseréltek a hazaiak, Tabakovic és Huseinbasic érkezett, Burnic és Gigovic hagyták el a pályát. A változtatások után rögtön helyzetbe került Dzeko, de a kétszeres PL-aranyérmes támadó középre érkező lövését védte Dibusz. A 68. percben Marco Rossi is belenyúlt csapatába, Gera Bollát, míg Gazdag Sallait váltotta. Három perccel később egy jobb oldali szabadrúgás után Dzeko sarokkal húzta kapura a labdát, Dibusz elképesztő bravúrral leért az alső sarokba tartó kísérletre, így maradt a kétgólos a magyar vezetés.

A 78. percben ismét cserélt a magyar válogatott, Ádám Martin váltotta Varga Barnabást. A hajrába érve Ádám szerzett labdát a felezővonalnál, majd passzolt Gazdagnak, aki egészen a tizenhatos vonaláig mehetett, végül Gera felé továbbított, akinek lövését sikerült blokkolnia a védelemnek.

A négyperces hosszabbításban újabb komoly helyzetet már egyik fél sem tudott kidolgozni, így a magyar válogatott szinte végig kontroll alatt tartva a mérkőzést, legyőzte Boszniát, ezzel pedig megszerezte első győzelmét a Nemzetek Ligája A-csoportjában. Magyarország így 5 ponttal csoportja harmadik helyén áll.

(Fotók: MLSZ)

Férfi labdarúgás,
Nemzetek Ligája, A-csoport, 4. forduló

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-1)
Bosznia-Hercegovina, Zenica, Bilino Polje, v.: Anthony Taylor

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic, a szünetben), Katic, Bicakcic, Kolasinac – Bajraktarevic, Tahirovic (Saric, 79.), Gigovic (Huseinbasic, 65.), Burnic (Tabakovic, 65.) – Hajradinovic (Basic, 79.), Dzeko
Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla (Gera, 68.), Nikitscher, Schäfer (Nagy Á., 86.), Nagy Zs. (Szűcs, 87.) – Sallai (Gazdag, 68.), Varga B. (Ádám, 78.), Szoboszlai
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lapok: Katic (24.), Kolasinac (60.), Huseinbasic (74.), illetve Fiola (87.)

Gólok: Szoboszlai (38., 50. - büntető)

Cikkajánló

Gruberrel a kezdőben legyőztük Belgiumot

Támadónk 66 percet játszott az U21-es válogatott utolsó Eb-selejtezőjén.

FTC-Fehérvár: mutatjuk meccsnapi ajánlatunkat!

Jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá a Fradi baseballsapkákhoz.

„Azt az arcunkat mutattuk, amelyiket szerettük volna”

A bosnyák válogatott 2-0-s legyőzése után a remekül védő Dibusz Dénes értékelt.

Abu Fani másodszor is gólt lőtt az olaszoknak

Abu Fani végigjátszotta az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést.

MMK: megvan, mikor kezdünk a Tiszafüred ellen

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában október 31-én, csütörtökön 12.30-tól lépünk pályára.

Sajtóakkreditáció a Fehérvár FC elleni bajnokira

A média munkatársai október 18-a, péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

Dibusz: „Tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk”

Válogatott kapusunk a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzés előtt válaszolt újságírói kérdésekre.

Marco Rossi: "Botka Endre tökéletesen szállt be"

A szövetségi kapitány a hollandok elleni döntetlen értékelésében külön kitért védőnkre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin