2024. június 13.
Hajnal Tamás: ,,Pascal személyisége különleges"
Sportigazgatónk dicsérte klubunk újdonsült holland vezetőedzőjét, Pascal Jansent.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Pascal Jansen lett 35-szörös bajnok labdarúgócsapatunk vezetőedzője. Hajnal Tamás sportigazgatót arról kérdeztük, mi a véleménye a holland szakemberről.

,,Az elmúlt hetekben többször is egyeztettünk Pascallal, s személyesen is volt alkalmunk megismerni egymást. A játékospályafutásáról érdemes tudni, hogy fiatalon, egy sérülés miatt vissza kellett vonulnia, utána pedig nagyon korán elkezdte az edzői karrierjét. Különböző pozíciókban dolgozott. Az utánpótlásból indulva építette fel magát, tevékenykedett pályaedzőként, majd vezetőedző lett. Tudatosan és hosszú távon felépített edzői karrierről beszélhetünk az esetében. Kiemelkedően teljesített a holland élvonalbeli AZ Alkmaarnál, ahol csaknem négy évet töltött el vezetőedzőként. Az Európai Konferencialigában egészen az elődöntőig menetelt a csapattal. A holland bajnokságban is mindig ott volt csapatával közvetlenül a topgárdák mögött. Nagyon érdekes pályafutást és komoly tapasztalatot tudhat magáénak, ami reményeink szerint segíteni fogja abban, hogy a Ferencvárost is sikerre vezesse" - árulta el Hajnal Tamás.

Sportigazgatónk hozzátette, Pascal Jansen a támadófutball híve.

,,Ez alapvetően jellemző a holland labdarúgásra. Ugyanakkor a beszélgetéseink alapján, illetve a mérkőzéseit elemezve kiderült, hogy az ő filozófiájában ez egy kontrollált támadójátékot jelent. Mindig megvan az egyensúly a védekezés és támadójáték között. Vizsgálva a különböző adatokat, a letámadási mutatókat, látszik, hogy megvan az intenzitás az általa irányított csapat futballjában, de ez nem fej nélküli játékot jelent. Ezt az egyensúlyt szeretnénk majd látni a Ferencváros mérkőzésein is. Ez az alapja, hogy a nemzetközi porondon is sikeresek tudjunk lenni" - fogalmazott sportigazgatónk.

Hajnal Tamás elmondta, sok edzővel találkoztak az elmúlt években, s főleg a legutóbbi hetekben, de Pascal Jansen személyiségével mind közül kiemelkedik.

,,Az ő személyisége picit különlegesebb. Egy nagyon reflektált ember, aki mindig jól meggondolja a mondandóját, intelligensen nyilatkozik és kommunikál a különböző szituációkban. Ez egy olyan tulajdonság, amellyel ritkábban lehet találkozni. Nagyon fontos számára, hogy megértsék, és tiszta legyen az információ, amelyet szeretne átadni. Emellett csapatban gondolkozik. Hangsúlyozta, hogy esetében nem beszélhetünk one-man-show-ról, csak csapatmunkáról".

Az új vezetőedzővel komoly célokat fogalmaztak meg közösen.

,,A magyar bajnokságot szeretnénk újra megnyerni. A Magyar Kupában a következő idényben is igyekszünk bejutni a döntőbe, s onnan győztesen kikerülni. Szeretnénk emellett a Bajnokok Ligája csoportkörét megcélozni. Ez egy nagyon kemény kihívás számunkra. Az erőinket erre fogjuk egyesíteni. Bízunk benne, hogy Pascallal közösen szép sikereket fogunk elérni" - mondta Hajnal Tamás.

Cikkajánló

„Nagyon várjuk ezt a meccset”

Pascal Jansen szerint megfelelő választ kell adni az Anderlecht elleni mérkőzésre a Puskás Akadémia ellen.

Indul a jegyértékesítés a Paks elleni bajnokira

Férfi labdarúgócsapatunk október 6-án, vasárnap 18.00-tól lép pályára a Paks vendégeként.

Sajtóakkreditáció a Tottenham elleni UEL-meccsre

A sajtó munkatársai október 1., kedd 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

„Nem tudtuk fenntartani a koncentrációt a végéig”

Az Anderlecht elleni 2-1-es UEL-vereség után Dibusz Dénes értékelt a FradiMédiának – VIDEO

Pascal Jansen: „Tovább kell fejlődnünk”

Vezetőedzőnk szerint ezen a szinten a legkisebb hibák is megbosszulják magukat.

Nem sikerült pontot szerezni az UEL-nyitányon

Traoré révén csak szépítésre futotta a hajrában tíz emberrel játszó és 2-1-re nyerő Anderlecht ellen.

FTC-Puskás Akadémia: meccsnapi programok

Az Állatok Napja alkalmából állatsimogatóval, bemutatókkal és miniállatkerttel is készülünk.

Fradi-labdák 40% kedvezménnyel

A Puskás Akadémia elleni bajnoki napján háromfajta labdát is kedvezményesen vásárolhatnak meg.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin