2021. február 8.
Ha az élen álltunk 20 kör után, 3-szor bajnokok lettünk
Megvizsgáltuk, hogy az utóbbi években hogyan állt csapatunk 20 fordulót követően.


Férfi labdarúgócsapatunk február 7-én magabiztos játékkal, Myrto Uzuni és Tokmac Nguen góljával 2-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt, így már 49 szerzett ponttal, 16 pontos előnnyel vezetjük a bajnokságot 20 forduló után a legközelebbi üldözőnk, a Puskás Akadémia előtt. Érdemes megvizsgálni, hogyan állt az FTC az elmúlt szezonokban 20 fordulót követően. Fontos megemlítenünk, hogy csak azokat az évadokat vizsgáltuk, amiben már a 12 csapatos lebonyolítást alkalmazták az NB I-ben.

2015-2016

Ez volt az első év, amikor a magyar első osztályban 12 csapat vehetett részt. A mieink imponáló magabiztosággal vezették a bajnokságot 20 forduló után. Az ekkor még Thomas Doll által vezetett csapat 17 győzelemmel valamint egy döntetlennel és két vereséggel, 52 szerzett ponttal - 18 egységgel megelőzve az akkor második Újpestet - vezette az NB I-et. Ezzel a kiváló teljesítménnyel csapatunk megalapozta, hogy több, mint tíz év után ismét bajnokságot nyerjen.

2016-2017

A következő szezonnak címvédőként vághattunk neki. 20 fordulót követően a csapat 31 ponttal, nyolc győzelemmel, hét döntetlennel és öt vereséggel a bajnokság 4. helyén állt, hat egységgel lemaradva az akkor listavezető MOL Fehérvár (akkori nevén Videoton FC) mögött. Ezt az évet végül a csapat a 4. helyen zárta 52 szerzett ponttal.

2017-2018

Ebben a szezonban nagyon szoros verseny alakult ki köztünk és a Videoton FC között, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 20 fordulót követően mindössze három pont volt a különbség a két csapat között, a mi javunkra. Az FTC 44 ponttal, 13 győzelemmel, öt döntetlennel és két vereséggel állt a táblázat élén, míg a fehérváriak egyel több vereségükkel szorultak a mieink mögé. A szoros versenyfutás az év hátralévő részére is megmaradt, végül a Videoton FC fordítani tudott, mi lettünk a másodikak a szezon végén, 2 ponttal a fehérváriak mögött.

2018-2019

Ez volt az első szezon, amikor Sergei Rebrov vezette csapatunkat. Az ukrán trénerrel a kispadon a mieink remekül álltak 20 fordulót követően, hiszen 43 ponttal a tabella élén álltunk, kilenccel megelőzve a fehérváriakat. Az addigi mérlegünk 13 győzelem, valamint négy döntetlen és három vereség volt. Ezek után csapatunk 74 ponttal kényelmes, 13 pontos előnnyel megszerezte története 30. bajnoki címét.

2019-2020

Végezetül vizsgáljuk meg, hogy álltunk tavaly ilyenkor 20 kört követően. Csapatunk 2019 őszén hosszú idő után ismét Európa egyik kupasorozatában, az Európa Ligában vitézkedett, ahol méltó ellenfelei voltunk a spanyol Espanyolnak, az orosz CSZKA Moszkvának és a bolgár Ludogorecnek. Ki ne emlékezne rá, hogy az oroszokat Moszkvában megvertük Varga Roland góljával, míg az Espanyollal mind a két mérkőzésen döntetlent játszottunk. A sikeres nemzetközi szereplés azonban nem ment a hazai bajnokság kárára, ugyanis Dibusz Dénesék 20 forduló után 49 ponttal, 15 győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel, 9 ponttal megelőzve a MOL Fehérvárt, a tabella élén álltak és a remek tavaszi folytatás után, összesen 76 pontot gyűjtve megvédték bajnoki címüket.

A jelenlegi szezonban egyelőre csapatunk jó úton halad az újabb címvédés felé. Az ősz folyamán, felülmúlva az egy évvel korábbi EL-szereplést, ezúttal Európa legrangosabb kupasorozatába jutott be az FTC. 25 év után a mieink ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhettek olyan nagy klubok között, mint az olasz Juventus, a spanyol Barcelona és az ukrán Dinamo Kijev. Sergei Rebrov csapata nem vallott szégyent a csoportkörben, többek között pontot szerzett hazai pályán az ukránok ellen, gólt lőtt a Barcelonának a Camp Nouban és másodpercek választották el a mieinket, hogy döntetlent játszanak Torinóban, a Juventus otthonában. A kettős terhelést ezúttal is jól kezelte Sergei Rebrov és a szakmai stáb, hiszen 20 fordulót követően csapatunk az élen áll 49 ponttal, 15 győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel. 

Összefoglalva a fenti számokat, ha az FTC 20 kör után a tabella élén állt, akkor négy alkalomból háromszor bajnok is lett a szezon végén. 

Sergei Rebrov csapata jelenleg 16 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot és a következő lépést a 32. bajnoki elsőség felé vasárnap, 14.30-tól a Mezőkövesd ellen, idegenben teheti meg.

2015-2016-os szezon

Bajnoki helyezés 20 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 52

Elért eredmények: 17 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 76

2016-2017-es szezon

Bajnoki helyezés 20 forduló után: 4.

Szerzett pontok száma: 31

Elért eredmények: 8 győzelem, 7 döntetlen, 5 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 4.

Szerzett pontok száma: 52

2017-2018-as szezon

Bajnoki helyezés 20 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 44

Elért eredmények: 13 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 2.

Szerzett pontok száma: 66

2018-2019-es szezon

Bajnoki helyezés 20 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 43

Elért eredmények: 13 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 74

2019-2020-as szezon

Bajnoki helyezés 20 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 49

Elért eredmények: 15 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 76

Cikkajánló

„Pascal a lehető legjobb döntés volt”

Férfi labdarúgócsapatunkról tartott szurkolói ankétot Kubatov Gábor és Orosz Pál a Groupama Arénában.

Labdarúgónk gyerekek túravezetőjeként jeleskedett

Stadiontúra és a látogatás a Fradi Múzeumban: mozgalmas napja volt egy nyári táboros csoportnak - VIDEÓ!

Anderlecht–FTC: indul a jegyértékesítés UEL-meccsünkre!

Fontos szurkolói információk a voucherek beváltásáról, a stadion megközelítéséről és elhagyásáról!

MMK: megvan, ki ellen folytatjuk a kupában

A legjobb 32 között az NB III-as Tiszafüred ellen lépünk pályára.

1+1=3 akció: ingyenjegy és nyereményjáték!

Vegye meg jegyét a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC ellen, a DVSC elleni meccsre szólót ajándékba adjuk!

Gyászolunk: elhunyt dr. Juhász István

79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes egykori labdarúgónk, dr. Juhász István.

Saldanha: „Lendületet ad a duplám!”

A Budafok ellen duplázó Matheus Saldanha értékelt a háromgólos győzelem után – VIDEÓ!

Jansen: „Fontos volt, hogy megtaláljuk önmagunkat”

Pascal Jansen kiemelte, sikerült pontosabban játszani a második félidőben, ez pedig győzelmet ért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin