2021. február 2.
Ha 18 forduló után vezettünk, akkor bajnokok lettünk
Megvizsgáltuk, hogy az utóbbi években hogyan állt a csapatunk 18 fordulót követően.

Férfi labdarúgócsapatunk február 3-án, szerdán az év első derbijén lép pályára az Újpest otthonában. Az elmúlt évek Újpest elleni találkozóit EBBEN a cikkben idéztük fel Franck Boli és Somália segítségével. A 19. fordulónak úgy vághatunk neki, hogy a Sergei Rebrov által irányított csapatunk jelenleg magabiztos, 11 pontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyen álló MOL Fehérvár előtt. Érdemes megvizsgálni, hogyan állt az FTC az elmúlt szezonokban 18 forduló után. Fontos megemlítenünk, hogy csak azokat az évadokat vizsgáltuk, amiben már a 12 csapatos lebonyolítást alkalmazták az NB I-ben.

2015-2016

Ez volt az első év, amikor a magyar első osztályban 12 csapat vehetett részt. A mieink imponáló magabiztosággal vezették a bajnokságot 18 forduló után. Az ekkor még Thomas Doll által vezetett csapat 16 győzelemmel valamint egy-egy döntetlennel és vereséggel, 49 szerzett ponttal - 19 egységgel megelőzve az akkor második Paksot - vezette az NB I-et. Ami a gólarányt illeti, a zöld-fehérek 41 rúgott és mindössze hét kapott gólnál tartottak a bajnokság ezen szakaszában. Ezzel a kiváló teljesítménnyel csapatunk megalapozta, hogy több, mint tíz év után ismét bajnokságot nyerjen.

2016-2017

A következő szezonnak címvédőként vághattunk neki. 18 fordulót követően a csapat nyolc győzelem, öt-öt döntetlen és vereség után a bajnokság 4. helyén állt, öt pontos hátrányban az akkor listavezető Vasas mögött. Ezt az évet végül a csapat a 4. helyen zárta.

2017-2018

Ebben a szezonban nagyon szoros verseny alakult ki köztünk és a Fehérvár között, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 18 fordulót követően mind a két csapat 38-38 ponttal állt a tabella első két helyén. A mérleg mind a két együttesnél 11 győzelem, öt döntetlen és két vereség volt. A mieink gólaránya 36:17, míg a riválisunké 41:21 volt, vagyis mindössze egyetlen gól jelentette a különbséget a Fradi és a Fehérvár között az utóbbi javára. A szoros versenyfutás az év hátralévő részére is megmaradt, végül mi lettünk a másodikak a szezon végén, 2 ponttal a fehérváriak mögött.

2018-2019

Ez volt az első szezon, amikor Sergei Rebrov vezette csapatunkat. Az ukrán trénerrel a kispadon a mieink remekül álltak 18 fordulót követően, hiszen 39 ponttal a tabella élén álltunk, öttel megelőzve a fehérváriakat. Az addigi mérlegünk 12 győzelem, valamint 3-3 döntetlen és vereség volt. Ezek után csapatunk 74 ponttal, kényelmes előnnyel megszerezte története 30. bajnoki címét.

2019-2020

Végezetül vizsgáljuk meg, hogy álltunk tavaly ilyenkor 18 kört követően. Csapatunk 2019 őszén hosszú idő után ismét Európa egyik kupasorozatában, az Európa Ligában vitézkedett, ahol méltó ellenfelei voltunk a spanyol Espanyolnak, az orosz CSZKA Moszkvának és a bolgár Ludogorecnek. Ki ne emlékezne rá, hogy az oroszokat Moszkvában megvertük Varga Roland góljával, míg az Espanyollal mind a két mérkőzésen döntetlent játszottunk. A sikeres nemzetközi szereplés azonban nem ment a hazai bajnokság kárára, ugyanis Dibusz Dénesék 18 forduló után 45 ponttal, 14 győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel, 9 ponttal megelőzve a Fehérvárt, a tabella élén álltak és a remek tavaszi folytatás után, összesen 76 pontot gyűjtve megvédték bajnoki címüket.

A jelenlegi szezonban egyelőre csapatunk jó úton halad az újabb címvédés felé. Az ősz folyamán, felülmúlva az egy évvel korábbi EL-szereplést, ezúttal Európa legrangosabb kupasorozatába jutott be az FTC. 25 év után a mieink ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhettek olyan nagy klubok között, mint az olasz Juventus, a spanyol Barcelona és az ukrán Dinamo Kijev. Sergei Rebrov csapata nem vallott szégyent a csoportkörben, többek között pontot szerzett hazai pályán az ukránok ellen, gólt lőtt a Barcelonának a Camp Nouban és másodpercek választották el a mieinket, hogy döntetlent játszanak Torinóban, a Juventus otthonában. A kettős terhelést ezúttal is jól kezelte Sergei Rebrov és a szakmai stáb, hiszen 18 forduló után csapatunk az élen áll 43 ponttal, 13 győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel. 

Összefoglalva a fenti számokat, ha az FTC 18 kör után a tabella élén állt, akkor bajnok is lett a szezon végén. 

A következő lépést a 32. bajnoki elsőség felé szerdán, este 20.00 órától a derbin, az Újpest ellen tehetjük meg.

2015-2016-os szezon

Bajnoki helyezés 18 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 49

Elért eredmények: 16 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 76

2016-2017-es szezon

Bajnoki helyezés 18 forduló után: 4.

Szerzett pontok száma: 29

Elért eredmények: 8 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 4.

Szerzett pontok száma: 52

2017-2018-as szezon

Bajnoki helyezés 18 forduló után: 2.

Szerzett pontok száma: 38

Elért eredmények: 11 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 2.

Szerzett pontok száma: 66

2018-2019-es szezon

Bajnoki helyezés 18 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 39

Elért eredmények: 12 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 74

2019-2020-as szezon

Bajnoki helyezés 18 forduló után: 1.

Szerzett pontok száma: 45

Elért eredmények: 14 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség

Év végi bajnoki helyezés: 1.

Szerzett pontok száma: 76

 

Cikkajánló

A duplázó Romdhane a mezőnyben is kiemelkedőt nyújtott

A Ferencvárosi Torna Club szakemberei a DVTK elleni bajnoki mérkőzést elemezték.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Az idény első derbijén a Turizmus Napja tematikával készülünk szurkolóink számára.

Dán belső védőt igazoltunk

Stefan Gartenmann a dán FC Midtjyllandtól érkezik a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

FTC-Újpest: Mutatjuk meccsnapi ajánlatunkat!

Az új idény első derbijén a Fradi terepmintás övtáskát vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Fradi Kamion-kitelepülés a derbi előtt

Szurkolói Élmények és csapolt Fradi Lager a Groupama Arénánál.

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin