2024. augusztus 3.
Győzelemmel kezdtük a bajnokságot
Adama Traoré góljával 1-0-ra legyőztük a Kecskemétet a Groupama Arénában.

35-szörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a dán Midtjylland elleni BL-selejtezős párharc előtt a Kecskemétet fogadta a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 2. fordulójában. A mieinknek ez volt az első találkozója a bajnokság 2024/25-ös kiírásában, miután első fordulóbeli mérkőzésünket elhalasztották. A KTE ellen Pascal Jansen a Dibusz – Makreckis, Raul Gustavo, Cissé, Ramírez – Rommens, Maiga – Traoré, Zachariassen, Owusu – Pesics kezdőcsapatot küldte pályára. A kezdősípszó előtt klubunk elnöke, Kubatov Gábor Varga Barnabást köszöntötte, aki a szurkolók szavazatai alapján az Év Fradi-futballistája lett, így ő a kilencedik, aki megkapta a Mladoniczky Tibor által felajánlott értékes bronzszobrot.

I. félidő

Jó hangulatban, ám kissé óvatos játékkal kezdődött a találkozó, az első percekben kétszer is a vendégek kapujának előterébe kerültünk, de nagy lehetőségek nem alakultak ki. A 16. percben Pesics adott középre az érkező Zachariassennek, de Kersák elhalászta a labdát. Ezt követően Pesics, Makreckis és Traoré összjátéka után legutóbbi ívelt be, de a kapusé lett a játékszer. A 22. percben Traoré nagyszerű labdaszerzése után a kapura vezette a labdát, majd magabiztosan a bal alsóba lőtt, és megszerezte a vezetést csapatunknak (1-0)! A 35. percben Owusu is megcélozta a kaput, de nem találta el. Három perccel később Dibusz is játékba avatkozott, Kovács lövését fogta könnyen. Később Zachariassen és Rommens is próbálkozott, de a szünetre maradt az egygólos előnyünk.

II. félidő

A folytatásra mi nem, a Kecskemét egyet változtatott, Lukács az 53. percben lőtt is, de nem talált kaput. A 62. percben viszont hármat is változtattunk: Cissét Botka, Maigát Ben Romdhane, a gólszerző Traorét pedig Kady váltotta. Többet birtokolta a labdát a Ferencváros, de komoly helyzet nem volt a kecskeméti kapu előtt. A 73. percben Owusu is lejött a pályáról, Civic érkezett helyette. A 77. percben Ben Romdhane hozta játékba Civicet, az éles szögből érkező lövést Kersák lábbal védte. A 81. percben Makreckis tüzelt távolról, de blokkoltak a védők. A 85. percben is cserélt Pascal Jansen, Zachariassent Abu Fani váltotta. Egy vendég szabadrúgást követően Szabó fejelt a lécre, onnan pedig elhagyta a játékteret a labda. A 87. percben Civic beadása után Pesics fejese ment nem sokkal mellé, majd Ben Romdhane is próbálta növelni az előnyünket egy erős lövéssel. Az ezt követő szögeletnél újra Pesics próbált fejelni, de mellé ment a labda. A hajrához közeledve egy lekészítést követően Abu Fani fölé lőtt.

Csapatunk tehát első 2024/25-ös bajnoki találkozóján megszerezte a három pontot, és készület a Midtjylland elleni BL-selejtezőre!

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga
FTC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, nézőszám: 9977. V.: Bogár
FTC: Dibusz – Makreckis, Raul Gustavo, Cissé (Botka, 62.), Ramírez – Rommens, Maiga (Ben Romdhane, 62.) – Traoré (Kady, 62.), Zachariassen (Abu Fani, 85.), Owusu (Civic, 73.) – Pesics. Vezetőedző: Pascal Jansen
Kecskeméti TE: Kersák – Helmich (Vattay, 80.), Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke – Nikitscher (Nagy K., 80.), Vágó (Meszhi, 67.), Kovács B. (Zsótér, 67.) – Májer, Pálinkás (Lukács, a szünetben). Vezetőedző: Szabó István
Sárga lap: Vattay (95.)
Gól: Traoré (22.)

Cikkajánló

„Könnyű, hogy hátul ilyen srácokkal tartjuk a frontot”

A Kecskemét legyőzése után a védelem oszlopa, Raul Gustavo értékelt – VIDEÓ!

Jansen: „A családom már a Fradinak drukkol”

Vezetőedzőnk szerint mindig a nemzetközi meccs utáni első találkozó a legnehezebb.

Indul a licit Traoré dedikált győztes meccslabdájáért

A meccslabda megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Varga Barnabás lett az év legjobbja!

Szurkolóink ezúttal gólkirályunkat választották az Év Fradi-futballistájának.

Köszönünk mindent, Marquinhos!

A brazil játékos 97 tétmérkőzés, 14 gól, 26 gólpassz és négy trófea után távozik a Ferencvárostól.

FTC-KTE: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Varga Barnabás újra a keretben!

Támadónk az Eb-n szenvedett súlyos sérülése után a Bajnokok Ligájában léphet pályára újra.

Idén is: licitáljon a gólszerzők által aláírt labdákra!

Folytatódik az előző szezonban megkezdett jótékonysági akciónk, melynek során értékes relikviával gazdagodhat!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin