2023. június 21.
Győzelem a második felkészülési meccsen
Carlos Auzqui találatával nyertük meg a Román Kupa-győztes Sepsi OSK elleni találkozót.

Rekordbajnok férfi labdarúgócsapatunk az egyhetes bad radkersburgi edzőtábor utolsó előtti napján a második felkészülési mérkőzését a Román Kupa-győztes Sepsi OSK ellen játszotta. Sztanyiszlav Csercseszov a Varga – Kaján, Cissé, Knoester, Civic – Esiti, Tóth A. – Zachariassen, Marquinhos, Kehinde – Baturina kezdőt küldte a pályára. 
 
I. félidő

A 15. percig kellett várni az első helyzetre, ekkor a KTE-től kölcsönből visszatérő Varga Ádám hárított bravúrosan. A 25. percben Marquinhos ívelte át a másik oldalra Baturinának a labdát, akinek a fejesét Niczuly Roland paskolta a kapu fölé, majd Kaján lőtt messziről, de célt tévesztett.

Hét perccel később egy baloldalról érkező beadásba Kehinde tette bele a lábát, ám a labda fölé szállt, ahogy nem sokkal később Marquinhos lövésénél is. Zachariassen lapos lövésénél a Sepsi kapusa védett. A 40. percben jó helyről kapott szabadrúgást Román Kupa-győztes ellenfelünk. Korábbi közönségkedvenc játékosunk, Varga Roland lövése lepattant a sorfalról. A félidő utolsó percében Marquinhos és Kehinde összjátéka után utóbbi tűzte kapura a labdát, Niczuly bravúrja kellett, hogy ne szerezzünk vezetést.
 
II.félidő

Az 51. percben Zachariassen harcolt ki szabadrúgást, a szünetben csereként beállt Nikolai Baden Frederiksen azonban az oldalhálót találta el. Két perccel később aztán Zachariassen harcolt ki büntetőt. Badennek újabb esélye volt a gólszerzésre, ám a dán játékos a Sepsi kapusába lőtte a tizenegyest, majd a kipattanó is fölé ment. A 68. percben Katona próbálkozott lövéssel, de nem talált kaput. A 73. percben Civic lövése ment el mindenki előtt a tizenhatoson belül. Négy perccel később jó helyről kaptunk szabadrúgást. Gojak lapos lövését azonban hárította a kapus, azonban egy percre rá Mercier középre tett labdáját a hosszún érkező Carlos Auzqui bevágta.
 
Több találat nem esett, így csapatunk győzelemmel zárta az első nyári edzőtáborát. A mieink csütörtökön még edzenek egyet Bad Radkersburgban, majd a néhány napos hazai edzés után jövő héten hétfőn ismét útra kel a második ausztriai felkészülésre.

 

Felkészülési mérkőzés
FTC–Sepsi OSK 1-0 (0-0)
Gnas, Ausztria

FTC: Varga – Kaján (Auzqui, 68.), Cissé (Shadirac, 71.), Knoester, Civic – Esiti (Loncar, 60.), Tóth A.(Gojak, 71.) – Zachariassen (Manner, 83.), Marquinhos (Katona B., a szünetben), Kehinde (Mercier, 68.) – Baturina (Baden, a szünetben). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gól: Auzqui (78.)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin