2024. augusztus 18.
Gólerős szélsőt igazoltunk
A suriname-i válogatott Virgil Misidjan holland és német élvonalbeli tapasztalattal Szaúd-Arábiából érkezik.

Újabb támadószellemű labdarúgóval bővült 35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk kerete, miután szerződtettük Virgil Misidjant, alias Vurát.

Ludogoreces fénykor, Bundesliga- és holland élvonalbeli tapasztalat

Virgil Roy Misidjan 1993. július 24-én született a hollandiai Goirle-ben. Futballpályafutását Tilburgban, a Willem II csapatában kezdte, ahol az utánpótlást végigjárva 2013-ig focizott. Első felnőtt idényében 14 meccsen 6 gólig jutott és az élvonalba segített klubját. Az Eredivise-ben 34 találkozón 4 gólig jutott, de klubjával búcsúzott az első osztálytól. A másodosztályban is játszott két meccset a következő idényben, majd tovább állt a bolgár Ludogorecbe, amely 700 ezer euróért vitte el. 2013 és 2018 között szerepelt Razgradban, többek között a 2013-2014-es Európa Liga-csoportkörben duplázott a holland PSV Eindhoven ellen. A 2016-2017-es Bajnokok Ligája-playoffban szintén duplázott a cseh Viktoria Plzen ellen, többek között ennek is köszönhetően jutott főtáblára a bolgár bajnok. A BL-csoportkörben is eredményes volt, méghozzá a Paris Saint Germain elleni 2-2 során szerezte meg klubjának az 1-0-s vezetést.

A Ludogoreccel öt bajnoki címet, egy Bolgár Kupát és két szuperkupát nyert. A bolgároknál 206 tétmérkőzésen 49 találatig és 36 gólpasszig jutott a mindkét szélen vitézkedő, Vurának becézett játékos. 2018 nyarán a német Bundesligában szereplő Nürnberg látott benne fantáziát, 3 millió eurót adott érte a klub. Misidjan ott nem volt sikeres, egy gólig jutott és klubja kiesett a legjobbak között. A szélső visszatért Hollandiába, előbb a Zwolle, majd a két szezonon át a Twente labdarúgója volt. Utóbbi klubban 73 tétmeccsen 14 gólig jutott, majd elfogadta a szaúdi al-Tai ajánlatát, ettől a gárdától érkezett a Ferencvárosba. A szaúdi élvonaltól búcsúzó klubban 30 tétmérkőzésen 4 gólig és 3 gólpasszig jutott a 31 éves focista. A Transfermarkt futballszakportál által 2,3 millió euróra taksált Misidjan idén debütált Suriname válogatottjában, ahol eddig három találkozón kapott szerepet. Vurát korábban egyébként a bolgár válogatott szerette volna honosítani.

„Marquinhos távozásával mindenképpen szerettünk volna a bal oldali, szélső támadó posztra egy olyan játékost igazolni, aki azonnal a segítségünkre tud lenni. Úgy gondoljuk, hogy Virgil mind játékstílusában, mind nagy tapasztalatával megfelel ennek a kritériumnak. Gólerős játékos, aki a társainak és saját magának is helyzeteket tud kialakítani. Ezt már bizonyította az elmúlt évek során. Az volt a cél, hogy egy olyan játékost szerződtessünk, aki azonnal be tud integrálódni. Játszott már sok helyen külföldön, sok tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy bízunk benne, hogy kvalitásával nagyon hamar a csapat segítségére tud lenni” – mondta Misidjan igazolásáról sportigazgatónk, Hajnal Tamás.

Virgil Misidjant üdvözöljük klubunkban és sikerekben, valamint gólokban gazdag karrierszakaszt kívánunk neki a Fradiban!

Cikkajánló

Új igazolásunk már családjának is bemutatta a Fradit

Virgil Misidjant a derbin átélt élménye megerősített abban, hogy a Ferencvároshoz szeretne igazolni - VIDEÓ

UEL-playoff a Fradi Kamionnal

Kitűnő szurkolói élmények várják szurkolóinkat klubunk országjáró járművénél a Borac Banja Luka elleni mecsen.

Jöhet a Fradi Racing? Ők vezetnék F1-es autóinkat!

Wéber Gábor a Formula-1 mellett a Fradi szerelmese is – VIDEÓ!

Varga Barnabás: „Bátorság? Na, azzal nem volt gond!”

A derbin parádés gólt szerző Tosin Kehinde a pályára lépese előtt magát motiválta - VIDEÓ

Pascal Jansen: „A fiúk mindig hisznek a győzelemben”

Vezetőedzőnk elégedett játékosaival, akik az utolsó másodpercig küzdöttek a pályán.

Indul a licit a győztes meccslabdára!

A meccslabda megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Mihályi Jeromos perjel is nekünk szurkolt a derbin

A Tihanyi Apátság első embere megtekintette a Fradi Múzeumot, majd csapatunknak drukkolt az Újpest ellen.

Kehinde döntött, 17 meccses a győzelmi szériánk

Varga Barnabás győztes derbin tért vissza, miután férfi focicsapatunk 1-0-ra verte az Újpestet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin