2023. június 17.
Gól nélküli döntetlen Montenegróban
Dibusz Dénes végigvédte a selejtezőt, Varga Barnabás és Botka Endre csereként állt be.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton, Montenegró vendégeként folytatta szereplését a 2024-es Európa-bajnokság G-jelű selejtezőcsoportjában. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese korábban legyőzte Bulgáriát, míg a montenegróiak kikaptak Szerbiától és megverték a bolgárokat. A keretbe meghívott négy FTC-játékos, Dibusz Dénes, Botka Endre, Baráth Péter és Varga Barnabás közül csupán kapusunk kapott lehetőséget kezdőként, a többiek a kispadon kezdtek.

Dibusz Dénes első látványos vetődésére a 7. percig kellett várni, igaz, labdába nem kellett érnie akkor, amikor Nagy Ádám fejelt a saját kapujára. A felsőléc mentett. Öt perccel később Szalai Attila fejelt már a helyes irányba, ám próbálkozása a bal alsó mellett hagyta el a játékteret.

A 13. minutumban a Ferencváros kapusának már ténylegesen is védenie kellett, Szavicsevics 23 méteres löketénél hárított bravúrral. A 28. percben előbb Jovetics lőtt mellé, majd Dibusz biztosított vetődve. Az első félidő vége előtt három perccel ismét Dibusz Dénes védett, így megőrizve a 0-0-s állást. Noha a magyar válogatott többet birtokolta a labdát (62-38 százalék volt az arány), Montenegró több helyzetet alakított ki az első 45 percben, a magyar együttes nem vállalt különösebb kockázatot a gólszerzés érdekében.

Nem Dibusz Dénesen múlott a siker

A helyzet a szünet után sem változott, a négy FTC-futballista közül továbbra is csak Dibusz Dénes volt a pályán. A kapuvédő az 53. percben messze a kapujától öklözött ki egy labdát, később azonban nem jutott el lövésig a hazai gárda – ha el is jutott volna, a partjelző már lest intett. 

Az 58. percben Marco Rossi két helyen változtatott, beállt az FTC által nyáron szerződtetett csatár, Varga Barnabás is. A nemzeti csapat játéka támadóbb lett, igazán veszélyes helyzetünk azonban nem volt, a házigazda kapusának mindössze egyszer, Szoboszlai Dominik lövésénél volt dolga a 63. percben. A hajrában pár percre beszállt még bajnokcsapatunk hátvédje, Botka Endre is, ám sem ő, sem más nem tudott már változtatni a 0-0-s végeredményen.

A magyar válogatott június 20-án, kedden folytatja szereplését a sorozatban, akkor Litvániát fogadjuk a Puskás Arénában.

Európa-bajnoki selejtező, G-csoport, 3. forduló

Montenegró–Magyarország 0-0 (0-0)

Podgorica, Városi Stadion. Játékvezető: Jesús Gil Manzano (spanyol)

Montenegró: Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 60.), Szavicsevics (Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 73.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga B., 58.), Sallai (Csoboth, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lap: Vesovics (14.), Vujacsics (34.), Raicskovics (63.), Szavics (90+4.), illetve Sallai (50.), Csoboth (70.)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin