2024. augusztus 22.
Gól nélküli döntetlen az UEL-playoff első meccsén
Helyzetekig eljutottunk, de gólt nem sikerült lőni a Borac Banja Luka elleni hazai összecsapáson.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az UEFA Európa Liga playoffkörének első mérkőzésén hazai pályán fogadta a bosnyák Borac Banja Luka együttesét. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón vezetőedzőnk, Pascal Jansen, és izraeli válogatott középpályásunk, Mohammed Abu Fani is elmondta, a csapat elvégezte házi feladatát, és mindent meg fog tenni azért, hogy bejusson az UEL főtáblájára.

Pascal Jansen ennek szellemében jelölte ki a Dibusz – Makreckis, Cissé, Knoester, Ramírez – Abu Fani, Rommens – Ben Romdhane, Zachariassen, Traoré – Varga B. kezdőcsapatot.

I. félidő

Ahogy az várható volt, az első percek az ismerkedés jegyében teltek, azonban a mieink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, a két szélen próbálták megbontani az ellenfél védelmét. Az első komolyabb lehetőség előttünk adódott, Ben Romdhane lépett ki egy mélységi átadásra, de Manojlovic jól mozdult ki kapujából, és összeszedte a labdát. A 21. percben Rommens élesen, erőből ívelt a kapu elé, de sikerült felszabadítani Cissé elől. Pillanatokkal később előbb Traoré, majd Zachariassen ellen követtek el szabálytalanságot, Carolina kapott sárga lapot.

A 26. percben Rommens szöglete után Knoester verte meg ellenfelét a levegőben, fejelt a kapu irányába, de Manojlovic bravúrral védett. Lendületben maradtunk, rendre ott voltunk az ellenfél tizenhatosának előterében. A 30. percben Traoré két embert kicselezve húzott befelé, végül ballal lőtt fölé. Nem kellett sokat várni az újabb ferencvárosi helyzetre, az ezúttal már maszk nélkül játszó Varga Barnabás robbant be, de fejese nem talált kaput. Két perccel a félidő vége előtt Savic játszotta át magát Cissén, jobbal lőtt, de Dibusz védett. Az egyperces hosszabbítás legvégén Varga egy tanári átvétel után fordult le védőjéről és lőtt ballal, de a kapus leért a jobb alsóba tartó labdára, így 0-0-val mentek szünetre a csapatok.

Adama Traoré harcol a labdáért a bosnyákok védőjével, Vukceviccsel

II. félidő

A fordulás után sem változott a játék képe: a mieink próbálták feltörni a vendégek védelmét, akik a labdaszerzés utáni gyors kontrákra próbáltak építeni. Az 56. percben Ben Romdhane került ígéretes helyezetbe, a tizenhatos előteréből lőtt, de Manoljovic résen volt, és védte a lapos kísérletet. Az 59. percben hármat cseréltünk: Varga Barnabást Pesics, Ben Romdhane-t Misidjan, míg Abu Fanit Maiga váltotta. A 66. percben Zachariassen vette célba a kaput, de lövése centiméterekkel elkerülte a hosszú alsót. Három perccel később ismét változtattunk, Ramírez helyére Civic érkezett.

A hajrába érve kihasználtuk utolsó cserelehetőségünket, Zachariassent Kady váltotta. Gyorsan jöhetett volna az újabb ferencvárosi lehetőség, Kady passzát Pesics készítette le Traorénak, de a mali szélső lövését blokkolták. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Kady kereste a tizenegyespont magasságában helyezkezdő Pesicset, de mély volt a beadása. Az ötperces hosszabbítás első percében Misidjan próbálkozott, nem talált kaput. Az utolsó másodpercekben még meg volt a lehetőségünk a győzelemre, de Kady fejesét bravúrral védte Manojlovic, így maradt a 0-0.

Férfi labdarúgócsapatunk tehát gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Borac Banja Luka ellen az UEFA Európa Liga playoffkörének első mérkőzésén. A visszavágót egy héttel később, augusztus 29-én, csütörtökön 21.00-tól rendezik Banja Lukában.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, playoff, 1. mérkőzés

FTC – Borac Banja Luka 0-0 (0-0)
Budapest, Ferencváros Stadion, 13.167 néző, v.: Nicholas Walsh

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Knoester, Ramírez (Civic, 69.) – Abu Fani (Maiga, 59.), Rommens – Ben Romdhane (Misidjan, 59.), Zachariassen (Kady, 82.), Traoré – Varga B. (Pesics, 59.)
Vezetőedző: Pascal Jansen

Borac Banja Luka: Manojlovic – Kvrzic, Meijers, Carolina, Vukcevic – Grahovac, Skorup (Pihler, 74.) – Kulasin (Hrleja, 79.), Savic, Sreckovic (Cavic, 62.) - Lukic (Hasukic, 79.)
Vezetőedző: Mladen Zizoviv

Sárga lapok: Misidjan (90+2.), illetve Carolina (22.), Grahovac (74.), Kvrzic (78.)

Cikkajánló

Közel 170 ezer forintért kelt el Kehinde labdája

A licitből befolyt nettó összeget az Albert Alapítvány kapja.

UEL: Indul a jegyértékesítés a boszniai visszavágóra

Drukkereink a mérkőzés napján, augusztus 29-én, a Gradski Stadionnál válthatják be voucherüket belépőre.

Indul a jegyértékesítés a Nyíregyháza elleni bajnokira

Férfi labdarúgócsapatunk szeptember 1-jén, vasárnap 19.45-től fogadja a Nyíregyházát.

„Megvan bennünk a kvalitás, hogy győzzünk idegenben”

Új igazolásunk, a Borac Banja Luka ellen debütáló Virgil Misidjan értékelte az UEL-playoff első meccsét.

Pascal Jansen: "Ki kell küszöbölnünk a hibákat!"

Vezetőedzőnk értékelt a Borac Banja Luka elleni 0-0 után.

Egy védő kiemelkedő támadóteljesítménye

A Ferencvárosi Torna Club szakemberei az Újpest elleni bajnoki mérkőzést elemezték.

FTC – Borac Banja Luka: parkolási információk!

Az UEL-playoffra autóval érkező drukkereink az MVM Dome, a Telekom és a murvás parkolót is használhatják.

„Tudjuk, hogy milyen erőt képvisel a Ferencváros”

Zizovic szerint csak jókat lehet mondani az FTC-ről, de minden esélyt meg fognak ragadni csütörtökön.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin