2024. július 15.
Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!
Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Férfi labdarúgócsapatunk a bolgár CSZKA 1948 Szófia elleni 1-1-es döntetlen és a horvát NK Istrával szemben 3-1-re megnyert találkozó után harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a második nyári edzőtáborban. Az ellenfél az angol élvonalbeli West Ham United volt a tiroli Kitzbühelben. Vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Varga Á. – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez – Abu Fani, Maiga, Kehinde – Traoré, Pesics, Owusu kezdőtizenegynek szavazott bizalmat a mérkőzésen.

Ellenfelünk a Fabianski - Kodua, Kilman, Mavropanos, Cresswell - Potts, Orford, Ward-Prowse - Kudus, Cornet, Guilherme csapattal kezdte a mérkőzést. Lukasz Fabianski 57-szeres lengyel válogatott kapus, korábban az angol Arsenal hálóját is őrizte. Világ- és Európa-bajnokságon is erősítette hazája nemzeti csapatát. A ghánai Mohammed Kudus értékét 50 millió euróra teszi a Transfermarkt szakoldal. Viszonyításképp: a Ferencváros teljes keretét 58 millió euróra becsülik. A brazil Luis Guilhermét 23 millió euróért igazolták át a Palmeirastól. Max Kilmanért pedig 47,5 millió eurót fizettek, míg James Ward-Prowse 11-szeres angol válogatott, kétszer talált be eddig nemzeti csapatában. Aaron Cresswell korábban háromszor szerepelt az angol válogatottban. A kispadon kezdte a találkozót Emerson Palmieri, aki 2021-ben Európa-bajnokságot nyert az olasz válogatottal, korábban a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert, a West Hammel pedig EKL-győztesnek mondhatja magát.

I. félidő

A fekete mezben pályára lépő londoni csapat kezdte az első játékrészt. Rögtön a meccs elején Mavropanos rúgta meg Pesicset. Szerb támadónk lent maradt a földön, de szerencsére tudta folytatni a játékot. A negyedik percben Ramírez indította Owusut, aki befelé cselezett, végül Kehindéhez került a labda, aki a kapu mellé tekert. A 14. percben ismét Pesics kapott rúgást a lábára. Ápolásra szorult, de a pályán tudott maradni. A 23. percben a nagy melegre való tekintettel ivószünetet tartottak a csapatok. A 25. percben Ramírez indítását követően Owusu tört kapura, s gyönyörű mozdulattal lőtte a labdát a hálóba! 1-0! A 29. percben szabadrúgáshoz jutott a West Ham. Támadónk, Pesics blokkolni tudott.

Egy perccel később ismét ellenfelünk került helyzetbe, de Cornet elpuskázta a lehetőséget. A 34. percben Traoré cselezte be magát a tizenhatosan belülre, szép mozdulattal lőtt, de próbálkozása fölé ment. A 41. percben megdupláztuk előnyünket! Makreckis egy remek cselt követően indította a végig nagyot küzdő és rendkívül agilisan játszó Pesicset. Szerb támadónk, aki duplázott az Istra ellen, higgadtan lőtte a kapuba a labdát! 2-0! A félidőben több esemény nem történt, kétgólos vezetéssel mehettünk szünetre a West Ham United ellen, amelynek a keretét 463,5 millió euróra (181,7 milliárd forintra) becsüli a Transfermarkt szakportál. Ez csaknem a nyolcszorosa labdarúgócsapatunk értékének.

II. félidő

A West Ham több cserét is végrehajtott a folytatás előtt. Többek között pályára lépett Emerson Palmieri, aki 2021-ben Európa-bajnokságot nyert az olasz válogatottal, korábban a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert, a West Hammel pedig EKL-győztesnek mondhatja magát. Együttesünk változatlan felállásban kezdte meg a második félidőt. A 48. percben a csereként beálló Danny Ings szabadrúgásból vette be Varga Ádám kapuját. Ings háromszoros angol válogatott, játszott a Liverpoolban is. Az 58. percben Eldar Civic és Ben Romdhane is érkezett csapatunkba.

A 61. percben Kehinde adott jó labdát Traorénak, aki jobbról a kapu fölé emelt. A 72. percben ismét Traoré villant. Elhúzott a jobb oldalon, majd középre adott. Az érkező Pesics nagy erővel lőtt, de Foderingham védeni tudott. A 77. percben debütált együttesünkben az újonnan igazolt Kady Borges. Mellette Fortune Bassey-t és Tóth Alexet is becserélte Pascal Jansen. A 80. percben Bassey lőtt 14 méterről. Próbálkozása épphogy elkerülte a kaput. A 83. percben a 19 esztendős Gruber Zsombort is pályára lépett együttesünkben. Támadónk rögtön a beállása után, első lövéséből a kapufát találta telibe. Sajnos az utolsó pillanatban Aguerd betalált, így 2-2-vel zárult a mérkőzés.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés

FTC-West Ham United (angol) 2-2 (2-0)

FTC: Varga Á. – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez (Civic, 58.) – Abu Fani (58., Rommens), Maiga (Tóth A., 77.), Kehinde (Gruber, 83.) – Traoré (Kady, 77.), Pesics (Bassey, 77.), Owusu (Ben Romdhane, 58.)

Vezetőedző: Pascal Jansen

West Ham United: Fabianski - Kodua, Kilman, Mavropanos, Cresswell - Potts, Orford, Ward-Prowse - Kudus, Cornet, Guilherme. A II. félidőben: Foderingham - Zouma, Ings, Aguerd, Irving, Emerson, Earthy, Casey, Kelly, Kodua, Potts (Earthy, 68.).

Menedzser: Julen Lopetegui

Gólok: Owusu (25.), Pesics (41.), illetve Ings (48.), Aguerd (90.)

Elindult a jegyértékesítés férfi labdarúgócsapatunk július 23-iki BL-selejtezőjére, ahol a walesi The New Saints FC és a montenegrói FK Decic első selejtezőkörös párharcának győztese lesz ellenfelünk.

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

„Nem érzek különösebb fájdalmat, jó úton haladok”

Varga Barnabás megkezdhette a futóedzéseket a lienzi edzőtáborban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin