2021. július 6.
Mmaee góllal debütált, hárommal győztük le a Prishtinát
Férfi labdarúgócsapatunk 3-0-ra győzte le koszovói ellenfelét a BL-selejtező 1. fordulójának 1. mérkőzésén.

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a koszovói Prishtina együttesét fogadta a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. Peter Stöger a Dibusz - Wingo, Blazic, Dvali, Civic - Sigér, Haratin - Mak, Tokmac, Uzuni - Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a 2021/22-es idény első tétmérkőzésén.

I. félidő

A Prishtina kezdte a találkozót, a mieink pedig azonnal letámadták a koszovói együttest, mely ezután gyorsan el is veszítette a labdát. A következő percek egymás megismeréséről szóltak. A hetedik percig kellett várni az első helyzetre, amikor Uzuni kapott egy remek passzt, majd egy szép labdakezelés után lőtt, de az egyik vendégvédő blokkolt.

A 17. percben Mak szöglete nem volt az igazi, de visszakerült a szlovák játékos elé a labda, aki két védő lába között passzolt Uzuninak, az albán támadó centerezett, a menteni igyekvő koszovói védelem Haratin elé tálalt, aki estében óriási felső lécet lőtt. Ez csak centiken múlott. Pillanatokkal később Boli került közel a gólszerzéshez, de Nika védett.

A játékrész felénél ismét elefántcsontparti támadónk volt főszerepben, aki Tokmac passza után egyet igazított, és váratlanul a hosszú alsó felé tekert, kis híján meg is tréfálta a vendégkapust, de maradt a 0-0. Tíz perccel később egy rossz kirúgás után Uzuni balról ívelt a jobbon üresen álló Maknak, aki szinte egyből lőtt is, de ballábás kísérletét könnyedén hárította Nika.

Az első negyvenöt percben bár a mieink előtt adódott több lehetőség, gólt nem tudtunk szerezni, így 0-0-s döntetlennel mentünk a szünetre.

II. félidő

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, ugyanaz a 22 játékos futott ki a második félidőre.

Alighogy elkezdődött a második negyvenöt perc, szinte azonnal besárgult Mak és Dibusz is, akik több vélt szabálytalanságot kérdőjeleztek meg. Az 53. percben Boli kapott szép labdát, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt, de csak az oldalhálót találta el.

A mieink nagyon aktívan támadtak, rendre sikerült odaérni a kapu elé, de a gól továbbra is váratott magára. Peter Stöger változtatott először: a 68. percben Franck Boli helyét nyári szerzeményünk, Ryan Mmaee vette át. A 23 éves marokkói támadónak ez volt az első tétmérkőzése csapatunk színeiben, és majdnem első labdaérintéséből gólt szerzett, de a lefejelt labdát fölé lőtte. Két perccel később a vendégegyüttes is cserélt: Boshnjaku helyett Mankenda érkezett.

A 71. percben megtört a jég: Civic baloldali centerezésébe Tokmac tette bele a lábát, a labda a bal sarokban kötött ki, a kapus tehetetlen volt (1-0).

Három perccel később jött az újabb gól: ismét a baloldalról érkezett a beadás, Mak remekül vitte a labdát az alapvonal felé, majd centerezett, ahol érkezett Ryan Mmaee, és közvetlen közelről nem hibázott (2-0).

És ha egy üzlet beindul, akkor nincs megállás, négy perccel később egy szöglet után Blazic is eredményes volt (3-0).

Ugyan még voltak helyezeteink, de újabb gól már nem született, így 3-0-ra győztük le a Prishtinát a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzésén, így magabiztos előnnyel utazhatunk a jövő keddi visszavágóra.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló (1. mérkőzés)
FTC-Prishtina 3-0 (0-0)
2021. július 6., kedd, 18.00
Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz - Wingo, Blazic, Dvali, Civic - Sigér, Haratin (Vécsei, 89.) – Mak (Somália, 78.), Tokmac, Uzuni – Boli (R. Mmaee, 68.)
Vezetőedző: Peter Stöger

Prishtina: Nika – B. Krasniqi (Bardhoku, 80.), Zyba, Bekteshi, Mici – E. Krasniqi, Boshnjaku (Mankenda, 70.), Lilaj, Kryeziu – Hoti (Shabani, 80.), John (Tolaj, 81.)
Vezetőedző: Zekirija Ramadani

Gólok: Tokmac (71.), R. Mmaee (74.), Blazic (78.)

Sárga lapok: Mak (49.), Dibusz (49.) illetve Zyba (15), B. Krasniqi (45+3.), Hoti (54.), Lilaj (67.)

Cikkajánló

„Pascal a lehető legjobb döntés volt”

Férfi labdarúgócsapatunkról tartott szurkolói ankétot Kubatov Gábor és Orosz Pál a Groupama Arénában.

Labdarúgónk gyerekek túravezetőjeként jeleskedett

Stadiontúra és a látogatás a Fradi Múzeumban: mozgalmas napja volt egy nyári táboros csoportnak - VIDEÓ!

Anderlecht–FTC: indul a jegyértékesítés UEL-meccsünkre!

Fontos szurkolói információk a voucherek beváltásáról, a stadion megközelítéséről és elhagyásáról!

MMK: megvan, ki ellen folytatjuk a kupában

A legjobb 32 között az NB III-as Tiszafüred ellen lépünk pályára.

1+1=3 akció: ingyenjegy és nyereményjáték!

Vegye meg jegyét a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC ellen, a DVSC elleni meccsre szólót ajándékba adjuk!

Gyászolunk: elhunyt dr. Juhász István

79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes egykori labdarúgónk, dr. Juhász István.

Saldanha: „Lendületet ad a duplám!”

A Budafok ellen duplázó Matheus Saldanha értékelt a háromgólos győzelem után – VIDEÓ!

Jansen: „Fontos volt, hogy megtaláljuk önmagunkat”

Pascal Jansen kiemelte, sikerült pontosabban játszani a második félidőben, ez pedig győzelmet ért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin