2021. március 7.
Boli duplázott, döntetlent játszottunk a ZTE-vel
Sergei Rebrov csapata 2-2-es döntetlent játszott a ZTE vendégeként a bajnokság 25.fordulójában.

Férfi labdarúgócsapatunk vasárnap a Zalaegerszeg ellen folytatta, idegenben. Sergei Rebrov a Dibusz – Wingo, Dvali, Mmaee, Civic – Somália, Sigér, Kharaishvili, Zubkov, Uzuni – Boli kezdőt küldte a pályára.

1. félidő

Rögtön a meccs elején szabadrúgáshoz jutottunk. A beadás Mmaee-t találta meg, védőnk azonban kapu fölé fejelt. A 7. percben aztán a ZTE került helyzetbe: Futács Márkó párharcot nyert Dvalival szemben a jobbszélen, majd kiugratta Koszta Márkot, aki nem hibázott és megszerezte a vezetést a Zalaegerszegnek (1-0).

Pár perccel később már a ZTE kapuja forgott veszélyben. Civic tekert középre, ám Boli elől az utolsó pillanatban szögletre tisztáztak a hazaiak, amiből nem alakult ki veszély. A 17. percben Zubkov tört a tizenhatos felé, akit éppen a büntetőterületen kívül állítottak meg a zalaiak. A labda mögé a sértett, Zubkov állt oda, aki remekül találta el a labdát, de Gyurján óriási bravúrral védett. Néhány perccel később Wingo beadását Kharaishvili fejelte kapura, ám célt tévesztett.

A 27.percben Kharaishvili játszott össze Zubkovval, aki megverte a védőjét, majd jobbal nagy erővel lőtt, ám Gyurján hárítani tudott.  A hosszabbításban még Kharaishvili zúdította a labdát a ZTE kapujára 17-18 méterről, azonban próbálkozása a kapufán csattant. Ezzel zárult az első játékrész, 1-0-ra vezetett a ZTE.

 

2.félidő

A folytatásban a Fradi rögtön magához ragadta a kezdeményezést. Eldar Civic remek beadásából Franck Boli talált a kapuba az 51. percben, 1-1-re módosítva az állást!

Szűk negyed órával később, a 65. percben a jobbszélről Wingo adott középre, amire remekül érkezett Franck Boli, aki ezzel megszerezte a vezetést és egyben saját maga második gólját is (1-2). Azonban nem sokáig örülhettünk, ugyanis pár perccel később büntetőhöz jutott a ZTE, amit Futács gólra is váltott (2-2). A tizenegyes előtt a kapufáig jutó Kharaishvili helyére Tokmac Nguen érkezett.

Ilyen előzmények után a 75. percben Boli közel járt a harmadikhoz, ám lövését blokkolták a védők. Ezt küvetően Sergei Rebrov dupla cserére szánta el magát.  Az utolsó negyed órára érkezett Myrto Uzuni helyére Róbert Mak, míg Henry Wingót Lovrencsics Gergő váltotta.

A 83. percben Zubkov közel járt a harmadik Fradi-gólhoz, azonban kimaradt a ziccer. A hajrára Rebrov csatába küldte Roko Baturinát Franck Boli helyére, és Gera Dániel is pályára lépett, aki Oleksandr Zubkovot váltotta. Több gól azonban már nem esett, így 2-2-es döntetlent játszottunk a Zalaegerszeg vendégeként. Jövő vasárnap hazai pályán, a Groupama Arénában folytatjuk a Paksi FC ellen.

NB I, 25. forduló

ZTE FC-FTC 2-2 (1-0)

ZTE: Gyurján – Németh, Bobál, Lesjak – Tanasin, Sankovic, Vass (Szalai, 89.), Tajti (Kovács, 91.), Bedi (Zimonyi, 84.) – Koszta, Futács

FTC: Dibusz – Wingo (Lovrencsics, 77.), Dvali, Mmaee, Civic – Sigér, Somália, Kharaishvili (Tokmac, 66.) – Zubkov ( Gera D., 84.), Uzuni (Mak, 77.), Boli (Baturina, 84.)

Sárga lap: Tanasin (44.), Futács (57.), Lovrencsics (78.), Gyurján (85.)

Gólszerzők: Koszta (7.), Boli (51., 65.) Futács (68.)

 

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin