2019. október 21.
Exkluzív interjú a CSZKA-verő ifj. Kuznyecovval
Mik az erősségeik? Hol lehet megfogni őket? Kikre kell mindenképp figyelnünk? Bennfentestől kérdeztük meg.

Kevés fradista ismerheti jobban csapatunk leendő csoportkörös ellenfelét, a CSZKA Moszkvát ifjabb Szergej Kuznyecovnál. Az FTC korábbi labdarúgója ugyanis másodedzőként az előző és a mostani szezont is az orosz élvonalban töltötte, a jelenlegi idényt ráadásul a CSZKA moszkvai riválisánál, a rekordbajnok Szpartaknál, amely a moszkvai derbin le is győzte a nagy ellenfelet. 

A Fradi Média ifjabb Szergej Kuznyecovval készített interjút, hogy a magyar szakember személyes tapasztalataival, meglátásaival segítsen megmutatni, milyen párharcra készülhetünk csütörtökön a CSZKA Moszkva ellen, mik az oroszok erősségei, és hol lehet őket megfogni.  

Ifjabb Szergej Kuznyecov - bemutatás 

Gyerekkorától kezdve az FTC-ben futballozott ifjabb Szergej Kuznyecov, a Fradival 1995-ben a Bajnokok Ligáját is megjárt Szergej Kuznyecov fia. A fiatalabbik Szergej lépésről lépésre haladt, 2001-ben elérte a Fradi felnőtt csapatát, amellyel bronzérmes lett. Összesen azonban csak 9 NB I-es mérkőzésig jutott. Kuznyecov ezután számtalan helyen megfordult: volt például fehérorosz és moldáv bajnok, litván gólkirály, de Finnországban, Ukrajnában és Oroszországban is futballozott, karrierje csúcspontján az ukrán válogatottsághoz is közel került.  

Játékospályafutását 2018-ban fejezte be, majd korábbi edzője mellé szegődött, és Oleg Kononov másodedzője lett előbb az orosz első osztályú Arszenal Tulánál, majd – 2018 novemberétől - Oroszország rekordbajnokánál, a Szpartak Moszkvánál. Kononov szűk egy év után, 2019 szeptemberének végén azonban lemondott, ezután Kuznyecov egy meccs erejéig megbízott vezetőedzőként irányította a Szpartakot, majd a múlt hét elején maga is távozott. 

- Elsőként beszéljünk rólad pár szót, hiszen igen nehéz napok vannak mögötted. Az elmúlt héten vált biztossá, hogy el kell hagynod a Szpartak Moszkvát. Hogy élted ezt meg? 

- Elég nehezen. Teljesen megszoktam már a csapatot, és a játékosok is engem. Nagyon sokáig volt kérdéses, hogy maradok-e vagy nem. Az utolsó napokban vált biztossá a helyzetem. Mivel együtt érkeztem a vezetőedzővel (Oleg Kononovval, aki szeptember 29-én felmondott, Kuznyecovot ezután megbízott vezetőedzőnek kérték fel – a szerk.), ezért úgy a kerek, ha mindenki, aki vele együtt jött a klubhoz, vele együtt is távozik. Ezt be is teljesítettem, de azért fájdalmas volt. Most kezdődik valami új, be kell csomagolnunk a családommal, még megvárjuk Moszkvában a Fradi-meccset, aztán megyünk Budapestre.  

- Rengeteg helyen megfordultál, Budapest jelenti a hazatérést? 

- Sokáig úgy volt, hogy két város, Budapest és Odessza között ingáztunk, hiszen a feleségem ukrán. Amíg futballozol, addig nincs sok időd a költözködésre, de most már az volt bennem, hogy szeretném végleg átköltöztetni a családot Budapestre. Úgyhogy most pakolunk, és szeretnénk ott letelepedni. Remélem, a fiúk mennek majd a Fradiba játszani, és maradunk Magyarországon. De az edzői szakmában nem sok mindent lehet biztosra mondani.  

- Mit szóltál, amikor az UEFA Europa League csoportkörének sorsolásán kiderült, hogy a Fradi utazhat Moszkvába? 

- Elsőként annak örültem nagyon, hogy a csapat bekerült a csoportkörbe. Gratuláltam is a klubnak, hiszen nagyon sokan vártak erre a pillanatra. Amikor kiderült, hogy a CSZKA-t kapták, nagyon örültem, igaz, volt bennem egy kis szomorúság is. Ugyanis könnyen lehetett volna, hogy a Szpartak legyen a CSZKA helyében, és ő jusson a csoportkörbe. A tavalyi bajnokság utolsó fordulójában ugyanis mi kikaptunk, a CSZKA pedig nyert, utóbbi ezzel negyedik és EL-csoportkörös lett.

 Négyéves koromtól kezdve a Fradiban futballoztam, ez az anyaklubom, végigjártam a ranglétrát, az összes korosztályos csapatot, amíg eljutottam a felnőttekig. Izgalmas lett volna, ha éppen egy Fradi elleni meccsre készülhettünk volna.

- A Szpartakkal augusztusban játszottatok a CSZKA ellen, és sikerült győznötök 2-1-re. Tudsz valamilyen bennfentes információval szolgálni, ami hasznos lehet számunkra a CSZKA-meccs előtt? Kikre kell különösképpen figyelnünk?

- Biztos vagyok benne, hogy a Fradi stábjának szakemberei jól kielemzik majd a CSZKA-t. De természetesen én is sokat elemeztem az együttest, amikor találkoztunk velük. Több játékosukkal is nagyon vigyázni kell, mert tényleg kiváló képességű labdarúgók. Ott van például a tavalyi orosz bajnokság gólkirálya, Fedor Chalov, aki remekül érzi, hogy mikor kell a kapu elé kerülnie, vagy a horvát válogatott fiatalja, Nikola Vlasic, aki szintén rendkívül tehetséges. Nem beszélve a brazil-orosz Mário Fernandesről, akire mindig keresztlabdákkal játsszák át a játékot, és jobb oldalról rengeteg helyzetet tud kialakítani. Általában öt védővel kezdenek, de a támadások építkezésekor a felállásuk átalakul 3-4-3-ra. Amiben még kiemelkedőek, ahogy meg tudják tartani a labdákat.  

- És hol lehet megfogni őket? 

- Sokat változott mostanában a CSZKA, nyáron is sok labdarúgó távozott. Nagyon fiatal a csapatuk, és a védelmük nem annyira stabil, ott lehetnek hibák. A Fradinak aktívan kell játszania, és a lényeg, hogy ne féljen az ellenféltől. Agresszívnek kell lenni, ott kell lenni mellettük folyamatosan, és biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőség a gólszerzésre. A Fradi jól ki tudja használni a szögleteket, szabadrúgásokat, sok magas játékosa van, ebből hasznot lehet húzni. A mi meccsünkön is az egyik találatunk egy szöglet után, a másik pedig egy gyors támadás végén, beadást követően született. Nem lesz könnyű meccs, az biztos, de ha bátran játszik a csapat, jó lehetőségei lesznek. A CSZKA-nak még nincs pontja a csoportban, ezért nagyon veszélyes lesz, hiszen mindenképpen nyernie kell.  

- Milyen hangulatra, hány nézőre lehet számítani? 

- Biztos, hogy jó hangulat lesz, mert ugyan nem olyan nagy a stadion (a VEB Arena 30 ezer férőhelyes - a szerk.), de a szurkolók kiváló atmoszférát tudnak teremteni.  Mivel Európa Liga-csoportkörös meccsről van szó, szerintem a stadion 70-80 százaléka biztosan megtelik. Én is ott leszek, hogy szurkoljak a Fradinak.
(fotó: www.spartak.com)

UEFA Europa League, csoportkör, 3. mérkőzés

CSZKA Moszkva-FTC, csütörtök 18.55 (magyar idő)

VEB Arena

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin