2022. március 29.
Dibusz volt a meccs hőse, magyar győzelem Belfastban
Kapusunk több bravúros védéssel vétette észre magát a nemzeti csapat keddi felkészülési meccsén.

Amint arra előzetesen számítani lehetett, a kapuban Dibusz Dénes kapott bizalmat Marco Rossi szövetségi kapitánytól a magyar labdarúgó-válogatott kedd esti, Észak-Írország elleni, idegenbeli felkészülési mérkőzésén. Az FTC kapusa mellett Vécsei Bálint volt kerettag a Ferencvárosból, ő a kispadon kezdett, Botka Endre pedig sérülés miatt nem is tartott a csapattal.

A meccs első gólhelyzetét az északírek könyvelhették el, miután a 11. percben Nagy Zsolt eladta a labdát, így helyzetbe hozva a hazaiak játékosát, Steven Davist, aki 16-ról lőtt is - Dibusz Dénes nem ért a labdához, amely a kapufáról pattant ki. Noha a labdabirtoklási arány magyar fölényt mutatott, 10 perccel később Whyte tört be a tizenhatoson belülre, ám mielőtt lövésre lendítette volna a labát, az érkező Dibusz megfogta a játékszert.

A 28. percben Szoboszlai Dominik végezhetett el szabadrúgást kecsegtető pozícióból, 23 méterről, de a sorfalba tekerte a labdát. Ezt követte Sallai Roland lövése közelről, balról, amely nem talált kaput. A 34. minutumban újfent Sallai próbálkozott, ezúttal a kapuval szemből, 17 méterről, ám akkor védett az északírek kapusa.

A játékrész hajrájában Dibusz Dénesnek is volt dolga, Niall McGinn 12 méterről eleresztett lövése után ugyanis az FTC kapuvédője mentett szögletre. Ez a bravúr is kellett ahhoz, hogy 0-0-s állásnál érjen véget az első félidő.

A térfélcserét követően szinte azonnal helyzetbe kerültek az északírek, egy büntetőgyanús szituáció végén azonban Dibusz Dénes következhetett kirúgással. A mérkőzés ezen szakaszában többször is közel jártunk az északír kapuhoz, végül az 57. percben szereztünk vezetést, miután Sallai Roland csapott le egy eladott labdára, amit aztán 16 méterről a kapuba passzolt (0-1).  

Ezt követően kissé leült a mérkőzés, melyet a 78. percben le is zárhattunk volna, Gazdag Dániel beadása azonban nem jutott el a címzetthez, az ötös magasságában helyezkedő Ádám Martinhoz. A hajrára még beállt Vécsei Bálint is, Dibusz Dénes pedig az utolsó percekben is több hatalmas védéssel járult hozzá ahhoz, hogy Magyarország kapott gól nélkül úszta meg az északír túrát – Sallai gólja győzelmet ért, második mérkőzésén idei első sikerét könyvelhette el a magyar válogatott!

Folytatás júniusban, amikor 4-14. között sorrendben Angliával, Olaszországgal, Németországgal és újra az angolokkal mérkőzik meg a magyar együttes a Nemzetek Ligájában.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Észak-Írország 1-0 (0-0)

Belfast, Winsdor Park. Játékvezető: Robert Harvey (ír)

Magyarország: Dibusz – Lang (Kecskés, 81.), Orbán, Fiola – Nego (Bolla, 81.), Styles (Vécsei, 82.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai (Gazdag, 72.), Szoboszlai (Nagy Á., 65.) - Szalai Á. (Ádám M., 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lap: Cathcart (27.), Davis (58.), Dallas (85.), Saville (85.), illetve Sallai (55.), Lang (74.), Nagy Á. (85.)

Gólszerző: Sallai (57.)

Cikkajánló

„Büszke vagyok, hogy magyarként a Fradiban játszhatok!”

Új játékosunk, Szalai Gábor a szurkolóknak és Marco Rossi szövetségi kapitánynak is üzent - VIDEÓ

UEL: íme, főtáblás meccseink pontos kezdési időpontjai!

Az UEFA kihirdette a UEL pontos menetrendjét és kezdési időpontjait.

Magyar védővel erősített bajnokcsapatunk

A 24 éves Szalai Gábor a svájci Lausanne-Sport együttesétől érkezik az FTC-hez.

Jansen: „Nagy lökést kapott a csapat”

Vezetőedzőnk a hétvégi bajnoki előtt kiemelte, kezelniük kell a nagy terhelést, amit a játékosok kaptak.

HSA Hónap Játékosa: augusztus legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Kölcsönadtuk Katona Bálintot

A 21 éves utánpótlás-válogatott középpályás a 2024/25-ös szezont a Kecskemét együttesénél tölti.

„Azért vagyunk itt, hogy továbbjussunk, ez a célunk”

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál értékelte az UEL-sorsolást.

FTC-Nyíregyháza: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon kihagyhatatlan, sportos tematikájú programokkal várjuk szurkolóinkat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin