2024. szeptember 2.
„Elképesztő történelemre lehetnek büszkék a fradisták”
Az 1978-ban vb-trófeát nyert Alberto Tarantini a Nyíregyháza ellen a helyszínen szurkolt a Fradinak.

Illusztris vendéget köszönthettünk 35-szörös magyar bajnok labdarúgócsapatunk Nyíregyháza elleni OTP Bank Liga-mérkőzése előtt. Az argentinok legendája, az 1978-ban világbajnoki aranyat nyert Alberto Tarantini látogatott el hozzánk. Elsőként a Fradi Múzeumot tekintette meg, amely saját elmondása szerint lenyűgözte őt. Ezt követően Orosz Pállal, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával találkozott, akitől ajándékba kapott egy névre szóló Fradi-mezt. Majd megtekintette a Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzést a Groupama Arénában.

– Argentína futballnagyköveteként érkeztem Magyarországra. Nagyon jól érzem magam Budapesten, és annak külön örülök, hogy volt lehetőségem megnézni a Groupama Arénát. Szenzációs stadionról beszélhetünk, de emellett a Fradi Múzeum is nagyon tetszik. Rengeteget serleget és ereklyét lehet itt látni, ami mutatja, hogy fantasztikus klub a Ferencváros. Elképesztően gazdag történelemre lehetnek büszkék a szurkolók. A Fradi futballistái közül egyébként Nyilasi Tiborra emlékszem a legjobban, hiszen ellene több alkalommal is játszhattam válogatott mérkőzésen. Nem volt egyszerű feladat megállítani őt a pályán, hiszen remek futballista volt – árulta el Alberto Tarantini.

A 68 esztendős korábbi játékosnak manapság is a futball az élete.

- Nincs semmilyen hobbim, a labdarúgás játssza továbbra is a legfontosabb szerepet a mindennapjaimban. Ahol csak járok, igyekszem jó hírét vinni ennek a csodálatos sportnak. Tudom, hogy a magyarok is imádják a futballt, s a válogatott nagyon sokat lépett előre az elmúlt időszakban, rendszeres résztvevő az Európa-bajnokságon. Azt is tudom, hogy a Ferencváros az elmúlt években mindig megnyerte a bajnokságot, és a nemzetközi porondon is rendre a főtáblán szerepelt. Azt kívánom, hogy a Fradi továbbra is ilyen jól teljesítsen – mondta Alberto Tarantini.

Alberto Tarantini pályafutása során két világbajnokságon (1978, 1982) is tagja volt az argentin válogatottnak. 1978-ban a kezdőcsapatban kapott helyet, és végig is játszotta a Hollandia ellen hosszabbításban 3-1-re megnyert döntőt. Klubszinten is sikeres karriert tudhat magáénak: négyszer nyert argentin bajnokságot, kétszer a Boca Juniorsszal, kétszer pedig a River Plate-tel ért csúcsra. A Bocával egyszer a Libertadores-kupát is elhódította.

Cikkajánló

Itt a Fradi parfüm!

Az exkluzív termék nem csak Magyarországon, hanem további 16 országban is megjelenik.

Három mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára az MTK, a Puskás Akadémia és a Paks ellen.

Saldanha: „Remélem, hogy a szurkolók hamar befogadnak!”

Új igazolásunk gólokkal szolgálna rá drukkereink bizalmára - VIDEÓ!

Gólkirály brazil támadót igazoltunk

A 25 esztendős Matheus Saldanha a szerb FK Partizantól érkezik labdarúgócsapatunkhoz.

Indul a válogatott meccsdömping! Íme, a program!

Nyolc ferencvárosi futballista is meghívót kapott hazája nemzeti csapatába.

Varga és Dibusz díja; hat FTC-játékos az álomcsapatban

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete ismét díjazta az előző bajnokság lejobbjait, köztük számos Fradi-játékost.

Gálamérkőzés Balatonfüreden

A balatonfüredi klub alapítása 100. évfordulóját egy Ferencváros elleni mérkőzéssel ünnepli szeptember 7-én.

„Álmodni sem mertem volna, hogy góllal debütálok”

Dán védőnk, Stefan Gartenmann gyönyörű fejes góllal vette be a Nyíregyháza kapuját – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin