2019. október 13.
Él az Eb-remény - szép góllal vertük meg Azerbajdzsánt
Labdarúgó-válogatottunk 1-0-ra legyőzte Azerbajdzsánt az Eb-selejtezőn, így megmaradt az esélyünk a kijutásra.

Vasárnap még egy játékosunk volt érdekelt a válogatott játéknapon, Szlovénia Miha Blazic nélkül kapott ki otthon 1-0-ra Ausztriától, így nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Öt Fradi-játékossal készült a magyar válogatott az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőre, közülük Lovrencsics Gergő ismét a kezdőcsapatban kapott helyet, csakúgy, mint Horvátország ellen. Sigér Dávid csereként állt be, míg Dibusz Dénes, Botka Endre és Varga Roland ezúttal a kispadról nézte végig a találkozót. Muszáj volt győznünk, mert tudtuk, ha nem szerzünk három pontot, elbúcsúzhatunk az Eb-álmoktól.

A mérkőzés zárt kapus volt, de arra engedélyt kapott a Magyar Labdrúgó Szövetség, hogy gyerekeket beengedjenek a lelátóra. A több, mint 10 000 kicsi rajongó pedig remek hangulatot varázsolt a síri csend helyére.

A 6. percben Dzsudzsák Balázs indítása után Szoboszlai Dominik még kapu fölé pörgette a labdát, öt perccel később azonban egy szögletet követően a kipattanót Korhut Mihály távolról, látványos mozdulattal lőtte az azeri kapu bal alsó sarkába (1-0). Ez volt a balhátvéd első válogatott gólja, nem akármilyenre sikeredett!

Az első félidőben leginkább Sallai Roland volt veszélyes a kapura. A 23. percben szépen tolta be balról középre a labdát, ám lövését védte Emil Balayev, nem sokkal később Kovács István beadását követően járt közel a gólhoz a támadó, a 34. percben pedig Szoboszlai lépte át gyönyörűen a labdát, továbbengedve ezzel Sallainak, aki ismét a kapusba lőtt.

Hozzátartozik még az első játékrész történéseihez, hogy Lovrencsics Gergő ismét sárga lapot kapott, ezúttal egy buktatást követően. A szünetet követően is igyekeztük eldönteni végleg a három pont sorsát. Szoboszlai szabadrúgása ment kevéssel fölé, Kovács bombáját pedig blokkolták a vendégvédők.

A 78. percben Korhut a gólhoz hasonlóan jól találta el a labdát távolról, ezúttal azonban némileg tévesztett. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Sigér Dávid is beállt, így megszerezte második válogatottságát is.

A 92. percben Azerbajdzsán bevette a kapunkat, de a játékvezető kezezést látott, így nem adta meg a gólt. Megköszönhetjük neki, mert szabályos találat született, rosszul látta a játékvezető.

Az eredményjelző azonban maradt 1-0-n, nyertünk, így megvan az esélyünk még a kijutásra, amihez a többi mérkőzés alakulása mellett az is kell, hogy idegenben legyőzzük Walest (amely Horvátországgal 1-1-es döntetlent játszott) november 19-én.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 7. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-AZERBAJDZSÁN 1-0 (1-0)
MAGYARORSZÁG: 
Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut - Szoboszlai (Holman, 76.), Vida M., Kovács I. (Sigér, 86.) - Dzsudzsák (Nagy D., 71.), Szalai, Sallai
AZERBAJDZSÁN: Balayev - Pashayev, B. Hüseynov, Mustafazade, Rahimov - Eddy, Garayev, Almeida (А. Abdullayev, 58.) - Ramazanov (Dadashov, 85.), Sheydaev, Khalizade (J. Hüseynov, 66.)
Gól: Korhut (11.)

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin