2024. augusztus 29.
Drámai meccsen jutottunk az Európa Liga főtáblájára
Férfi labdarúgócsapatunk 1-1 után tizenegyespárbajban 3-2-re verte a Borac Banja Lukát.

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk augusztus 29-én, csütörtökön 21.00-tól mérkőzött meg az UEFA Európa Liga playoffkörének második meccsén a bosnyák bajnok Borac Banja Lukával. A budapesti első találkozón 0-0-s döntetlen született, így idegenben kellett kivívnunk az UEL főtáblájára jutást, ahol eddig korábban 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben szerepeltünk. Azt előre tudhattuk, hogy a párharc vesztese az UEFA Európa Konferencia Liga főtáblájára kerül át -  ezt elkerülendő Pascal Jansen vezetőedzőnk a Dibusz – Makreckis, Cissé, Knoester, Ramírez – Maiga, Rommens, Abu Fani, Misidjan, Traoré – Pesics kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

I. félidő

Az ötödik percben egy védelmi megingás után Pesics lövése szállt a hazai kapu mellé. Nem sokkal később Pesics volt az előkészítő, majd Abu Fani lőtt, ez már sokkal jobb kísérlet volt, de kaput ez sem talált. A 16. percben aztán a hazaiak is megvillantak egy távoli kísérlettel, de Dibusz magabiztosan fogta a labdát, majd Knoesternek kellett kivágnia egy középre tett labdát egy hazai kontra végén.

A 28. percben Herera kínálta meg Dibuszt, de kapusunk nyerte ezt a párharcot. A hazaiak megérkeztek a mérkőzésbe, a hazai publikum elképesztő hangulatot teremtett ebben az időszakban. A 35. percben Traoré előtt adódott nagy lehetőség a tizenhatos előterében, de támadónk csúnyán kapu fölé lőtt. Ez volt az első negyvenöt perc utolsó jelentősebb jelenete, így végül nem született gól az első félidőben.

II. félidő

Kettőt változtattunk a szünetben, Kristoffer Zachariassen érkezett Maiga helyére, míg Misidjant Mohamed Ali Ben Romdhane váltotta. A 48. percben Pesics fejelte kapura Traoré beadását, de a nagy ívben lehulló labda nem okozott veszélyt. A 61. perc végén egy hazai beívelést kellett fognia Dibusznak, a meccs ezen szakaszában nem alakultak ki nagyobb lehetőségek egyik oldalon sem. 

A 68. percben ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, de a beívelés Dibusz kezében kötött ki. A 70. percben ismét frissítettünk, Traorét Kady Borges váltotta. Rögtön ezután óriási kavarodás alakult ki a hazai kapunál, nem tudtuk bepréselni a labdát a kapuba, de a másik oldalon is egyetlen passzon múlt, hogy ziccer alakuljon ki Dibusz kapuja előtt. Nem sokkal később Eldar Civic érkezett Ramírez helyére, aki megsérült, hosszasan kellett őt ápolni a pályán. A 85. percben Varga Barnabás érkezett Pesics helyére a támadósorba. Nem sokkal a rendes játékidő vége előtt Ben Romdhane próbálkozott beadással, de a hazaiak kapusa megkaparintotta a labdát. A játékvezető öt perc ráadást jelzett, a 94. percben Abu Fani beadását Zachariassen fejelte a kapu mellé. Nem született gól a rendes játékidőben, következhetett a hosszabbítás!

Hosszabbítás

Abu Fani jutott lövőhelyzethez a hosszabbítás elején a tizenhatoson belül, de a hazaiak kapusa védeni tudott. A hazai publikum még egy szögletet is gólként ünnepelt, és amitől nagyon féltünk, végül bekövetkezett, a sarokrúgás után bekerült a labda a kapunkba Grahovacról (1-0). Mentünk ezek után is előre, de a mi fejesünket hárította a védelem. Egygólos hazai vezetéssel ért véget a ráadás első szakasza.

A hosszabbítás szünetében Gruber Zsombor lépett pályára Cissé helyén, Pascal Jansen ezzel is a támadójátékunkat akarta erősíteni. A 109. percben Manojlovic a tizenhatoson belül szabálytalankodott, a játékvezető büntetőt ítélt a javunkra. Varga Barnabás állt oda a labda mögé, és magabiztosan értékesítette a tizenegyest (1-1)! A folytatásban már egyik kapu előtt sem alakult ki gólhelyzet, következhetett a tizenegyespárbaj!

A hazaiak kezdték a büntetőrúgásokat, Herrera fölé rúgta a labdát. Tőlünk Rommens volt az első végrehajtó, de ő is hibázott. Kvrzic értékesítette a tizenegyesét, majd Ben Romdhane is magabiztosan lőtt a kapuba. A harmadik körben Savic is góllal kezdett, majd Abu Fani sem hibázott, a léc alá varrta a labdát. A negyedik körben Cavic kihagyta a büntetőt, Kady viszont a bal alsó sarokba rúgta a labdát, előny nálunk! Az ötödik körben a bosnyákok hibáztak, így mi jutottunk az UEFA Európa Liga főtáblájára, 120 perc után 1-1-et mutatott az eredményjelző, tizenegyesekkel 3-2-re nyertünk!

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, playoff, 2. mérkőzés

Borac Banja Luka – FTC 1-1 (0-0), tizenegyesekkel: 2-3
Banja Luka, Gradski Stadion

Borac Banja Luka: Manojlovic – Vukcevic (Kvrzic, 86.), Meijers, Carolina, Herera – Grahovac, Skorup (Pihler, 86.) – Kulasin (Hrelja, 75.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) – Lukic (Vukovic, 95.)
Vezetőedző: Mladen Zizovic

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé (Gruber, 106.), Knoester, Ramírez (Civic, 75.) – Maiga (Zacahriassen, a szünetben), Rommens, Abu Fani, Misidjan (Ben Romdhane, a szünetben), Traoré (Kady, 70.) – Pesics (Varga B., 85.)

Vezetőedző: Pascal Jansen

Sárga lapok: Herrara (92.), Hrelja (96.), Meijers (119.) illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga B. (95.), Knoester (101.)

Gólok: Grahovac (104.), illetve Varga B. (110.)

Cikkajánló

UEL: íme, főtáblás meccseink pontos kezdési időpontjai!

Az UEFA kihirdette a UEL pontos menetrendjét és kezdési időpontjait.

Magyar védővel erősített bajnokcsapatunk

A 24 éves Szalai Gábor a svájci Lausanne-Sport együttesétől érkezik az FTC-hez.

Jansen: „Nagy lökést kapott a csapat”

Vezetőedzőnk a hétvégi bajnoki előtt kiemelte, kezelniük kell a nagy terhelést, amit a játékosok kaptak.

HSA Hónap Játékosa: augusztus legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Kölcsönadtuk Katona Bálintot

A 21 éves utánpótlás-válogatott középpályás a 2024/25-ös szezont a Kecskemét együttesénél tölti.

„Azért vagyunk itt, hogy továbbjussunk, ez a célunk”

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál értékelte az UEL-sorsolást.

FTC-Nyíregyháza: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon kihagyhatatlan, sportos tematikájú programokkal várjuk szurkolóinkat.

MMK: megvan, mikor kezdünk a Budafok ellen

Férfi labdarúgócsapatunk szeptember 15-én, vasárnap 15.30-tól kezdi meg szereplését a kupában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin