2023. március 3.
Döntetlen a nyolcaddöntő főpróbáján
Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen.

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában bajnoki címvédő és UEL-nyolcaddöntős férfi labdarúgócsapatunk a Mezőkövesdet fogadta a Groupama Arénában. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Wingo, Abena, Kovacevic, Civic – Esiti, Sigér, Mercier – Traoré, Marquinhos - R. Mmaee kezdőt küldte a pályára.

A találkozó előtt került sor a HSA Hónap Játékosa díj első átadójára, amelyet szurkolóink szavazatai alapján Ryan Mmaee érdemelt ki, aki sportigazgatónktól, Hajnal Tamástól vehette át az elismerést.


I. félidő

Rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a vendégek a félpályán is ritkán tudtak átlépni, abszolút a mi akaratunk érvényesült a kezdés után, ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Adama Traoré a 11. percben megszerezte a vezetést, sőt, pár perccel később Ryan Mmaee passza után mali válogatott játékosunk befelé cselezett a tizenhatos felé, majd nagyjából 17 méterről ellőtte a labdát, ami megpattant egy védőn, ezzel mattolva Piscitellit, azonban a videóbíró les miatt érvénytelenítette a gólt.

A 24. percben Dibusz Dénes védte Filip jó 23-24 méterről eleresztett lövését, ám a kipattanó után Civic nem tudott felszabadítani, így Besirovic lőtt nagyjából 13 méterről, de a lövése lepattant Abenáról, a labda így Drazic elé került, aki estében juttatta a játékszert a kapunkba, így szinte a semmiből kiegyenlítettek a vendégek (1-1). A gól érezhetően megnyugtatta a vendégeket, a kövesdiek bátrabban kezdtek el játszani. A félidő hajrájában Mercier próbálkozott távolról, ám a lövése nem talált kaput, majd Traoré járt nagyon közel a duplázáshoz, míg a másik oldalon Filip ismét remek lövéssel jelentkezett, amely éppen hogy elkerülte Dibusz kapuját, ezzel zárult az első félidő.

II. félidő

A szünetben kettőt is cseréltünk. A folytatásra Mmaee és Esiti helyett Nikolai Baden Frederiksen és Vécsei Bálint futott ki a gyepre. Az 51. percben Civic mutatott be egy elképesztő sprintet, miután a vendégek részéről Molnár egy az egyben vihette a labdát Dibusz kapujára, bosnyák válogatott védőnk végül blokkolni tudta a lövést, majd a 60. percben Drazic fejesénél már kapusunknak is bravúrt kellett bemutatnia.

Ezt követően Kristoffer Zachariassen is beállt, méghozzá Mercier helyére. A 72. percben a nemrég beállt Zachariassen fejelt kapura de Piscitellinek nem okozott problémát, ahogyan egy perccel később Vécsei próbálkozása sem. Nem sokkal később a sérüléséből visszatérő bosnyák válogatott játékosunk, Amer Gojak is pályára lépett, aki Marquinhost váltotta. A középpályás utoljára 2022. november 13-án, a Honvéd ellen játszhatott. A hajrában Wingo fantasztikus cselekkel tört a tizenhatos felé, a megpattanó lövését Zachariassen fejelte a kapuba, ám lendült a partjelző zászlaja. Gojak lábában volt a győzelem, ám távoli lövése picivel fölé ment.

Labdarúgócsapatunk végül 1-1-et játszott a Mezőkövesd ellen, így döntetlennel melegített a Bayer Leverkusen elleni, jövő heti UEFA Európa Liga nyolcaddöntőnk idegenbeli odavágójára. Jegyinformáció a vendég meccsre ITT, a hazaira pedig ITT!

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 22. forduló

FTC – Mezőkövesd  1-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, Abena, Kovacevic, Civic – Esiti (Vécsei, a szünetben), Sigér, Mercier (Zachariassen, 64.) – Traoré, Marquinhos (Gojak, 75.), R. Mmaee (Baden, a szünetben). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár, Lehoczky (Vajda, a szünetben), Filip– Besirovic, Cseri, Karnitski (Brtan, 79.) – Molnár (Beriashvili, 90+1), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila

Sárga lapok: Wingo (45.), Marquinhos (45.)  illetve Lukic (45.), Cseri (45+6), Karnitski (49.), Besirovic (50.)

Gólok: Traoré (11.), illetve Drazic (24.)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin