2024. szeptember 10.
Döntetlen a bosnyákok ellen az NL-ben
Dibusz, Botka és Varga is kezdőként lépett pályára a 0-0-val zárult Nemzetek Ligája-meccsen.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott múlt szombaton súlyos, 5-0-s vereséggel kezdte a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös küzdelmeit az A-ligában. A javításra már szeptember 10-én, kedden lehetőség nyílt a Puskás Arénában Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen, akik 5-2-re kikaptak az első körben Hollandiától. A bosnyákokkal eddig a meccsig négyszer mérkőztünk meg, két-két győzelem és döntetlen volt a mérlegünk ellenük.

Marco Rossi szövetségi kapitány öt helyen változtatott a düsseldorfi kezdőhöz képest, és mindhárom Fradi-játékost, vagyis Varga Barnabás mellett Botka Endrét és Dibusz Dénest is a kezdőbe nevezte. A mérkőzést a Dibusz – Botka, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai – Varga B. tizeneggyel kezdtük el.

I. félidő

Nem estek rögtön egymásnak a csapatok, a mezőnyben folyt a játék, egészen a 12. percig kellet várni az első lövésre, ekkor Basic próbálkozott nagyjából 18 méterről, de nem volt benne veszély. Négy perccel később Sallai elöl tisztáztak szögletre, a beadás után pedig Varga fejesét védte óriási bravúrral a vendégek kapusa, Vasilj. A 23. percben ismét Varga és Vasilj párharca következett, amit megint a bosnyák hálóőr nyert meg. Hat perccel később Vargát buktatták a tizenhatos előtt, remek helyről jutottunk szabadrúgáshoz, Szoboszlai állt a labda mögé, de lövése nem talált kaput.

A 33. percben egy magyar kontra végén Sallai lőtte keresztbe a labdát a tizenhatoson belül jobbról, amit Varga estében tett kapura, de Vasilj védeni tudott, majd Nagy Zsolt későbbi kapáslövésénél is. Megvoltak a lehetőségeink, de a bosnyákok kapusa az első félidőben lehúzta a rolót.

II. félidő

Nem változott a játék képe a szünet után sem, a mieink irányították a játékot, Varga az 51. percben ziccerbe került, de Bicakcic óriási mentést mutatott be. Próbálkoztunk becsülettel, de nem tudtunk rést ütni a bosnyák védelmen. A 66. percben aztán a vendégek is helyzetbe kerültek, Dzeko lövését Dibusz fogta, ahogy később Bicakcic távoli kísérletét. A 70. percben Sallait vágták fel a vendégek kapujától nagyjából 25 méterre. Szoboszlai ismét a labda mögé állt, azonban az a kapufán csattant, mivel a sorfalból hozzáért egy bosnyák játékos, a szöglet pedig nem volt már veszélyes.

Egy perccel később Varga fejese ment fölé, nagyon érett ekkor a magyar vezetés. A 75. percben jött az első hazai csere, Bollát Csoboth Kevin váltotta. Nem sokkal ezután a vendég kapu előtt Orbán és Botka fejelt össze, mind a ketten lent maradtak, ápolás következett, Botka Endrét pedig le is kellett cserélni. Helyére Balogh Botond állt be, de érkezett a hajrára Ádám Martin és Kerkez Milos is Vargát és Nagyot váltva. A 89. percben jött a meccs legnagyobb helyzete, Ádám nagyjából az ötösről fejelhetett zavartalanul, de a kapus védett.

Ezen az estén semmi sem akart összejönni, így 0-0-val és egy ponttal zártunk itthon a bosnyákok ellen. 

A lefújás után Marco Rossi állt a sajtó rendelkezésére. 

- Gratuláltam a fiúknak az öltözőben, mert jó volt a hozzáállásuk. Az eredménnyel nem vagyok ugyan elégedett, de a teljesítménnyel igen. A németek elleni, legutóbbi meccsen nem sikerült megértetnem a játékosokkal, amit szerettem volna látni a pályán. A bosnyákok ellen viszont megvolt az a küzdőszellem, ami az alapja a mi csapatunknak, épp az ellen a bosnyák csapat ellen, amely sokkal inkább a mi szintünkön van, mint a német válogatott - mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

Folytatás a Nemzetek Ligájában októberben a hollandok ellen.

Férfi labdarúgás,
Nemzetek Ligája, A-liga, 2. forduló

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0 (0-0)

Budapest, Puskás Aréna, v.: Marco Guida

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh, 82.), Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth, 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai, Sallai – Varga B. (Ádám, 82.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Barisic, Katic, Saric (Gigovic, 61.), Bicakcic – Gazibegovic, Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (Tahirovic, a szünetben), Dedic – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 78.)

Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

Sárga lapok: Schäfer (77.), illetve Barisic (21.), Katic (40.) 

Cikkajánló

U21: Gruber kezdett, szűk vereség az Eb-selejtezőn

Az U21-es magyar férfi labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a spanyoloktól.

MTK-FTC: Már kaphatóak a belépők

Az idény első örökrangadójára elkezdődött a jegyértékesítés.

Abu Fani szépített Olaszország ellen

Középpályásunk 33 percet játszott csereként, de ez is elég volt neki, hogy betaláljon a 2020-as Eb-győztesnek.

Szurkolói ankét Kubatov Gáborral és Orosz Pállal

Az FTC elnöke meghívja az ankétra az A-típusú szurkolói kártyával rendelkező szimpatizánsainkat!

Ismét garázsvásár a Groupama Arénában

Szeptember 14-én és 15-én ismét óriási kedvezmények várjuk drukkereinket.

Budafok-FTC: szurkolói információk a kupameccsre

Szeptember 15-én, vasárnap kezdünk a MOL Magyar Kupában a másodosztályú Budafok otthonában.

Ben Romdhane gólja három pontot ért Gambia ellen

Tunézia második ANK-selejtezőjét is megnyerte, így hibátlanul vezeti csoportját.

„Nem számít, ha a Real jön, tegyük emlékezetessé!”

Az 50. születésnapját augusztus végén ünneplő Vincze Ottóval idéztük fel pályafutása mérföldköveit – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin