2024. augusztus 12.
Dibusz Dénes Sellye díszpolgára lett
Az FTC magyar válogatott kapusa szülővárosában vehette át a rangos kitüntetést.

Különleges hétvégéje volt bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk kapitányának, Dibusz Dénesnek. Kapusunk szombaton tagja volt a DVTK otthonában 2-0-s győzelmet arató Ferencvárosnak, majd másnap délután szülővárosában, Sellyén volt jelenése.

A Baranya vármegyei kisváros testületi ülésén ugyanis ünnepélyes díjátadón köszöntötték azokat a személyeket, akik áldozatos munkájukkal segítették a helyi közösségeket, illetve érdemeikkel és sikereikkel öregbítették a település hírnevét.

„Szerintem minden ember életében a gyerekkor nagyon meghatározó. Ez nálam is így volt, így mindig nagy örömmel gondolok vissza az itteni élményekre, emlékekre, amikor átlépem a város határát. Annyira kedves számomra ez a város, hogy ezt nehéz is szavakba önteni. Ha nem az iskolában, vagy nem otthon voltam, akkor nem kellett sokat keresni, mert a focipályán fociztam. Szerencsére kifizetődött, hogy elég sok időt töltöttem ott. Ez a karrier nagyon sok áldozattal járt a szüleim részéről, úgyhogy most is szeretném megköszönni édesanyámnak és édesapámnak, aki már sajnos nem lehet itt velünk. A díszpolgári cím óriási megtiszteltetés és nagyon köszönöm a polgármester úrnak és a városvezetésnek a bizalmat. Azon leszek, hogy az elkövetkezendő években is büszkék lehessenek rám és olyan eredményeket, sikereket érjek el, amelyekkel Sellye jó hírét is öregbíteni tudjam.” – mondta megható köszönőbeszédében Dibusz Dénes.

A Fradival hét magyar bajnoki címet, négy Magyar Kupát, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyerő Dibusz Sellyén kezdte labdarúgókarrierjét és egészen 12 éves koráig életvitelszerűen élt családjával a Pécstől mintegy 50 kilométerre található városban. Innen került később a Pécsi Góliát FC-hez.

„Dibusz Dénes nem véletlenül érdemelte ki ezt a díjat. Itt nőtt fel közöttünk, egy nagyon értékes, jó család példamutató életet élő, sikeres gyermeke. Nagyon örülünk a sikereinek és nagyon örülünk, amikor ellátogat Sellyére és jó példát mutat az itt felnővő gyerekeknek. Ezért a leghatásosabb példa és a legnagyobb segítség a Dénesé. Példaértékű alázatával és hozzáállásával mutatta meg, hogy eredményesen, jó szívvel lehet ilyen sikereket elérni.” – tette hozzá Nagy Attila, Sellye polgármestere.

A díjátadó után Dibusz Dénes közönségtalálkozón is részt vett a helyi művelődési házban, ahol szinte az utcáig ért az érdeklődők és rajongók sora.

Ha kíváncsi arra, kapusunk milyen fogadtatásban részesült szülővárosában, mit jelentett családja számára a díszpolgári cím, illetve hogyan emlékeztek vissza a közös pillanatokra óvodás és általános iskolás barátai, feltétlenül nézze meg a Fradi TV augusztus 20-ai, keddi adását!

Cikkajánló

„Előnyben vagyunk, de van még 90 perc a párharcból”

A találkozó előtt Adam Buksa és Thomas Thomasberg tartott sajtótájékoztatót a dán együttes részéről.

„Hazai pályán meg tudjuk fordítani a párharcot”

A Midtjylland elleni BL-visszavágó előtt Pascal Jansen és Kristoffer Zachariassen tartott sajtótájékoztatót.

FTC–Midtjylland: Ezekkel a programokkal készülünk!

Karaokéval, billiárdfocival, reflexteszttel és lövőerőmérővel is várjuk szurkolóinkat a BL-mérkőzésünk előtt.

Fradi Kamion kitelepülés a BL-selejtező előtt

Szurkolói Élmények és csapolt Fradi Lager a Groupama Arénánál.

Dibusz: „Önbizalmat ad ez a siker a keddi meccsre”

A DVTK elleni 2-0-s sikert követően csapatunk kapitánya, Dibusz Dénes értékelt – VIDEÓ!

Jansen: Elégedett vagyok Dalival és a csapattal

Vezetőedzőnk a DVTK elleni bajnoki után értékelt.

Ben Romdhane duplája három pontot ért Miskolcon

Férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzött a DVTK vendégeként az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

Meccselemzés: 30 százalék esély volt a védésre

A Ferencvárosi Torna Club szakemberei a dán Midtjylland elleni idegenbeli BL-mérkőzést elemezték.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin