2024. július 7.
Dibusz Dénes: „Mindenki vevő az edzőnk stílusára”
A lienzi edzőtáborban csapatkapitányunkat, Dibusz Dénest faggattuk az elmúlt és az elkövetkezendő időszakról.

- Idén nyáron nem volt hosszú a szabadságod. Mennyire tudtál feltöltődni ebben a néhány napban?

- Valóban nem sok pihenőm volt az Európa-bajnokságot követően, de ebben azért bőven van már rutinom. Természetesen a családommal voltam, próbáltuk minél tartalmasabban eltölteni a rendelkezésünkre álló időt. Ilyen szempontból nehéz a nyári időszak, hiszen a családommal sokszor csak FaceTime-on tudok beszélni. A kisfiam ilyenkor egyébként képernyőfotókat szokott készíteni rólam, amelyeket később nézegetni tud. De nem panaszkodom. Sok mindent fel kell áldozni azért, hogy sikeresek legyünk.

- Hogy tetszik eddig a lienzi edzőtábor?

- Minden adott hozzá, hogy jó munkát végezhessünk. Szép környezetben vagyunk, amihez hozzá lehetünk szokva. Ausztriában ezen a környéken mindenhol gyönyörű a táj. Első nap, a megérkezésünket követően ráhangoló edzésünk volt lábtenisszel. Másnap kétszer tréningeztünk. A szombati mérkőzés előtti edzésen pedig a pontrúgásokat és a különböző taktikai elemeket gyakoroltuk. Az már az eddigiek alapján is érezhető, hogy vezetőedzőnk intenzív játékot vár el tőlünk. Az edzések tempója emelkedett a korábbiakhoz képest.

- Pascal Jansen nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra. Pozitívan fogadta ezt a csapat?

- Igen, szereti elmagyarázni az adott szituációkat. Legtöbbször azonnal, már a pályán jelzi, ha valami esetleg nem tetszik neki. Ezért is érzem gördülékenynek a közös munkát vele. Mindenki vevő az edzői stílusára. Reméljük, hogy napról napra jobb állapotba kerül a csapat. Igyekszünk elsajátítani azt a játékot, amelyet elvár tőlünk. Fontos emellett, hogy olyan csapategységünk legyen, amely a nehezebb pillanatokon átsegít bennünket. Remélhetőleg ezzel a következő szezonban sem lesz probléma. Emellett persze mentálisan és fizikálisan is erősnek kell lennünk, hogy teljesítsük céljainkat.

- Ami elsősorban a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutást jelenti?

- Igen, az a fő célunk, hogy a selejtezőköröket sikerrel abszolváljuk. Fel kell vállalnunk, hogy idén van a legnagyobb esélyünk a csoportkörbe jutásra. Természetesen egyik ellenfelünket sem becsüljük le. Biztos vagyok benne, hogy mindegyik párharc nagyon nehéz lesz. A legnagyobb erősségünknek azt érzem, hogy a keret nagy része együtt maradt. Remélhetőleg július közepére és végére már úgy fog kinézni a csapat az új vezetőedzőnk irányításával, ahogy azt szeretnénk. Az elmúlt öt év koefficienspontjainak köszönhetően olyan kedvező helyzetből várhatjuk a BL-selejtezősorozatot, amilyenben még nem voltunk. Élnünk kell ezzel az eséllyel!

- Bízunk benne, hogy Varga Barnabásra is minél előbb számíthat a szakmai stáb. Mennyire viselt meg lelkileg a sérülése az Európa-bajnokságon?

- A sérülést követő percek nagyon drámaiak voltak. Ameddig nem tudtuk pontosan, hogy van, addig mindannyiunkból nagyon sok érzelem előjött. Meg voltunk rémülve. Nemcsak mi, hanem az egész futballvilág szorított érte. Bízunk benne, hogy nem lesz annyira hosszú a felépülési ideje, s adott esetben már akár a Bajnokok Ligája-selejtezők során újra a pályán lehet. Azt is reméljük, hogy úgy épül fel ebből a sérülésből, hogy a történteknek nem marad benne nyoma, és olyan jó formában tér majd vissza, mint amilyenben a sérülése előtt volt.

- Maradt benned hiányérzet az Európa-bajnoksággal kapcsolatban?

- Nagyon sajnálom, hogy nem léptem pályára. Ha nem is kezdő kapusként, de bíztam benne, hogy úgy alakulnak a mérkőzéseink, hogy a skótok ellen szerepet kaphatok. Sajnos nem úgy végződött az első két csoportmérkőzésünk, hogy így történjen. Nyilvánvalóan ezt a döntést elfogadtam, és nem is lepett meg túlzottan. Az sokkal jobban fájt, hogy a csapat nem tudta kihozni magából azt, ami a maximum lett volna. Ha úgy esünk ki, hogy nincs bennünk hiányérzet, akkor teljesen más a szánk íze. Nem értük el a teljesítő képességünk határát. De még így is volt esélyünk a továbbjutásra. Sajnos az angolok és a portugálok nem tették meg nekünk azt a szívességet, hogy megnyerjék a meccsüket, így nem jött össze a továbbjutás. Három napig szurkoltunk és izgultunk, de így alakult. Előre kell tekintenünk.

Cikkajánló

A rocksztár Varga Ádám és DJ Zágonyi a szentélyben

A gitároktól és a DJ-pulttól zengett a Groupama Aréna a zene világnapján – VIDEÓ!

„Fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen nyilatkozott a vasárnapi, Paks elleni mérkőzésünk előtt.

„Felvettük a versenyt a Tottenhammel”

Stefan Gartenmann és Cristian Ramírez értékelte a Tottenham elleni UEFA Európa Liga-mérkőzésünket.

„Az akaratra és a játékra nem lehet panasz”

A Tottenham ellen eredményes Varga Barnabás szerint egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek - VIDEÓ!

Nagyot küzdöttünk, szoros vereség a Tottenham ellen

Varga szépített, de csapatunk 2-1-re kikapott a Tottenham ellen az UEL főtábláján.

"Sok tanulsággal szolgált ez a meccs"

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint a helyzetkihasználáson javítani kell.

Négy bajnoki mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára a Fehérvár, a Győr, a DVSC és a Kecskemét ellen.

Matheus Saldanha: „A higgadtság az egyik nagy erényem”

Úton-útfélen rovatunkban brazil labdarúgónk beszélt legfőbb erősségeiről és arról, hogy érzi magát a Fradiban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin