2023. május 6.
Dibusz Dénes már hatszoros magyar bajnok a Fradival
124 év alatt csupán heten nyertek több bajnokságot csapatkapitányunknál a Ferencváros játékosaként.

A Ferencváros férfi labdarúgó-szakosztálya péntek este óta immáron 34 magyar bajnoki elsőséggel büszkélkedhet, együttesünk négy mérkőzéssel az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényének vége előtt bebiztosította az újabb, sorozatban ötödik bajnoki címét. Ebből az alkalomból azt vizsgáltuk, hogy jelenlegi játékosaink közül ki hányadik bajnoki címét nyerte az FTC színeiben!

Dibusz és Botka a legeredményesebb

Egyetlen olyan labdarúgónk van, aki már a 2016-os aranyérem megszerzéséből is kivette a részét, ő pedig nem más, mint a csapatkapitány, Dibusz Dénes! Kapusunk ezzel nem akármilyen magasságokba emelkedett a klub bajnokait összegyűjtő örökranglistán, hat bajnoki címével ugyanis már a vonatkozó örökranglista harmadik helyén áll – olyan nagyságokkal holtversenyben, mint Gorszky Tivadar és Weinber II János. Náluk többször csak a hétszeres bajnok Fritz Alajos, Koródy Károly, Rumbold Gyula és Schlosser Imre, valamint a nyolcszorosok, Bródy Sándor, Manglitz Ferenc és Weisz Ferenc ünnepelhetett bajnokságot. Dibusz Dénes teljesítményének értékét növeli, hogy míg a múlt nagyjai a „hőskorban” a profi éra előtt halmozták a sikereket, addig Dibusz már a professzionalizmus korában ért fel hatszor a csúcsra.

Fontos kiemelni, hogy Botka Endre személyében van még egy hatszoros magyar bajnoka a Ferencvárosnak, ő azonban az FTC futballistájaként ötöt nyert, hiszen korábban egyszer a Honvéd bajnokcsapatának is tagja volt. Rajta kívül az ötödik aranyérmét veheti át hamarosan a Fradi focistájaként Sigér Dávid és Tokmac Nguen is. Ez a trió ezzel a bajnokok örökrangsorának negyedik helyén áll dr. Borbás Gáspár, dr. Géczi István, Lázár Gyula, Pataky Mihály, dr. Sárosi György és Szeitler Károly mellett.

A minden idők bajnokait összegyűjtő lista ötödik helyére a mostani csapatból még hárman férnek oda: az immáron négyszeres aranyérmes Vécsei Bálint, Eldar Civic és a szezont még velünk kezdő, ám az idény közben távozó Franck Boli. Ők már többekkel osztoznak a dicsőségen a mai korból, négyszeres magyar bajnokaink közül viszont a legnagyobb név kétségtelenül 1967 Aranylabdás labdarúgója, Albert Flórián.

 

Háromszor, kétszer, egyszer…

Az aktuális keretből péntek óta háromszoros bajnoknak vallhatja magát Bogdán Ádám, Henry Wingo, Samy Mmaee, Adnan Kovacevic és a téli átigazolási időszakban a német élvonalba igazolt Aissa Laidouni is. A kétszeresek táborát erősíti Redzic Damir, Ryan Mmaee, Kristoffer Zachariassen, Muhamed Besic, Marquinhos, Carlos Auzqui, Anderson Esiti, Pászka Lóránd és ifjabb Lisztes Krisztián is. Először lett bajnok a Fradival Amer Gojak, Myenty Abena, Owusu Kwabena, Nikolai Baden Frederiksen, Mehdi Boudjemaa, Ángelo Sagal, Baráth Péter, Mats Knoester, Adama Traoré, Xavier Mercier és a szezon közben távozó Rasmus Thealander is.

 

Ünnepeljük együtt a bajnokokat!

Korlátozott számban még mindig vannak elérhető belépők a Kisvárda Master Good elleni, május 6-án, szombaton 19.45-kor kezdődő bajnokira. Vegye meg jegyét online a meccsjegy.fradi.hu-n vagy személyesen a Groupam Aréna jegypénztáraiban (általános nyitvatartás: H.: zárva, K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00, V.: zárva, kivéve meccsnapokon), és legyen részese a helyszínen az újabb győzelemnek! További jegyinformációk ITT!

Elindult a 2023/2024-es bajnoki bérletek értékesítése!

A bérletértékesítés első szakaszában, április 18-tól május 28-a éjfélig drukkereink megújíthatják a 2022/2023-as szezonra szóló idénybérletüket, valamint early bird áron új bérletüket is megvásárolhatják. Érdemes sietni, hiszen a bérleteladás ezen szakaszában több kategóriában (1., 2., 4., B-közép, családi szektor) is kedvezőbb áron juthatnak hozzá bérletükhöz! Bővebben ITT!

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin