2024. augusztus 17.
Kehinde döntött, 17 meccses a győzelmi szériánk
Varga Barnabás győztes derbin tért vissza, miután férfi focicsapatunk 1-0-ra verte az Újpestet.

Tovább íródik-e a nagy győzelmi szériánk a derbik történetében, ez volt a legnagyobb kérdése a szezon első Újpest elleni rangadójának az OTP Bank Liga 4. fordulójában. 35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk két győzelemmel és kapott gól nélkül várta az összecsapást és rekordot jelentő, zsinórban megnyert 16 derbigyőzelemmel. A nyáron nagy átalakuláson áteső lilák legutóbb, a Fehérvár ellen szerezték meg első sikerüket a szezonban. A mérkőzés előtt máris volt oka örömre a szurkolótáborunknak, az Eb-n megsérült gólkirályunk, Varga Barnabás ugyanis visszatért a csapatba, igaz még csak maszkban. Pascal Jansen vezetőedző az alábbi kezdőt dobta harcba a lilák ellen: Dibusz – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez – Rommens, Abu Fani – Gruber, Zachariassen, Ben Romdhane – Varga B.



I. félidő

A meccs legelején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a 3. percben egy bal oldali beadás után a jól érkező Gruber Zsombor fejelhetett közelről és erősen, Piscitelli ugyan védeni tudta, de jött Ben Romdhane, aki viszont az üres kapu ellenére a lécre bombázott. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz. Bár nem volt telt ház, a drukkereink végig fantasztikus atmoszférát teremtettek a Groupama Arénában. A 9. percben belga középpályásunk vállalkozott lövésre, de a jobb alsóba tartó löketét szögletre ütötte Piscitelli, majd nem sokkal később Abu Fani durrantott 17 méterről fölé. A félidő derekán, az ivószünet előtt Cebrail Makreckis szólózott be az újpesti tizenhatoson belülre, de túl sok volt a csel, végül a lövését könnyedén védte az olasz kapus.

Fél óra elteltével az agilisan játszó Grubert kapott labdát a jobb oldalon, beadásával Varga Barnabást kereste, de elszállt a játékszer csatárunk felett. A meccs első sárgáját újpesti kapta, Gergényi Gruber lerántásáért. A félidőig hátralévő időben a kapuk nem forogtak veszélyben a kapuk, az irányítás továbbra is nálunk volt, a lilák lövés nélkül hozták le az első 45 percet.

II. félidő

A szünetben nem volt csere egyik oldalon sem. A második félidő is Ben Romdhane-helyzettel indult, távoli lövésére azonban leért Piscitelli. A pályára szálló füst miatt kicsit állt a játék, majd cserékkel frissítettek a csapatok, nálunk Ben Romdhane, Gruber és Rommens jött le, helyükre Kehinde, Traoré és Maiga állt be. Az Újpestnél Keita váltotta Mucsányit. A 65. percben nagy helyzet maradt ki, Makreckis bedobását fejjel elvétette Varga, ám így volt jó Maigának, aki viszont Piscitelli kezébe bólintott. Nem sokkal később Traoré iramodott meg a jobb oldalon, szöktette Zachariassent, akinek a beadása azonban nem jutott el az ötösön belül érkező Kehindéhez. Az újpesti védő kézzel sodorta a labdát a kapus kezébe, a VAR-ozás után Bogár játékvezető azonban úgy gondolta, ez nem tizenegyes. A 74. percben Ramírez beadásnak szánt labdája pattant meg, Piscitelli a lécre tudta tolni azonban. Az utolsó tíz percre nyáron igazolt játékosunkat, Isaac Pappoét is bevetettük, valamint beállt Kady is Zachariassen, illetve Abu Fani helyett. A meccs végére 10 percet húzott rá ráadásként a bíró. Jól is jött az idő, Tosin Kehinde ugyanis megindult és egy szép szóló végén felvarrta a labdát a jobb felső sarokba (1-0). Kehindének később is volt egy nagy lehetősége, de az eredmény már nem változott. A végén volt egy kis kakaskodás is, melyet követően sajnos Abu Fanit kiállították a kispadról. Izgalmas volt a hajrá, csapatunk három meccsből három győzelemmel, kapott gól nélkül áll a bajnokságban. 

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 4. forduló

Ferencváros – Újpest 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 18.751 néző. V.: Bogár

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez – Rommens (Maiga, 61.), Abu Fani (Pappoe, 78.) – Gruber (Traoré, 61.), Zachariassen (Kady, 78.), Ben Romdhane (Kehinde 61.) – Varga B.. Vezetőedző: Pascal Jansen

Újpest: Piscitelli – Bese, Duarte, Nunes, Gergényi – Mucsányi (Keita, 61.), Tajti (Radosevics, 80.), Geiger (Tóth, 92.), Tamás – Ljujics (Dénes, 92.), Brodic. Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gól: Kehinde (92.)

Sárga lapok: Gergényi (36.), Bese (94.), Tamás (96.), Nunes (99.)

Kiállítva: Abu Fani (99. - kispadról)
 

Cikkajánló

Új igazolásunk már családjának is bemutatta a Fradit

Virgil Misidjant a derbin átélt élménye megerősített abban, hogy a Ferencvároshoz szeretne igazolni - VIDEÓ

Gólerős szélsőt igazoltunk

A suriname-i válogatott Virgil Misidjan holland és német élvonalbeli tapasztalattal Szaúd-Arábiából érkezik.

UEL-playoff a Fradi Kamionnal

Kitűnő szurkolói élmények várják szurkolóinkat klubunk országjáró járművénél a Borac Banja Luka elleni mecsen.

Jöhet a Fradi Racing? Ők vezetnék F1-es autóinkat!

Wéber Gábor a Formula-1 mellett a Fradi szerelmese is – VIDEÓ!

Varga Barnabás: „Bátorság? Na, azzal nem volt gond!”

A derbin parádés gólt szerző Tosin Kehinde a pályára lépese előtt magát motiválta - VIDEÓ

Pascal Jansen: „A fiúk mindig hisznek a győzelemben”

Vezetőedzőnk elégedett játékosaival, akik az utolsó másodpercig küzdöttek a pályán.

Indul a licit a győztes meccslabdára!

A meccslabda megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Mihályi Jeromos perjel is nekünk szurkolt a derbin

A Tihanyi Apátság első embere megtekintette a Fradi Múzeumot, majd csapatunknak drukkolt az Újpest ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin