2024. augusztus 15.
Dán belső védőt igazoltunk
Stefan Gartenmann a dán FC Midtjyllandtól érkezik a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

35-szörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunkban folytatja pályafutását a 27 esztendős dán védő, Stefan Gartenmann, aki Isaac PappoeRaul GustavoKady Borges és Philippe Rommens után az ötödik nyári igazolásunk.

- Stefant már régebb óta ismerjük, most pedig egy olyan kedvező lehetőség nyílt, hogy sikerült megszereznünk őt. Egy nagyon megbízható belső védő, aki mindig képes hozni az elvárt szintet. Nagyon jó karakter, nagyon jó mentalitású, profi gondolkodású játékos, aki a csapat struktúrája szempontjából is fontos szerepet tud majd betölteni. Fontos, hogy fenntartsuk a konkurenciaharcot ezen a poszton. Bízunk benne, hogy már rövid távon meg tudja oldani ezt a feladatot - mondta új igazolásunkról sportigazgatónk, Hajnal Tamás.

Bemutatás

A védelem közepén bevethető, 187 centiméter magas Stefan Gartenmann 1997. február 2-án született a dániai Roskildében. Szülővárosában kezdett el futballozni, majd 2013-ban a Heerenveenhez került, amelyet 2017-ig erősített, a felnőtt csapatban nem lépett pályára, viszont az U21-es csapattal kétszeres holland bajnok volt.

Ezután szerződtette a dán Sønderjyske, amelynek színeiben 174 mérkőzésen 10 gólt szerzett, a 2019/20-as szezonban pedig megnyerte a csapattal a Dán Kupát. Gartenmann végig játszotta a jelenleg másodosztályú Aalborg BK ellen 2-0-ra megnyert finálét. A haderslevi együttesben csapattársa volt többek között az ukrán válogatott Artem Dovbyk is, aki a 2023/24-es szezonban elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a katalán Girona a Real Madrid és a Barcelona mögött bronzérmes lett a spanyol bajnokságban, ezzel pedig története során először bejutott a Bajnokok Ligájába csoportkörébe.

2022-ben igazolt az FC Midtjyllandhoz, amellyel legutóbb, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében csapott össze együttesünk. A hátsó alakzat közepén, valamint a jobb oldalon is bevethető Gartenmann a herningi csapatban összesen 38 tétmeccsen kapott szerepet, négyszer volt eredményes. A 2023/24-es idényt a skót élvonalban, a négyszeres bajnoki aranyérmes, KEK- (1982/83) és Európai Szuperkupa-győztes (1983/84) Aberdeenben töltötte kölcsönben, 45 meccsen három gólt jegyzett. Gartenmann végig pályán volt a Skót Ligakupa-döntőben is, amelyet az Aberdeen 1-0-ra vesztett el a Rangers ellen, így végül ezüstérmet kapott.

Korábban az U16-os, az U17-es, az U19-es, az U20-as és az U21-es dán válogatottban is pályára lépett, összesen nyolc gólt szerzett.

Cikkajánló

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Az idény első derbijén a Turizmus Napja tematikával készülünk szurkolóink számára.

FTC-Újpest: Mutatjuk meccsnapi ajánlatunkat!

Az új idény első derbijén a Fradi terepmintás övtáskát vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Fradi Kamion-kitelepülés a derbi előtt

Szurkolói Élmények és csapolt Fradi Lager a Groupama Arénánál.

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin