2024. október 2.
„A Spurs 800 milliót ér, nehéz dolga lesz a Fradinak”
A Tottenhamben szereplő korábbi női focistánk, Csiki Anna rendszeresen követi az FTC mérkőzéseit.

Csiki Anna a Ferencvárosnál kezdte pályafutását, a korosztályos együttesek után 2015-ben mutatkozott be az első csapatban. Korábbi középpályásunk bajnoki címet és három kupagyőzelmet ünnepelhetett zöld-fehérben, mielőtt a svéd BK Häckenhez igazolt.

A rendszeresen a BL legjobb nyolc csapata között szereplő skandinávoknál komoly tapasztalatra tett szert, így idén nyáron szintet lépett, és a Tottenham Hotspurhoz igazolt. Csiki már be is mutatkozott a világ legerősebb bajnokságában, most pedig angliai élményeiről, a sarkantyúsokról és londoniak Fradi elleni összecsapásáról is beszélt.

Nem idegen számodra a légiósélet, a Tottenham előtt Svédországban is játszottál. Milyen az új közeg, sikerült már beilleszkedned?

- Nagyon jó közegbe érkeztem, nem csak a futball, hanem a társaság is kiváló. Meglepően hamar akklimatizálódtam, pár nap után úgy éreztem, mintha már hónapok óta itt lennék. Ráadásul a Feyenoord elleni edzőmeccsen jó játékkal sikerült bemutatkoznom, ami mindig óriási löketet ad egy új időszak elején. A körülmények is fantasztikusak, Svédországban már igazán profi környezetben futballozhattam, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy itt tízszer olyan jók a feltételek.

Szintet léptél a nyáron, milyennek érzed a bajnokságot, mennyivel nehezebb itt megállnod a helyed?

- Már a Häckennél is óriásiak voltak az elvárások, elvégre mindig a legjobb nyolc között szerepeltünk a Bajnokok Ligájában. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy ez egy teljesen más szint. Komoly a konkurencia a csapaton belül, de megküzdök a helyemért, végtére is ezért vagyok itt. Ami a bajnokságot illeti, az angol élvonal az első a világon minden statisztikai mutatóban, úgyhogy a legjobb helyen vagyok.

Mennyire követed a Fradi eredményeit, a női és a férfi focistákat? Mit szólsz ahhoz, hogy a fiúk pont a Tottenhamet kapták ellenfélül az Európa Ligában?

- Nagy fradista vagyok, nagyjából minden szakosztályt figyelemmel kísérek, a jégkorongtól egészen a női kézilabdáig. Gyakran járok meccsekre is, amikor otthon vagyok, mindig élőben nézem meg a női kéziseket, amikor Érden játszanak, de a Tüskecsarnokban is többször voltam már. A sorsolás alatt nagyon szurkoltam, hogy a Fradi Londonban játsszon a Spursszel, mert akkor a helyszínen nézhettem volna meg a meccset. Sajnálom, hogy ez nem jött össze, de a tévében természetesen követni fogom a találkozót.

Milyennek látod a Spurs idei szezonját, a keretet, milyen játékerőt képvisel a csapat?

- Azt hiszem, hogy senkinek sem kell részletesebben bemutatni a Tottenhamet, nagyon komoly maggal rendelkeznek, de a nagyobb neveken is kívül kiváló játékosok alkotják a keretet, nem csoda, hogy közel 800 millió eurót ér a keret. Igaz, hogy Szon sérülés miatt nem biztos, hogy elutazik Budapestre, de a csapat a kapitány nélkül is összehangban van, ezért a Fradinak nagyon nehéz dolga lesz csütörtök este.

Mennyi esélye van a mieinknek, mivel lephetjük meg a vendégeket és milyen végeredményre számítasz?

- Ezt nehéz előre megmondani, de bízom abban, hogy meglepetést okozhatnak a fiúk. Egymeccses párharcról van szó, ilyenkor bármi megtörténhet. Úgy látom, hogy nagyon rendezett a csapat, és ez főleg a jelenlegi edzőnek és a vezetőségnek köszönhető. A kulcs nyilvánvalóan a védekezés lesz, itt nem lehet hibázni. Ugyanakkor a Fradinak komoly nemzetközi tapasztalattal bíró szélsői és támadói vannak, akik mindig veszélyt jelentenek az ellenfél kapujára. Ha minden összejön, és egy kis szerencsénk is lesz, borsot törhetnek a sarkantyúsok orra alá!

(Fotó: www.x.com/spursofficial)

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, főtábla, 2. forduló

FTC - Tottenham Hotspur
Budapest, Ferencváros Stadion
2024. október 3. csütörtök, 18:45
Jegy: ITT!

Cikkajánló

„Nagy kihívás lesz a Ferencváros elleni találkozó”

Maddison társairól és saját szerepéről, Postecoglou Puskás Ferencről és a ferencvárosi szurkolókról beszélt.

Jansen: „Ki kell használnunk a Tottenham gyengeségeit”

Csapatkapitányunk, Dibusz Dénes, és vezetőedzőnk, Pascal Jansen válaszolt az újságírók kérdéseire.

FTC-Tottenham: ezekkel a programokkal készülünk

Érdemes lesz időben érkezni a stadionba az angolok elleni UEL-mérkőzésünkre.

Rossi ismét három FTC-játékosra számít a válogatottban

A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya Botka Endrét, Dibusz Dénest és Varga Barnabást is meghívta.

Zajlik a licit Saldanha három labdájáért

A meccslabdák megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

FTC-Tottenham: a Fradi Kamionnal is találkozhat

A csütörtöki UEL-meccsünk előtt 15.45 és 18.45 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

FTC-Tottenham: indul az egymeccses jegyek értékesítése!

Továbbra is elérhetők a 4 UEL-mérkőzésre érvényes bérletek a legkedvezőbb áron!

Az árvíz elleni védekezés hőseit fogadtuk

A Groupama Arénában köszöntöttük az árvízvédelemben résztvevő hősöket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin