2023. december 26.
Cristian Ramírez: „A család az otthon”
Nyáron visszatért ecuadori közönségkedvencünk, Cristian Ramírez beszélt a mögöttünk hagyott hónapokról.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk csoportmásodikként, veretlenül (2 győzelem, 4 döntetlen) jutott be a UEFA Európa Konferencia Liga egyeneses kieséses szakaszába, ahol a nyolcaddöntőbe kerülésért a görög Olympiakosszal kell megmérkőznie.

Az újabb kupatavasz kiharcolásában komoly szerepet vállalt ecuadori közönségkedvencünk, a nyáron visszatért Cristian Ramírez, akit drukkereink rögtön meg is választottak július hónap legjobb Fradi-játékosának. A félelmetes ballábbal rendelkező védő a FradiMédiának beszélt a mögöttönk hagyott hónapokról, de azt is elmondta, mivel tölti a téli pihenőt.

Véget ért az őszi szezon, hogyan értékeled a csapat és saját magad eddigi teljesítményét?

- Nagyon boldog vagyok, hiszen továbbjutottunk az UEFA Európa Konferencia Ligában, ez óriási eredmény. Ebből a sikerből mindenki kivette a részét, a játékosok és a stáb egyaránt. Büszkék lehetünk magunkra, de a pihenés után folytatódik a munka. Ami engem illet, nagyon jól érzem magam, és szerencsés vagyok, hogy itthon lehetek, a családommal, az ő jelenlétük mindig óriási motivációt jelent. Sajnos az utóbbi időben sérülések hátráltattak, emiatt nem tudtam segíteni a csapatnak, de úgy érzem, annyi időt töltöttem a pályán, amennyit csak tudtam. Most lesz időm a regenerációra, és arra is, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészüljek a folytatásra.

Mit vársz a nemzetközi kupatavasztól?

- Az Olympiakoszt kaptuk, de ami azt illeti, tulajdonképpen mindegy, hogy ki ellen kell majd pályára lépnünk tavasszal. A lényeg az, hogy sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, innentől már minden mérkőzés ajándék. A Krasznodarral már szerepeltem az egyenes kieséses szakaszban, jó emlékeim vannak arról az időszakról. Játszottunk a Celta Vigo és a Fenerbahce ellen is, itt már nincsenek könnyű ellenfelek. Ettől függetlenül bízom benne, hogy minél tovább jutunk tavasszal, mindent meg fogunk tenni ezért.

A futball előtt pihenés – hogyan telik a karácsony a Ramírez-családnál?

- Karácsonykor általában hazarepülünk Ecuadorba, legalábbis sokáig ez volt a szokás. Pár éve azonban már nem ott, hanem a világ valamely másik táján, általában valahol Ázsiában töltjük az ünnepeket. Kedvelt úticélunk például Bali vagy Indonézia. Ilyenkor megpróbálunk kicsit kikapcsolódni, kizárni a külvilágot, csakis egymásra és a pihenésre koncentrálunk. Nincsen állandósult vagy előre meghatározott ünnepi menetrendünk, a hangsúly tényleg a családon van. Mindig az a legfontosabb, hogy együtt legyünk, és ehhez nem feltétlenül van szükség bármiféle alkalomra, az ünnep tulajdonképpen maga az együtt töltött idő.

Tehát nem a környezet, hanem a társaság a fontos?

- Pontosan. A család az otthon. Különösen fontos az is, hogy ne csak az én, hanem a feleségem szüleivel is együtt legyünk, hiszen nagyon jó a kapcsolatunk. Velük persze kicsit egyszerűbb programokat szervezni, hiszen mindannyian Magyarországon élünk. A legjobb persze az, amikor a szüleim megérkeznek Ecuadorból, és az egész család együtt van.

Mit jelent számodra a karácsony?

- Vallásos vagyok, ezért fontos számomra az ünnep, de ahogy azt már korábban is elmondtam, ennek az időszaknak a szépsége abban rejlik, hogy végre újra együtt lehetünk a szeretteinkkel. Ennél az érzésnél nincs jobb a világon.

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin