2024. október 20.
Brazil támadóink góljaival 2-0-ra vertük a Fehérvárt
Saldanha hetedik meccsén hetedik gólját szerezte, Kady Paks után újra betalált listavezető csapatunkban.

Harmincötszörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk a válogatott szünet után a Fehérvár együttesét fogadta az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A mérkőzés előtt az FTC elnöke, Kubatov Gábor adta át a HSA Hónap Játékosa díjat szeptember legjobbjának, Matheus Saldanhának.

A találkozón Pascal Jansen a Dibusz - Makreckis, Cissé, Gartenmann, Civic - Maiga, Rommens - Traoré, Kady, Kehinde - Saldanha kezdőcsapatnak szavazoztt bizalmat. 

I. félidő

A kezdőrúgást a vendégek végezhették el, a második percben azonban ijedten kapta fel a fejét a Groupama Aréna közönsége, Habib Maiga esett szerencsétlenül a földre, de szerencsére nem történt sérülés, középpályásunk tudta folytatni a játékot. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Kovács Mátyás próbálkozását Dibusz magabiztosan védte. A 19. percben Kady ívelése tűnt jónak, Kehinde be is mozgott az üres területre, de Dala jól jött ki a kapujából, és összeszedte a labdát. Három perccel később megint brazil légiósunktól indult a támadás, aki Traoréhoz továbbított, mali szélsőnk becselezte magát a tizenhatoson belülre, lövését Dala bravúrral hárította.

A 23. percben megszereztük a vezetést, Kady passzába Serafimov ért bele rosszul, így a labda Saldanha elé került, aki ballal a Fehérvár kapujába lőtt (1-0). Hat perccel ezután Dibusznak kellett nyújtózkodnia, egy vendégbedobás után Gradisar fejelt, kapusunk a léc alól piszkálta ki a labdát. A 32. percben Kady mutatott be gyönyörű cseleket, védői csak szabálytalanul tudták megállítani, a szabadrúgás után azonban Rommens a kapu fölé bombázott. A 40. percben a tizenhatosról végezhetett el szabadrúgást a Fehérvár, Csongvai lapos lövését Dibusz fogta. A félidő rendes játékidejének utolsó percére is jutott egy kísérlet, de Maiga sem talált kaput. 

II. félidő

A szünetben egy helyen változattunk, Maiga helyett Abu Fani érkezett. A 49. percben Kehinde szerzett labdát a támadóharmadban, majd Traoréhoz került a labda, aki közelről lőtt, de Dala lábbal védett. A kipattanót Saldanha emelte kapura, de a vendégek hálóőre ezúttal is résen volt. Az 54. percben Kehinde harcolt ki büntetőt, Traoré beadása után kapásból lőtt, a labda pedig Serafimov kezében akadt el. A tizenegyest Kady végezte el, és magabiztosan a jobb alsóba gurított, így megduplázta az előnyt (2-0). A 62. percben megfogyatkoztak a mieink, Kehinde talpalta le Simutot, így a játékvezető kiállította. Öt perccel később Pascal Jansen cserélt, Saldanhát Varga Barnabás, Kadyt Misidjan váltotta. A 73. percben Zachariassen is beállt, Traoré hagyta el a pályát.

A hajrában az emberelőnyben játszó vendégek diktálták a tempót, de támadásiakat nem koronázta siker. Együttesünk így 2-0-s győzelmet aratott, és újra a tabella élén áll a bajnokságban. Labdarúgóink legközelebb október 24-én, csütörtökön az OGC Nice ellen lépnek pályára az Európa Ligában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 10. forduló

FTC-Fehérvár 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 11 105 néző, v: Antal Péter

FTC: Dibusz - Makreckis, Cissé, Gartenmann, Civic - Maiga (Abu Fani, 46.), Rommens - Traoré (Zachariassen, 73.), Kady (Misidjan, 67.), Kehinde - Saldanha (Varga B., 67.)
Vezetőedző: Pascal Jansen

Fehérvár: Dala - Spandler, Csongvai, Huszti, Simut (Kovács P., 76.), Serafimov - Kovács (Stefanelli, 59.), Szabó (Kalmár, 76.), Bedi (Katona M., 83.) - Gradisar, Holender
Vezetőedző: Pető Tamás

Sárga lapok: Gartenmann (40.), illetve Simut (14.), Bedi (31.)

Piros lap: Kehinde (62.)

Gólok: Saldanha (23.), Kady (56. - 11-esből)

 

 

 

 

Cikkajánló

„Ha a fiam kísért be, nyertünk, hozom a Nice ellen is”

Dibusz Dénes elmondta, amikor kislánya kinn volt a meccsen, még gólt sem kapott – VIDEÓ!

„Örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint emberhátrányban is megfelelő stratégiával futballoztunk.

Indul a licit Saldanha és Kady labdájáért

A meccslabdák megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

HSA Hónap Játékosa: Saldanha lett szeptember legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon gólerős brazil támadónkat látták szeptember hónap legjobbjának.

Pascal Jansen: „A játékosaim rendkívül elszántak”

Soron következő hazai bajnokink előtt holland vezetőedzőnk mondta el várakozásait.

FTC–Fehérvár FC: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon a Közlekedés Napját ünnepeljük. Számos programmal várjuk a szurkolókat.

Sajtóakkreditáció a Nice elleni UEL-meccsre

A sajtó munkatársai október 22-e, kedd 16.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

„Szeretnék segíteni a Fradinak a pályán kívül is”

Korábbi brazil labdarúgónk tervei szerint jövőre Magyarországra utazik – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin