2020. november 12.
Botka Endre: „Ezt az évet nehéz volna tovább fokozni”
Védőnk boldogan értékelt, miután a magyar labdarúgó-válogatott kivívta az Eb-szereplést.

Mint megírtuk, a magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Izlandot csütörtök este, így megnyerte az Eb-pótselejtező döntőjét és kvalifikálta magát a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón BL-szereplő férfi futballcsapatunk védője, Botka Endre is összegzett.

- Aki ismeri Marcót (Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya, aki a pozitív vírustesztje miatt csütörtökön nem lehetett a csapat mellett – a szerk.), az tudja, hogy milyen lelkesítő beszédeket szokott tartani. Természetesen a meccs előtt és a félidőben is megvolt vele a kapcsolat, az egész csapat előtt tudott beszélni. Nyilván látta ő is, hogy mik voltak a problémák az első félidőben, ezekre próbáltunk mi is reagálni a folytatásban. Néhány helyzetet leszámítva szerintem végig a kezünkben volt az irányítás, mi birtokoltuk többet a labdát. Nehéz volt feltörni az ellenfél védekezését, de sikerült – kezdte értékelését Botka Endre.

Újságírói kérdésre válaszolva Botka elmondta: nehéz volna tovább fokozni ezt az évet azok után, hogy a Fradival a BL csoportkörébe jutott, a válogatottal pedig kiharcolta az Európa-bajnoki szereplést. Hozzátette: a nemzeti csapat mindvégig hitt a sikerben.

- Az egész csapaton azt éreztem, még akkor is, amikor hátrányban voltunk, hogy meglesz a kijutás, egyszerűen nem lehetett más forgatókönyve ennek a meccsnek. Az első félidőben volt egy veszélyes szituáció, amikor menteni tudtam, Fityó (Fiola Attila) még időben szólt nekem, így tudtam reagálni. Azon kívül nem sok hasonló helyzete volt Izlandnak – folytatta. - Tisztában voltunk vele, hogy az egész ország nekünk szurkol majd, tudtuk, hogy a jelenlegi helyzetben mindenki a mérkőzést fogja nézni, ezért is szerettünk volna mindenkinek örömet okozni, azokért is játszottunk, akik az egészségünkért dolgoznak.  

Magyarország az Eb F-csoportjában szerepel majd a világbajnok Franciaország, az Eb-címvédő Portugália és Németország társaságában.

- Bízunk abban, hogy minél több pontot tudunk majd szerezni – mondta ezzel kapcsolatban Botka Endre. - A Fradival is az volt a cél, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, onnantól pedig azért teszünk meg mindent, hogy minél jobb játékkal a lehető legtöbbet kihozzuk a szituációból. A válogatottal is ez lesz majd a forgatókönyv.

Cikkajánló

Csodás fordítás, kijutottunk az Európa-bajnokságra!

A magyar labdarúgó-válogatott három Fradi-játékossal a soraiban legyőzte Izlandot és kijutott az Eb-re!

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin