2023. december 20.
„Bombaerős volt az akkori Olympiakosz”
Mucha József edzői pályafutása egyik legnagyobb sikereként emlékszik a görög rekordbajnok legyőzésére.

Mint megírtuk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a görög Olympiakoszt kapta ellenfeléül az UEFA Európa Konferencia Ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezendő, februári párharcban. A hazai meccsre szóló jegyértékesítés január 9-én indul!

Az FTC korábban kétszer, 1996-ban mérkőzött meg az Olympiakosszal, akkor az UEFA Kupa 1. fordulójában az Üllői úton 3-1-re nyertünk, Athénban pedig 2-2-es eredményt értünk el. Cikkünkben a budapesti találkozón vezetőedzőként irányító Mucha József és a 27 évvel ezelőtt mindkét mérkőzésen pályára lépő Telek András idézte fel a múltat, de mindketten beszéltek a jelenről is.

- Kaotikus állapotok uralkodtak azokban a napokban a Ferencvárosnál – kezdte visszaemlékezését Mucha József, aki abban az időszakban beugró edzőként két meccsen, egy bajnokin és az Olympiakosz elleni, 1996. szeptember 10-én lejátszott hazai kupamérkőzésen irányította a Ferencvárost. - Miután megkaptuk a sorsolást, annak ellenére, hogy én akkoriban a válogatott másodedzője voltam Csank János mellett, a Fradi akkori technikai vezetőjével, Havasi Mihállyal kiutazhattam Nápolyba, ahol a görögök felkészülési mérkőzést játszottak. A tapasztalataimat elmondtam a csapatnak és a vezetőedzőnek, Novák Dezsőnek is, csakhogy mire eljött a mérkőzés ideje, Novák Dezső lemondott, az akkori szakosztályvezető pedig engem kért fel helyettesnek, így végül én vezettem a csapatot. Bombaerős volt az akkori Olympiakosz, de mi sem voltunk rosszak. Kiváló futballisták alkották a csapatunkat, ráadásul a játékosok 80 százaléka ferencvárosi kötődésű is volt. Egy picit ki kellett rángatni a srácokat a nihilből a hazai találkozó előtt, de ez sikerült is. Edzői pályafutásom egyik legnagyobb sikerének tartom az Olympiakosz elleni győzelemet, mert nagyon nehéz helyzetben sikerült úrrá lennünk a nehézségeken. Jó szívvel emlékszem vissza erre a mérkőzésre, nagy sikernek tartom.

Mucha József hozzátette: a Ferencváros kaphatott volna erősebb ellenfelet is a hétfői sorsoláson (például a Betis, az Ajax vagy a Molde személyében), de képesnek tartja a maiakat arra, hogy kivívják a továbbjutást. Hasonlóképpen gondolja korábbi védőnk, Telek András is, aki ’96-ban mindkét meccset végigjátszotta.

Telek András az Üllői úti mérkőzés előtt

- Nem tudom pontosan, hogy az Olympiakosz milyen játékerőt képvisel jelenleg, de mivel ő is a Konferencia Ligában szerepel, úgy sejtem, hogy nem egy BL-szintű csapat. Bízom benne, hogy hasonló eredményt tud majd elérni a mai csapat is, mint amit nekünk sikerült – mondta Telek András, aki pályafutása során 344 alkalommal lépett pályára a Ferencváros színeiben. - Örültem a sorsolásnak, mert kellemes emlékeket ébreszt bennem az 1996-os párharc, jó volt visszagondolni rá. A kinti mérkőzés emléke maradt meg bennem jobban, fantasztikus volt, amilyen atmoszféra uralkodott a stadionban. Éreztük, hogy jobbak vagyunk az Olympiakosztnál és sikerült is megőriznünk a Budapesten megszerzett előnyt.

A párosítás kapcsán nyilatkozó Orosz Pál véleményét ITT, Hajnal Tamás és Dibusz Dénes várakozásait pedig IDE kattintva olvashatja el. Ellenfélbemutatónkért klikkeljen IDE!

Töltse a tavaszt is velünk a lelátón!

December 1-jén megkezdtük a következő szezonra érvényes bajnoki bérletek értékesítését. A Ferencvárosra nyolc hazai rendezésű bajnoki vár 2024 tavaszán, sorrendben az MTK Budapest, a DVTK, a Kecskemét, a Puskás Akadémia, a Paksi FC, a Kisvárda, a DVSC és az Újpest látogat majd a Groupama Arénába. Aki megújítja eddigi bérletét, vagy új bérletet vált, már most bebiztosítja a helyét ezekre a találkozókra, ezzel pedig 10 százalékkal olcsóbban jut be a stadionba, mintha egyenként vásárolna belépőt. További részletek ITT!

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin