2021. november 11.
Blazicék pontot loptak Makéktól; védőnk pirosat kapott
A Dvali nélkül felálló Georgia óriási meglepetést ért el a svédek elleni világbajnoki selejtezőn.

Ferencvárosi szempontból pikáns párharccal folytatódtak a labdarúgó világbajnoki selejtezők. A H-csoportban Szlovénia Szlovákiát fogadta. A hazaiaknál Róbert Mak, a vendégeknél pedig Miha Blazic is a kezdőcsapatban kapott szerepet.

Mak többször is veszélyesen ívelt be a labdákat a jobb szélről, de sem szögletből, sem akcióból nem tudtak a csapattársai élni a lehetőségekkel. A 18. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd kilenc perccel később érdekes esemény történt. Blazic a tizenhatoson belül szabálytalankodott, amiért a játékvezető büntetőt adott Szlovákiának, szlovén védőnknek pedig sárga lapot. A videobíró azonban jelzett, a bíró megnézte az esetet és végül visszavonta a tizenegyest. Szlovákia ugyan többet támadott, de nem tudott gólt szerezni az első félidőben.

A második játékrészben felpörögtek az események. Az 57. percben Blazic kezezett a tizenhatoson belül és bár a játékvezető elsőre továbbengedte az akciót, a VAR után büntetőt ítélt, Blazicot pedig kiállította. Ondrej Duda kiegyenlített, de a hazaiak nem sokáig örülhettek. A 62. percben Szlovénia egy szöglet után ismét előnybe került. A 70. percre már 13:3 volt a kapuralövések aránya a szlovákok javára, mégis vesztésre álltak. Makot a 71. percben cserélte le a szövetségi kapitány, így a Fradi játékosa a kispadról figyelhette, ahogy David Strelec kiegyenlített. A hajrában Szlovákia mindent megtett a győzelemért, de maradt a 2-2-es döntetlen.

Makék vasárnap 15 órától Máltán zárják a világbajnoki selejtezők sorát, míg Blazicra eltiltás miatt nem számítható Szlovénia szintén vasárnap 15 órától Ciprust fogadja. Az már eldőlt, hogy a vb-selejtezők alapján egyik válogatott sem jutott ki a jövőre rendezendő katari világbajnokságra.

A B-csoportban bombameglepetés született, miután Georgia hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Zlatan Ibrahimoviccsal felálló Svédországot. A Fradi védője, Lasha Dvali sajnos nem került be a mérkőzésre nevezett keretbe.

Pénteken a négy fradistát, Bogdán Ádámot, Botka Endrét, Dibusz Dénest és Vécsei Bálintot is a soraiban tudó magyar válogatott 20.45-től San Marinót fogadja a Puskás Arénában. Mint arról beszámoltunk, a kapuban biztosan Dibusz kezd majd. Myrto Uzuni és Albánia Angliában lép pályára, míg Ryan Mmaee Marokkóval Szudán ellen játszik.

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin