2024. augusztus 10.
Ben Romdhane duplája három pontot ért Miskolcon
Férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzött a DVTK vendégeként az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 3. fordulójában Miskolcra látogatott, ahol a DVTK ellen lépett pályára. A mieink a Dibusz  –  Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Civic – Maiga, Abu Fani, Kady, Ben Romdhane, Traoré – Bassey kezdővel álltak fel. Legutóbb májusban jártunk a piros-fehérek otthonában, akkor a hazaiak 2-0-ra nyertek, így volt miért visszavágni Vladimir Radenkovics együttesének, amelynek kezdőjében ott volt klubunk kölcsönjátékosa, Varga Zétény is.

I. félidő

Öt percet kellett várni az első lövésünkre, Traoré visszagurítása után Abu Fani nem talált kaput, majd Bassey szöglet utáni középre fejelt labdáját hatástalanította a hazai védelem. A 12. percben Traoré kapott jó labdát a jobb oldalon, befelé cselezett, majd visszagurított Kadynak, de brazil játékosunk lövése nem volt veszélyes. Nem úgy a következő Abu Fani-kísérlet, ami egy megpattanás után alig kerülte el Sentic kapuját. A 19. percben aztán egy eladott hazai labda után Kady került ziccerbe, akit buktattak a tizenhatoson belül, tizenegyeshez jutottunk. Mohamed Ali Ben Romdhane állt a labda mögé, és nem hibázott, kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

A folytatásban is fölényben játszottunk, de a jól tömörülő diósgyőri védelmet nehéz volt áttörni. A 43. percben Bassey tekerését fogta könnyedén a hazaiak kapusa. A hosszabbításban gólszerzőnk, Ben Romdhane került a védelem mögé, közeli lövését nagy bravúrral védte Sentic.

Kady Borges harcol a labdáért

II. félidő

A szünet utáni első helyzetünknél Ben Romdhane indult befelé a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből középre passzolt, de szögletre mentettek a védők, amiből már nem alakult ki veszély. Az 50. percben Traoré átadásából a második hullámban érkező Maiga lőtt fölé. Egy perccel később óriási hazai helyzetet úsztunk meg, korábbi játékosunk, Gera Dániel három méterről vette célba a kaput egy szép beadás után, de a labda a kapufáról kijött, az ismétlést Ben Romdhane blokkolta. A másik oldalon Kady előtt adódott helyzet, de Sentic hárítani tudott, majd egy újabb bravúrral tunéziai középpályásunk lövését is védte, Raul Gustavo fejesénél pedig a léc segített a hazaiakon.

A folytatásban Maigát Philippe Rommens, Kady-t Kristoffer Zachariassen, míg Civicet Cristian Ramírez váltotta. A 72. percben gyönyörű akciót vezettünk a jobb oldalon, de Bassey lövésébe beleléptek a védők, a szöglet után Ramírez lőtt, de blokkoltak a hazaiak. Három perccel a vége előtt Zachariassen került helyzetbe, ám a kapu felé lőtt labdáját kivágta a miskolci védelem. A hétperces hosszabbítás harmadik percében egy védelmi hibát kihasználva Ben Romdhane az ötös bal sarkából bombázta a labdát a léc alá (0-2).

Férfi labdarúgócsapatunk megnyerte második mérkőzését is az OTP Bank Liga 2024/2025-ös szezonjában, így két mérkőzés után hibátlanul, hat ponttal áll.

Pascan Jansen tanítványai legközelebb augusztus 13-án, kedden 20.00-tól a dán FC Midtjylland együttesét fogadják a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 3. forduló

DVTK - FTC 0-2 (0-1)
Miskolc, DVTK Stadion, V: Káprály Mihály

DVTK: Sentic – Gera D., Lund, Szatmári, Sanicanin – Holdampf, Varga Z. (Bényei, 61., majd Fekete, 81.), Klimovich (Jurek, 78.), Franchu (Rharsalla, 60.), Edomwonyi – Rakonjac (Kampetsis, 61.)
Vezetőedző: Vladimir Radenkovics

FTC: Dibusz  –  Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Civic (Ramírez, 58.)– Maiga (Rommens, 58.), Abu Fani, Kady (Zachariassen, 59.), Ben Romdhane, Traoré (Pappoe, 88.) – Bassey (Kehinde, 90+5.)
Vezetőedző: Pascal Jansen

Sárga lapok: Sanicanin (20.), Szatmári (32.), Edomwonyi (64.), Gera (83.)

Gólok: Ben Romdhane (21., 90+3.)

Cikkajánló

„Előnyben vagyunk, de van még 90 perc a párharcból”

A találkozó előtt Adam Buksa és Thomas Thomasberg tartott sajtótájékoztatót a dán együttes részéről.

„Hazai pályán meg tudjuk fordítani a párharcot”

A Midtjylland elleni BL-visszavágó előtt Pascal Jansen és Kristoffer Zachariassen tartott sajtótájékoztatót.

FTC–Midtjylland: Ezekkel a programokkal készülünk!

Karaokéval, billiárdfocival, reflexteszttel és lövőerőmérővel is várjuk szurkolóinkat a BL-mérkőzésünk előtt.

Dibusz Dénes Sellye díszpolgára lett

Az FTC magyar válogatott kapusa szülővárosában vehette át a rangos kitüntetést.

Fradi Kamion kitelepülés a BL-selejtező előtt

Szurkolói Élmények és csapolt Fradi Lager a Groupama Arénánál.

Dibusz: „Önbizalmat ad ez a siker a keddi meccsre”

A DVTK elleni 2-0-s sikert követően csapatunk kapitánya, Dibusz Dénes értékelt – VIDEÓ!

Jansen: Elégedett vagyok Dalival és a csapattal

Vezetőedzőnk a DVTK elleni bajnoki után értékelt.

Meccselemzés: 30 százalék esély volt a védésre

A Ferencvárosi Torna Club szakemberei a dán Midtjylland elleni idegenbeli BL-mérkőzést elemezték.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin