2024. szeptember 7.
Balatonfüredi gálamérkőzésen győztünk
Férfi labdarúgócsapatunk Raul Gustavo és Zachariassen góljával nyert 2-0-ra.

A válogatott szünet alatt is pályára lépett 35-szörös magyar bajnok és UEL-főtáblás férfi labdarúgócsapatunk. Pascal Jansen együttese Balatonfüredre kapott meghívást egy gálamérkőzésre, amelyen a jelenleg az NB III Észak-nyugati csoportjában szereplő klub fennállása 100. évfordulóját ünnepelte. A kezdőcsapatban kapott helyet új brazil támadónk, Matheus Saldanha, valamint fiatal középpályásunk, Tóth Alex is az első perctől a pályán volt a több, mint 1000 néző előtt rendezett találkozón.

I. félidő

Az első lövés a Balatonfüredtől érkezett, de Kalmár próbálkozása után Cissé blokkolt. Ezután Zachariassen elől szedte fel a labdát a hazaiak kapusa. A 8. percben Saldanha harcolt ki szabadrúgást, a pontrúgást Raul Gustavo vállalta el, majd laposan, ballal a kapuba lőtt (0-1). Ezt követően Owusu centerezését Zachariassen lőtte a kapura, de Iváncsics bravúrral védett. Pappoe is helyzetet teremtett, ismét játékba kellett avatkoznia a kapusnak. A 23. percben Pappoétól kapta vissza a labdát Saldanha, akinek a lövésébe lábbal még bele tudott érni Iváncsics. Brazil támadónk ezután fejjel is veszélyeztetett. A 29. percben Pappoe adott remek labdát Zachariassennek, norvég játékosunk pedig magabiztosan megduplázta előnyünket (0-2)! Újabb Saldanha-lövés érkezett, a kapus volt a végállomás. Hat perccel az első félidő vége előtt Kehinde is távoli lövésre vállalkozott, nem járt messze a labda a kaputól. Kétgólos előnyben mehettünk a szünetre.

II. félidő

Több helyen is változtattunk a második félidőre. A kapuban Szécsi Gergő, a védelemben Kaján Norbert, új igazolásaink, Szalai Gábor és Stefan Gartenmann, valamint Pászka Lóránd folytatta. Csatár poszton Saldanha helyét Kady vette át. A kapitányi karszalagot Ramírez után Tóth Alex kapta meg a második játékrészre. Az 50. percben Kehinde cselezte be magát az ellenfél büntetőterületén belülre, a lövés már nem volt jó. A Balatonfüred is támadást indított, Berzsenyi szelidítette meg a labdát, fordulás után lőtt, Szécsi lábbal védett. A 62. percben Pászka harcolt ki egy büntetőt, Kady lövését azonban kivédte Iváncsics, majd Zachariassen fejesénél is hárított. A szöglet után Pászka lőtt kapásból, nem sokkal ment mellé! A 66. percben Zachariassen lejött, Civic lépett pályára. Egy indítás után Kehinde remekül vette át a labdát, a lövést azonban védte Iváncsics. A 76. percben Kady szabadrúgása ment felé. A 79. percben Szécsi védett egy fejes után, majd kisebb tűzijáték alakult ki a kapunk előtt, Burucz lövését a közönség bent látta, de csak hátulról súrolta a hálót. A 81. percben Knoester és Maiga is lehetőséget kapott.

Csapatunk legközelebb szeptember 15-én, vasárnap 15.30-kor a Budafok vendégeként lép pályára a MOL Magyar Kupában.

Férfi labdarúgás, centenáriumi mérkőzés

Balatonfüred-FTC 0-2 (0-2)

Balatonfüred: Iváncsics - Majer, Farkas, Burucz, Tóth G. - Imre I. (Tóth. L., 65.), Irmes, Berzsenyi, Markó, Schmidt - Kalmár (Rédling, 65.)

FTC: Varga Á. (Szécsi, a szünetben) - Makreckis (Kaján, a szünetben), Cissé (Szalai, a szünetben), Raul Gustavo (Gartenmann, a szünetben), Ramírez (Pászka, a szünetben) - Tóth A. (Knoester, 81.), Pappoe (Knoester, 81.) - Owusu, Zachariassen (Civic, 65.), Kehinde - Saldanha (Kady, a szünetben)

Gólok: Raul Gustavo (8.), Zachariassen (29.)

Cikkajánló

Nem várt pofon Németország ellen az NL-ben

Varga kezdett, de 5-0-ra kikapott a labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 1. fordulójában.

„Úgy érzem, mintha már több ideje lennék a társakkal”

A Balatonfüred elleni gálamérkőzésen új igazolásunk, Szalai Gábor is bemutatkozott – VIDEÓ!

Kölcsönben folytatja Fortune Bassey

A 25 éves csatár egy bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert az FTC-vel.

Edgar Szevikjant kölcsönadjuk

A 23 éves szélső egy bajnoki címet nyert az FTC-vel.

Rossi: „Varga Barnabás kezdeni fog a németek ellen”

Marco Rossi szerint a magyar válogatott játékosai jobb állapotban vannak, mint voltak az Európa-bajnokságon.

Távozik Stjepan Loncar

A bosnyák középpályás két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert az FTC-vel.

UEL: Elindult a négymeccses bérletek értékesítése

Egy mérkőzésre lebontva minden szektorban kedvezőbbek az árak a 2022-es Európa Liga csoportkörhöz képest!

„Az elmúlt 12 évemre vagyok a legbüszkébb”

Az 57. születésnapját pénteken ünneplő kapusedzőnk, Balogh Tamás többszáz üzenetet kap ilyenkor.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin