2024. június 5.
Antonín Panenka: „Élvezném, ha itt futballozhatnék”
A legendás labdarúgó exkluzív látogatást tett a Groupama Arénában.

Különleges vendéget köszönthettünk szerda délután 35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk otthonában, a Groupama Arénában. A csehszlovák válogatott tagjaként 1976-ban Európa-bajnoki címet szerző, jelenleg a Bohemians Praha 1905 elnökeként tevékenykedő Antonín Panenka látogatott el hozzánk. A 75 esztendős legenda remekül érezte magát.

- Csak ámulok és bámulok! Fantasztikus ez a stadion, még így üresen is látszik, hogy kiváló az atmoszférája. Élvezném, ha ezen a pályán futballozhatnék hétről hétre. Szenzációs érzés lehet a ferencvárosi játékosoknak ezen a gyepen játszani. Egy kicsit még a könny is kicsordult a szememből. Boldog lennék, ha otthon, a Bohemiansnál is ilyen körülmények lennének - árulta el Panenka.

Hozzátette, szerencsére az egészsége remekül szolgál. Továbbra is a labdarúgás az élete.

- A futball olyan szerelem, amely sohasem múlik el. Aktív életet élek, sokat sportolok. Jó érzés fiatalok közt lenni, mert az engem is fiatalon tart. Azt azért sajnálom, hogy már 75 éves vagyok. El tudnám ugyanis képzelni, hogy ilyen fantasztikus körülmények között, ebben a gyönyörű stadionban, a Ferencváros színeiben futballozzak - fogalmazott Panenka, akinek a legemlékezetesebb megmozdulása az 1976-os Eb-döntő tizenegyespárbaja során lőtt büntetője volt.

Korábban még nem látott módon, löbbölve juttatta a kapuba a labdát, aminek köszönhetően nemzeti csapata megnyerte a finálét az NSZK ellen. A volt labdarúgó a kedvünkért megismételte ikonikus mozdulatát: a Groupama Aréna gyepén is hibátlanul végezte el a látványos tizenegyest.

Panenka nagyra tartja a Ferencvárosi Torna Clubot, amelynek a múltjával és a jelenével kapcsolatban is tisztában van.

- A Fradi egy nagyszerű klub, amelynek a siker mindig is a védjegye volt. Sajnos egyszer sem játszottam a Ferencváros ellen. Ugyanakkor háromszor pályára léptem a magyar válogatottal szemben. Nyilasi Tiborra jól emlékszem, hiszen Ausztriában is többször ellenfelek voltunk a pályán, én a Rapidban futballoztam, ő pedig az Austria Wien színeiben játszott. Remek futballista volt - mesélte Panenka, aki a mai Fradit is jól ismeri. - A cseh sajtóban sok mindent nem írnak a magyar bajnokságról, ennek ellenére igyekszem figyelemmel követni a környező országok ligáit, köztük a magyart is. Ismerem a Ferencváros eredményeit és sikereit az elmúlt esztendőkből. Tudom, hogy évek óta mindig valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében szerepel a csapat. Néhány éve a Slavia Praha ellen is játszott a Fradi Bajnokok Ligája-selejtezőt, azt a két mérkőzést is láttam természetesen.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, barátja, a korábbi cseh nagykövet, Bial Tibor közbenjárásának köszönhetően láthattuk vendégül Antonín Panenkát.

- Tekintettel arra, hogy a Bohemians Praha hozzánk hasonlóan zöld-fehér klub, Antonín Panenka azt mondta, hogy nagyon szívesen meglátogatna bennünket. A Fradi 125. évfordulójára készített könyvet ajándékoztuk neki angol nyelven, emellett kapott egy, a nevével ellátott FTC-mezt is. Nagyon jól tartja magát hála az égnek, s amiatt is boldogok vagyunk, hogy elmondása szerint jól érezte magát nálunk. Nagyon tetszett neki a stadionunk és a múzeumunk is - fogalmazott Orosz Pál.

@fradimedia A korábbi csehszlovák válogatott Antonín Panenka a Groupama Arénában ismételte meg legendás tizenegyesét. 😎 #FTC #Fradi #Ferencváros #labdarúgás ♬ Goal - Glow City
Cikkajánló

Redzic Damir távozik

Fiatal támadónk a kölcsönjáték után végleg Dunaszerdahelyen folytatja pályafutását.

EXKLUZÍV interjú Varga Barnabással súlyos sérülése után

Magyar válogatott támadónk szülőfalujában, Szentpéterfán fogadta a FradiMédia stábját.

A SUPERZ. Budapest lesz az FTC új mezszponzora

A megállapodás értelmében a cég három évre kötelezi el magát labdarúgócsapatunk mellett.

Fradi TV: Megmutatjuk, hol készültek Macron-mezeink!

A Macron-gyár kulisszái mögött, új brazil igazolásunk és olimpiai ruhapróba a legújabb adásban.

Íme, labdarúgóink vadonatúj meze!

Új sportszergyártónk, a Macron három teljesen egyedi mezt tervezett a rekordbajnok Ferencvárosnak.

Ilyen volt a nyár első edzőtábora

Mérkőzések, kemény edzések és vicces pillanatok jellemezték labdarúgócsapatunk napjait Bad Radkersburgban.

Kehinde: „Azt mondta az edző, 0-0-ról indul a mérkőzés”

A második félidőben pályára lépő és duplázó Tosin Kehinde szerint az egész csapat optimista a szezonra.

Jansen: „Jól megismertük egymást ebben az egy hétben”

Vezetőedzőnk több dolgot is látott a Sepsi ellen, ami reméli, később is visszaköszön.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin