2022. október 25.
„Amit az élet elvett, azt visszaadhatja csütörtökön”
Pászka Lóránd sérülés miatt nem játszhatott a Monaco elleni kinti találkozón, ám most erre meglesz az esélye.

Férfi bajnok labdarúgócsapatunk folyamatosan írja a történelmet az utóbbi hetekben, ugyanis az UEFA Európa Liga H-csoportjában négy találkozójából hármat is megnyert, és kilenc pontjával már most felállította az új magyar rekordot. Emellett viszont még fontosabb a tény, hogy az európai kupaküzdelmek csoportkörös lebonyolítása óta első magyar csapatként óriási az esélyünk, hogy továbbjussunk a tavaszi egyenes kieséses szakaszba. 

Sztanyiszlav Csercseszov csapata már mind a három csoportkörös ellenfelét legyőzte egyszer. Emlékezetes diadallal nyitottunk a Trabzonspor ellen itthon (3-2), majd idegenben győztük le az AS Monacót (0-1), míg legutóbb a szentélyünkben vágtunk vissza a Crvena zvezdának a belgrádi vereségért (2-1). Utóbbi ütközetünkben 26 éves szélsőnk, Pászka Lóránd is főszerepet vállalt, ugyanis ő varázsolta a labdát Samy Mmaee fejére a második találatunk előtt. Ballábas játékosunkkal a most csütörtöki AS Monaco elleni találkozó előtt beszélgettünk.

- Izgatott vagy már az AS Monaco elleni csütörtöki mérkőzés miatt?

- Felfokozott hangulatban várom én is és a csapat is a mérkőzést. Készülünk belőlük, szeretnénk a fantasztikus szurkolóink előtt a legjobbunkat nyújtani ismételten.

- Már egy pont is biztos továbbjutást jelentene legalább az UEFA Konferencia Ligában. Jelent ez számotokra extra nyomást?

- Nem beszélünk erről a csapatban, nincs napirenden, hogy egy pontot akarunk elérni, hanem úgy fogunk kimenni csütörtökön a pályára, hogy ismét győzni szeretnénk, ehhez tartjuk magunkat.

- Melyik győzelem volt számodra a legemlékezetesebb az eddigi háromból?

- Nyilván, jó volt megélni a srácokkal az idegenbeli Monaco elleni sikert is, illetve a Trabzonspor elleni hazait is. Azonban jelenleg a Crvena zvezda elleni hazai siker él bennem a legélénkebben, amelyen kezdőként játszhattam.

- Azért is lehet a számodra különleges a most csütörtöki, Monaco elleni meccs, mert az idegenbelin szinte az utolsó pillanatban dőlt el, hogy nem játszhatsz. Ezt akkor hogy élted meg?

- Az egy nagyon nehéz döntés volt. Az előző sérülésem akkor sajnos kiújult. Elhallgathattam volna, de rizikót sem akartam vállalni, hogy esetleg rásérülök. Ez volt végül a legokosabb döntés. Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, és azt mondani, hogy nem tudom vállalni a meccset, de úgy tűnik, az élet visszaadja ezt most csütörtökön.

- A Monaco ellen ráadásul extra támogatás is érkezik majd feléd a lelátóról.

- Így van, a családom ott lesz velem a mérkőzésen, remélem, hogy minden úgy fog alakulni a pályán, ahogyan szeretnénk.

- Ha mondjuk a családod ott lehetne veled közvetlenül a bevonulás előtt, mit mondana neked például édesapád?

- Szerintem megpróbálna megnyugtatni, azt mondaná, hogy hozzam azt a teljesítményt, amit eddig is, és akkor biztos, hogy nem lesz probléma.

- A sérülésed után ismét visszatértél, sőt, stabil kezdőnek számítasz csapatunkban. Érzed azt, hogy te lehetsz a pozitív példa a magyar játékosok számára abban a tekintetben, hogy akár alacsonyabb osztályból érkezve is lehet nagyot alakítani?

- Bízom benne, hogy pozitív példa tudok lenni. Az életben hamar változnak a dolgok. Egy éve még az NB II-ben fociztam, most pedig az élet úgy hozta, hogy UEFA Európa Liga-mérkőzéseken szerepelhetek. Nyilván, nagyon hálás vagyok a klubnak, hogy megadta a lehetőséget, próbálom minden edzésen és mérkőzésen a maximumot nyújtani, bebizonyítva azt, hogy alacsonyabb osztályból érkezve is meg lehet ugrani ezt a feladatot.

- Térjünk vissza a Monacóra! Mit választanál? Gól a 93. percben szabadrúgásból, vagy egy gólpassz mondjuk Kristoffer Zachariassennek?

- Mind a kettővel nyernénk?

- Igen!

- Akkor talán a gólt mondanám, mert még nincs gólom a Fradiban, de alapvetően jobban szeretek gólpasszokat adni, mint magam betalálni.

- Hamarosan itt a november, vele pedig két válogatott felkészülési mérkőzés. Folyamatosan bizonyíthatsz a Fradiban. El tudod képzelni Pászka Lórándot Luxemburg, vagy a görögök ellen a válogatott mezében?

- Ezt nehéz megmondani. Ez a kapitány döntése, bárhogy is fog dönteni, azt tiszteletben kell tartani. Azért focizunk, azért kezdtem el én is, hogy egyszer válogatott lehessek. Remélem, hogy az élet egyszer megadja ezt a lehetőséget. Hogy most novemberben, vagy később, az majd kiderül a jövőben.

Az FTC- AS Monaco UEL-találkozónkra október 27-én, csütörtökön 21.00-től kerül sor, de már előtte érdemes lesz megérkezni, hiszen találkozhatnak A nagy Fradi lemez művészeivel. Jegyek ITT !

 

Szalagyi Áron

Cikkajánló

A rocksztár Varga Ádám és DJ Zágonyi a szentélyben

A gitároktól és a DJ-pulttól zengett a Groupama Aréna a zene világnapján – VIDEÓ!

„Fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen nyilatkozott a vasárnapi, Paks elleni mérkőzésünk előtt.

„Felvettük a versenyt a Tottenhammel”

Stefan Gartenmann és Cristian Ramírez értékelte a Tottenham elleni UEFA Európa Liga-mérkőzésünket.

„Az akaratra és a játékra nem lehet panasz”

A Tottenham ellen eredményes Varga Barnabás szerint egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek - VIDEÓ!

"Sok tanulsággal szolgált ez a meccs"

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint a helyzetkihasználáson javítani kell.

Nagyot küzdöttünk, szoros vereség a Tottenham ellen

Varga szépített, de csapatunk 2-1-re kikapott a Tottenham ellen az UEL főtábláján.

Négy bajnoki mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára a Fehérvár, a Győr, a DVSC és a Kecskemét ellen.

Matheus Saldanha: „A higgadtság az egyik nagy erényem”

Úton-útfélen rovatunkban brazil labdarúgónk beszélt legfőbb erősségeiről és arról, hogy érzi magát a Fradiban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin