2020. június 12.
Bajnokin ötből öt a mérlegünk - ellenfélbemutató
Szombaton Bódog Tamás vezetőedző csapata, a Kisvárda Master Good látogat a Groupama Arénába.

Mint ismert, magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk szombaton 16.55-től a Kisvárda ellen a Groupama Arénában lép pályára az NB I 29. fordulójában. Bemutatjuk a Ferencváros következő ellenfelét, a Kisvárda Master Good együttesét!

A klub

A kisvárdai sportéletben vezető szerepet betöltő Kisvárdai Sport Egyesület 2001-es megszűnése után 2003-ban alakult meg a Várda SE névre keresztelt futballcsapat, amely akkor vette fel a Kisvárda-nevet és a ma is használt címert, amikor a csapat 2013-ban kivívta az NB II-es indulás jogát. Azóta a Kisvárda Master Good a kisvárdai futball történetének második idényét tölti az NB I-ben, a szabolcsi csapat a másodosztályú bajnokság 2017/2018-as kiírásában elért második helyezésnek köszönhetően jutott fel. A gárda az azt megelőző évben éppen lemaradt a feljutásról, korábban pedig jellemzően a másod- vagy harmadosztályban szerepelt. A Kisvárda bemutatkozó szezonjában kilencedikként zárt az OTP Bank Ligában. A klub színe piros-fehér, a labdarúgócsapat otthona pedig a 2850 fedett ülőhellyel rendelkező Várkerti Stadion.

 

Pillanatnyi forma

A kisvárdai csapat legutóbb kedden lépett pályára, akkor az NB I 28. fordulójában vendéglátóként 1-1-es döntetlent játszott a harmadik helyen álló Mezőkövesddel. A koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett bajnokság újraindulása óta a Kisvárda emellett hazai pályán 1-0-ra verte az Újpestet, illetve 2-0-ra kikapott Székesfehérváron. Szombati ellenfelünk nincs könnyű helyzetben, hiszen sérülés miatt elvesztette meghatározó játékosát, Gosztonyi Andrást, akire fél év pihenő vár. Pihentetni kell Claudiu Bumbát is, Kovácsréti Márkot legutóbb kiállították, Lucas pedig megkapta ötödik sárga lapját.

 

Egymás ellen

A szombati lesz a két csapat közös történetének hatodik bajnoki mérkőzése, a korábbi öt összecsapást kivétel nélkül a Fradi nyerte. A jelenleg is zajló idényben 2019. szeptember 29-én a Groupama Arénában 1-0-ra, 2020. február 1-jén pedig Kisvárdán 2-1-re nyertünk. Érdekesség, hogy ebben a párharcban az egyetlen gólunkat a máig utolsó találkozásunk alkalmával kaptuk.

 

A vezetőedző

A Kisvárda Miriuta László irányításával kezdte meg a 2019/2020-as szezont, ám a klubvezetés október elején menesztette a trénert, akinek helyét a klub akadémiáján dolgozó Dajka László vette át. Dajka és stábja megbízatása 2019. december 31-ig volt érvényes, a vezetőség pedig februárra találta meg a megfelelő utódot: a klub február 6-án jelentette be hivatalosan az új vezetőedzőt, a képünkön látható Bódog Tamást. A 49 éves szakember számára nem ismeretlen az NB I, korábban ugyanis a DVTK-nál dolgozott.

Az aktív játékosként a német élvonalban is évekig futballozó Bódog Tamás a kinevezése óta kilenc bajnoki mérkőzésen ült a Kisvárda Master Good kispadján, eddigi mérlege négy győzelem, két döntetlen és három vereség. 

 

A legeredményesebb játékos

A Kisvárda Master Good házi góllövőlistáját pillanatnyilag a hétgólos Gheorghe Grozav vezeti, a román támadó azonban ebben az idényben már biztosan nem növeli a találatainak számát, mivel a kisvárdaiak márciusban felbontották a szerződését. A ma is aktív labdarúgók közül az ötgólos Tischler Patrik áll a legjobban. Az MTK Budapest, a Honvéd, az Újpest és a Puskás Akadémia korábbi csatára a bajnokság tavaszi szakaszában csupán egyszer volt eredményes, igaz, a Kaposvár elleni, február 8-án lejátszott bajnokin háromszor.

Csapatunk Kisvárda elleni mérkőzésére ismét biztosítjuk a belépést bérletes szurkolóinknak - részletek ITT!

 

Labdarúgó NB I, 29. forduló

FTC–Kisvárda

2020.06.13., szombat 16.55

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Cikkajánló

Rebrov: „Sokat segíthet nekünk a szurkolók támogatása”

Vezetőedzőnk szerint hazai pályánk nemcsak ránk, hanem a kiesés ellen küzdő Kisvárdára is ösztönzőleg hathat.

Meccsnapi ajánlat: Fradi X Pulsar 30. karóra

Fradi X Pulsar 30. karóra 30 százalék kedvezménnyel a Groupama Arénánál és a shop.fradi.hu-n!

Rokoni szálak és döbbenetes pillanat az MK-meccsen

Bár a Kisvárda elleni meccstörténelmünk alig hároméves, 10 érdekes kérdést így is találtunk – KVÍZ!

Újra dekaverseny, értékes nyeremények

Dekázóverseny, gyereksarok és kvíz – ismét érdemes időben érkezni a Groupama Arénába! Kapunyitás 14.55-kor!

Dekázóverseny: összejön az ezer?

Csoda a családi alatt: Bulcsú Csepelről az utolsó pillanatokban 708-at dekázott.

Tervezz Fradi-pólót: vasárnapig várjuk pályázatodat!

Mutatjuk az eddigi pályázatokat - ha te is kedvet kaptál, 2020. június 14-ig jelentkezhetsz!

Szavazzon péntekig történelmünk legjobb légiósára!

Ki volt a Fradi történelmének legjobb légiós labdarúgója? Még egy napig szavazhat!

Parkolási lehetőség

A Kisvárda elleni mérkőzésre érkező drukkerek számára elérhető klubunk murvás parkolója.

Friss és leendő apuka: mire lehet készülni?

Sigér Dávid hamarosan édesapa lesz, Dibusz Dénes már rutinosnak vallja magát – VIDEÓ!

Zubkov, Civic és Otigba is kiemelkedőt nyújtott

A forduló legjobb játékosa címet két játékos érte el az InStatnál - mindkettő Fradi-labdarúgó!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin