2020. augusztus 3.
A volt FTC-csatár és egy világbajnok csapata vár ránk
A Fradi Miha Blazic nevelőegyesületével és cseh rekordbajnokkal is játszik az ausztriai edzőtáborban.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk július 30. és augusztus 10. között második alkalommal vesz részt edzőtáborban az ausztriai Bad Radkersburgban. A 10 napos felkészülés során Sergei Rebrov csapata ismét négy edzőmérkőzést játszik. A következőkben, időrendi sorrendben haladva bemutatjuk ellenfeleinket, akik között cseh és osztrák sztárcsapatokat is találunk. Minden mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Augusztus 4-én, kedden a szlovén NK Tabor Sezanával kezdjük a mérkőzések sorozatát. Az élvonalbeli együttes tavaly jutott fel az első osztályba, ahol a hetedik helyen végzett. A csapat keretében a hazai játékosok mellett elefántcsontparti, olasz, horvát, de még argentin játékost is találunk. A legnagyobb név viszont kétségkívül a vezetőedző, a Juventus korábbi középpályása, az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok Mauro Camoranesi (a kis képen balra). Az argentin születésű edző idén januártól vette át az irányítást és főleg a júliusban aratott sorozatos sikereknek köszönhetően tartotta bent a csapatot.

Egy nappal később ismét egy szlovén ellenfél, az NK Koper következik. A csapatot jól ismerheti válogatott védőnk, Miha Blazic, akinek nevelőegyesülete volt a szlovén élvonalba idén visszajutó Koper. A klub a Jugoszlávia 1991-es felbomlása után már önálló szlovén bajnokságot egyszer, a kupát háromszor, míg a szuperkupát kétszer nyerte meg. Legjobb nemzetközi eredményért egészen 17 évet kell visszamennünk, amikor a 2003-as Intertotó-kupában egészen az elődöntőig menetelt, ahol a holland Heerenveen állította meg. Keretét főleg szlovén, horvát és bosnyák futballisták alkotják, vezetőedzője 2019 óta a korábbi hatszoros szlovén válogatott Miran Srebrnic.

Augusztus 8-án, szombaton jön a háromszoros osztrák bajnok Sturm Graz. A Fradi-szurkolók számára is ismerősen csenghet a csapat, hiszen korábbi játékosunk, Szabics Imre (a kis képen) éppen a Fraditól igazolt későbbi sikereinek első helyszínére még 1999-ben. Az osztrák kupát ötször megnyert graziak 20 évvel ezelőtt szerepeltek a Bajnokok Ligája csoportkörében, ahol elképesztő teljesítménnyel megnyerték az első fordulót. Többek között a Galatasarayt, a Rangerst és a Monacót megelőzve. A második körben kétszer megverték a görög Panathinaikoszt, de végül a harmadik helyen végeztek a későbbi döntős Valencia és Manchester United mögött. Az előző bajnokság alapszakaszában az ötödik helyen végeztek, viszont hatcsapatos, bajnoki címért folyó küzdelem során lecsúsztak a hatodik pozícióba, ráadásul az Európa Ligába jutásért kikaptak a Hartbergtől. Legismertebb játékosa a szlovén Jon Gorenc Stankovic, aki megfordult a Borussia Dortmundnál, legutóbb pedig az angol Huddersfieldnél szerepelt, illetve az osztrák válogatott kapusa, Jörg Siebenhandl.

Másnap ismét egy sztárcsapat, a Sparta Praha vár a Fradira. A 12-szeres, ezzel cseh rekordbajnok számító prágaiak a kupát hét, a szuperkupát pedig két alkalommal nyerték meg. A 2019-20-as bajnokságban a harmadik helyen végeztek, így az Európa Liga selejtezőjében indulhatnak. A nemzetközi porondon a 2000-es évek elején rendszeresen szerepeltek a Bajnokok Ligája és az UEFA Kupa csoportkörében, majd később az Európa Ligában, az elmúlt három szezonban azonban utóbbi sorozatban nem sikerült a csoportkörbe jutás. Legnagyobb sikerüket az 1972-73-as Kupagyőztesek Európa Kupájában érték el, amikor az elődöntőben az AC Milan ejtette ki őket. Ferencvárosi szempontból viszont nem kellemes emlékek fűződnek hozzájuk. A BL 2004-05-ös kiírásának harmadik selejtezőkörében ugyanis egy drámai visszavágón 2-1-es összesítéssel búcsúztatták az FTC-t. Az együttes egyik legismertebb játékosa a 31 éves cseh válogatott támadó, Libor Kozák, illetve, a nyolcszoros svéd válogatott David Moberg Karlsson. Mindketten 2019 óta futballoznak a Spartában. A csapat vezetőedzője, Václav Kotal, aki 2020-ban vette át a vezetőedzői posztot, előtte a Sparta Praha B együttesét irányította.

Szurkolóink egy történésről sem maradhatnak le: az edzőtábor ideje alatt a FradiMédia felületein, a fradi.hu-n, Youtube-, Facebook- és Instagram-csatornánkon, valamint a Fradi TV-ben folyamatosan nyomon követhetik a csapatunk körüli eseményeket.

FÉRFI LABDARÚGÁS
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Augusztus 4., kedd, 17.00, Radenci (Szlovénia): NK Tabor Sezana-FTC
Augusztus 5., szerda, 17.00, Gornja Radgona (Szlovénia): NK Koper-FTC
Augusztus 8., szombat, 17.00, Bad Radkersburg (Ausztria): Sturm Graz-FTC
Augusztus 9., vasárnap, 17.00, Wolfsberg (Ausztria): Sparta Praha-FTC

Cikkajánló

Pascal Jansen: „A játékosaim rendkívül elszántak”

Soron következő hazai bajnokink előtt holland vezetőedzőnk mondta el várakozásait.

FTC–Fehérvár FC: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon a Közlekedés Napját ünnepeljük. Számos programmal várjuk a szurkolókat.

Sajtóakkreditáció a Nice elleni UEL-meccsre

A sajtó munkatársai október 22-e, kedd 16.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

„Szeretnék segíteni a Fradinak a pályán kívül is”

Korábbi brazil labdarúgónk tervei szerint jövőre Magyarországra utazik – VIDEÓ!

„A mai napig érzem a szurkolók szeretetét”

Pinte Attila amikor csak teheti, a Groupama Arénában szurkol a Fradinak.

FTC-Fehérvár: ezúttal is vár a Fradi Kamion

Október 20-án, vasárnap a Fehérvár FC elleni bajnoki előtt csodálhatják meg országjáró járművünket.

Misidjan gólt lőtt a suriname-i válogatottban

A tunéziai Ben Romdhane csereként lépett pályára, az ecuadori Ramírez végig a kispadon ült.

Gruberrel a kezdőben legyőztük Belgiumot

Támadónk 66 percet játszott az U21-es válogatott utolsó Eb-selejtezőjén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin