2019. július 17.
Parádés meccsen, kettős győzelemmel jutottunk tovább
Haratin, Skvarka és Tokmac gólt szerzett, Dibusz 11-est védett, igazi csapatmunkával nyertünk.

Egy hét telt el harmincszoros bajnok labdarúgócsapatunk 2-1-es Ludogorec elleni győzelme óta a Bajnokok Ligája selejtezőkörének első mérkőzésén, így eljött az idő a razgradi visszavágóra. Sergei Rebrov változtatás nélkül ugyanazt a tizenegy játékost küldte pályára, mint a budapesti mérkőzésen, ezzel szemben ellenfelünk három helyen változtatott.

Első félidő

Nagy tempóban kezdtünk, rögtön a második percben veszélyeztettünk: Tokmac harcolt ki szabadrúgást éles szögből, Skvarka ívelhetett be, Blazic továbbcsúsztatta Haratin felé, de a fejes nem lett pontos. Ezután sokáig nem tudott helyzetet kialakítani egyik csapat sem, mígnem a 16. percben Zubkov erőszakos labdaszerzése után Priskin mehetett volna az indításra, de tisztáztak előle. Egy perccel később Zubkov szöglete után Haratin fejelt pontosan a hosszún, így megszerezte a vezetést csapatunknak (1-0 ide)!

Ezt követően Marcelinho 18 méteres szabadrúgása szerencsére a kapufánkról pattant ki. Nem kellett sokat várni, rövid időn belül megdupláztuk az előnyünket! Zubkov volt ismét az előkészítő szerepében, passza után Skvarka laposan, kiszorított szögből a jobb alsóba gurított (2-0 ide)!

A 25. percben Terziev nyolc méterről a kapuba fejelt, ezzel szépített ellenfelünk (2-1 ide).

Rákapcsoltak a bolgárok, Marcelinho szabadrúgása kerülte el ezután nem sokkal a kapunkat.
Majd Swierczok esett nagyot a tizenhatosunkon belül, amiért büntetőt kapott. A sértett könnyelműen panenkás emeléssel próbálkozott, de Dibusz visszaért, és hatalmasat védett, ezzel megőriztük előnyünket!

Feszült néhány percen voltunk túl ekkor, együttesünk ezután tartotta a labdát és fegyelmezetten védekezett. A félidő végén Zubkov szélre kitett labdája után Skvarka passzolt középre, de Tokmac elől tisztázott Moti. A szögletből is majdnem sikerült veszélyeztetni, Skvarka Priskint hozta volna játékba, de nem sikerült lőni.

Második félidő

A játékrész elején Marcelinho készített le egy lapos szögletet Jorginhónak, a lövés mellé ment. A 48. percben Tokmac mehetett a kapura, becsúszó védőjét lerázta, a lövése megpattant egy védő fején, így a kapuban kötött ki (3-1 ide)!

Az 54. percben Blazic blokkolta a lövést, majd Keserü mellé lőtt. Nem sokkal később ismét Keserü forgolódott a tizenhatosunkon belül, Dibusz nagyszerűen védett a közeli lövés után.

Az 59. percben Tokmac vitte a labdát a kapu felé, Priskin elvitt egy embert, de a lövés megakadt. A 69. perc eseménye, amikor egy baloldali beadásba Heister szerencsétlenül ért bele, így öngóllal szépítettek a bolgárok (3-2 ide).

Negyedórával a vége előtt Jorginho fejese ment a kapunk mellé. Ezután Keserü lövésébe Dan Biton csúsztatott bele, Dibusz ismét hatalmasat védett! Cicinho is próbálkozott, kapusunk a léc alól tolta szögletre a labdát.

Nyolc perccel a vége előtt Zubkov kapott egy csúnya rúgást Motitól, villant is a piros, emberelőnyben fejezhettük be a mérkőzést.

Csapatunk végül 3-2-re megnyerte a meccset, így parádés játékkal, kettős győzelemmel (összesítésben 5-3) vívta ki a továbbjutást a tavaly EL-csoportkörös Ludogoreccel szemben. Jövő héten szerdán a máltai Valletta ellen játszunk hazai pályán!

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, 2. mérkőzés
Ludogorec-FTC 2-3 (1-2) - összesítésben 5-3-mal a Ferencváros jutott tovább
Ludogorec: Renan – Ikoko (Cicinho, 64.), Terziev, Moti, Nedyalkov – Goralski, Dyakov – Jorginho, Marcelinho (Dan Biton, 64.), Tchibota – Swierczok (Keserü, 46.)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Tokmac (Varga, 61.) – Priskin (Lanzafame, 73.)
Sárga lap: Dibusz (28.)
Piros lap: Moti (82.)
Gól: Terziev (25.), Heister (öngól, 69.), illetve Haratin (17.), Skvarka (21.), Tokmac (48.)

Cikkajánló

Fel tudtunk nőni erre a szintre, ez nem jelent rosszat

Dibusz Dénes a kivédett 11-esről, a továbbjutásról és a folytatásról is beszélt. Interjú.

Megvan az FTC-Valletta meccs időpontja

Labdarúgócsapatunk jövő szerdán, a Groupama Arénában kezdi meg a máltaiak elleni párharcot.

Rebrov: „Annak örülök, hogy ennyi fradista boldog"

Így értékelt ukrán vezetőedzőnk a Ludogorec elleni továbbjutás után.

Megvan, ki ellen kezdi csapatunk a BL-selejtezőket!

Férfi labdarúgócsapatunk a walesi The New Saints ellen lép pályára július 23-án, kedden 20.00-tól.

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin