2020. augusztus 28.
A történelmi, 300. nemzetközi tétmeccsünk következik
A Ferencváros labdarúgócsapata a BL-selejtező harmadik fordulójában a 300. nemzetközi tétmérkőzését játssza.

Harmincegyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a 2020 nyarán bezsebelt újabb aranyéremnek köszönhetően kiharcolta a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulás jogát. Mint ismert, az első selejtezőkörben a svéd bajnok Djurgarden látogatott a Groupama Arénába, melyet Tokmac duplájának köszönhetően 2-0-val küldött haza Sergei Rebrov csapata. A második fordulóban az 1967-es BEK-győztes Celtic volt az ellenfél. Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljával hatalmas nemzetközi meglepetést okozva a ferencvárosiak örülhettek a továbbjutásnak, így a zöld-fehérek a harmadik körben már a 300. nemzetközi tétmérkőzésükre készülhetnek.

Az első ilyen találkozóig egészen 1928. augusztus 19-ig kell visszamennünk. Akkor a Közép-európai Kupában a szerb Beogradski SK (ma: OFK Beograd) volt a Ferencváros ellenfele. A Fradi már az első percben megszerezte a vezetést Takács József találatával, aki ezt követően még háromszor volt eredményes, de mellette Turay József is három gólig jutott. A zöld-fehérek egy magabiztos 7-0-s győzelemmel indították a nemzetközi kupaszereplést, ráadásul rögtön meg is nyerték a sorozatot. A történelmi KK-sikerről IDE kattintva olvashat bővebben.

Az ötvenedik európai tétmeccsre tizenegy évet kellett várnia a ferencvárosiaknak. 1939. júliusában szintén a Közép-európai Kupában volt érdekelt a csapat, de akkor az Újpest 4-1-re nyerni tudott.

A századik találkozóra 27 évvel később került sor, akkor már a Vásárvárosok Kupájában. 1966 októberében Tátra Sándor tanítványai Svédországba utaztak, ahol az Örgryte IS-hez látogattak. A hazai pályán elért 7-1-es siker után nem sok kérdés maradt a továbbjutást illetően, így Göteborgban csak egy 0-0-ra futotta a csapatoktól.

1976-ban, a százötvenedik európai kupamérkőzés alkalmával már a BEK-ben (ma: BL) szerepelt a csapat. Az első fordulóban a luxemburgi AS Jeunesse d'Esch volt az ellenfél. A találkozót az Üllői úton játszották, ahol a Ferencváros ugyan hátrányba került, de Nyilasi Tibor vezérletével gyorsan sikerült fordítani, végül pedig 5-1-es győzelem lett a vége. A Fradi ebben az évben egészen a nyolcaddöntőig menetelt.

A kétszázadik összecsapást 1991 októberének végén játszotta a Fradi a Werder Bremen ellen. A Brémában rendezett találkozót a hazaiak kezdték jobban, kétszer is sikerült ellépniük, de Lipcsei Péter a maga duplájával végig partiban tartotta a zöld-fehéreket, az utolsó percekben azonban nem sikerült az egyenlítés (3-2).

Bő 12 évvel később a mai Európa Liga elődjében, az UEFA Kupában a dán Köbenhavn került a Ferencváros útjába. Az Üllői úton rendezett találkozón már az első percben megszerezte a vezetést a vendégegyüttes, de Kriston Attila még ebben a játékrészben egyenlített. A folytatás nem hozott változást, 1-1-es döntetlennel zárult a 250. európai kupamérkőzésünk.

Cikkajánló

Abu Fani szépített Olaszország ellen

Középpályásunk 33 percet játszott csereként, de ez is elég volt neki, hogy betaláljon a 2020-as Eb-győztesnek.

Szurkolói ankét Kubatov Gáborral és Orosz Pállal

Az FTC elnöke meghívja az ankétra az A-típusú szurkolói kártyával rendelkező szimpatizánsainkat!

Ismét garázsvásár a Groupama Arénában

Szeptember 14-én és 15-én ismét óriási kedvezmények várjuk drukkereinket.

Budafok-FTC: szurkolói információk a kupameccsre

Szeptember 15-én, vasárnap kezdünk a MOL Magyar Kupában a másodosztályú Budafok otthonában.

Ben Romdhane gólja három pontot ért Gambia ellen

Tunézia második ANK-selejtezőjét is megnyerte, így hibátlanul vezeti csoportját.

„Nem számít, ha a Real jön, tegyük emlékezetessé!”

Az 50. születésnapját augusztus végén ünneplő Vincze Ottóval idéztük fel pályafutása mérföldköveit – VIDEÓ!

Nem várt pofon Németország ellen az NL-ben

Varga kezdett, de 5-0-ra kikapott a labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 1. fordulójában.

„Úgy érzem, mintha már több ideje lennék a társakkal”

A Balatonfüred elleni gálamérkőzésen új igazolásunk, Szalai Gábor is bemutatkozott – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin